Nominerade 2021

KPMG

”Tillit och värderingar” – Jämställdhet i fokus på KPMG

2020-11-20

Text: Eva Rydinger

Foto: Felicia Yllenius

En kultur med starka värderingar och en god sammanhållning skapar trivsel och lockar talanger till KPMG. Det är också därför man stannar kvar. I år blir företaget nominerade till Årets employer branding-företag.

Talanger söker sig till KPMG, medarbetare stannar kvar och företaget får fina betyg i medarbetarundersökningar. Det är ett kvitto på framgången, berättar Annica Hedmark, Head of people & Culture på KPMG, och det som ligger bakom nomineringen till Årets employer branding-företag.
– Jag tror man måste vara tålmodig och våga stå kvar, employer branding är ett långsiktigt arbete. Vi har kunnat visa vad vi står för och vi har dessutom en kultur som bygger på starka värderingar, där tillit är viktigt. Tillsammans gör vi skillnad för våra kunder genom olika kompetenser, säger Annica Hedmark.
– Det är klart att man är stolt över att jobba på ett företag där vi både som individer och som helhet uppfattas som vassast i branschen, säger Magnus Nilson, konsult Tax & Legal på KPMG.

Edmund Wu
Titel
: Auktoriserad revisor.

Linda Baron
Titel:
Konsult Corporate Finance.

Annica Hedmark
Titel:
Head och People & Culture.

Magnus Nilson
Titel:
Auktoriserad Skatterådgivare.

Och KPMG fortsätter att utmana sig själva. Stort fokus ligger på medarbetarna som ges stora möjligheter att växa och utvecklas.
– Ett exempel just nu är att vi vidareutvecklar våra utbildningar tillsammans med våra nordiska kolleger för att bredda innehåll och utbud. Vi tar också ledarskapet vidare på alla nivåer. Vi tror mycket på att det är i samverkan som vi bygger framgång där ledarskap, digitalisering och kultur fortsätter att vara viktiga frågor, säger Annica Hedmark.
Alla instämmer i att KPMG har en väldigt bra sammanhållning och en öppen kultur där det finns respekt för alla oavsett vad man arbetar med. De seniora är öppna för nya idéer och ger de yngre chansen att utvecklas och att ta ansvar.
– Jag har arbetat som Controller på ett börsnoterat bolag men gick tillbaka till KPMG. Jag saknade att arbeta i team med olika uppdrag och kunder. På KPMG kan man forma sin egen karriär. Här kan man till exempel inrikta sig mot olika branscher, specialisera sig, engagera sig internt, delta i projekt och det finns möjlighet att arbeta utomlands, säger Edmund Wu, auktoriserad revisor på KPMG.

Att ha roligt tillsammans utanför arbetsplatsen är viktigt för arbetsglädjen på KPMG. Men 2020 har självklart varit en utmaning när det kommer till arbetsmiljö och hälsa.
– Vi har fått tänka om och fokusera på sådant som kan ske på säkert avstånd. Vi har koncentrerat oss på individnivå för att se till att alla har de förutsättningar som krävs för att trivas, må bra och känna arbetsglädje även när man utför sitt arbete hemifrån, säger Magnus Nilson.
– På KPMG har alla en Performance Manager som stöttar och hjälper. Vi managers har avstämningar som är två, tre gånger i veckan
över Teams med våra adepter för att följa upp hur de mår. Även våra ledare har informella avdelningsmöten över Teams där alla möts och får berätta om sin vecka för att hålla i den fina sammanhållningen, säger Edmund Wu.
– Under detta år har vi satsat på vårt Inclusion & Diversity-arbete. Jag brinner personligen för att locka fler kvinnor till finansbranschen och att KPMG nu har fler kvinnor än män i företagsledningen är ett kvitto på att vi är en god bit på väg med jämställdhetsarbetet, avslutar Linda Baron, konsult Corporate Finance.

KPMG

KPMG erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. Genom sitt globala nätverk är KPMG ett av världens ledande kunskapsföretag med 219 000 specialister i över 100 länder. I Sverige har företaget stark lokal förankring med 1 600 medarbetare på kontor utspridda över hela landet.
>br> Läs mer: www.kpmg.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Extenda Retail
Extenda Retail satsar på innovation i alla led
Läs mer
Jessica Linse, Arbetsmiljöverket
Arbetsmiljöverket
Samhällsnyttiga möten på Arbetsmiljöverket
Läs mer
SEB
SEB i topp hos talanger
Läs mer
PostNord
”Vi satsar järnet på nästa generations e-handelstjänster”
Läs mer