Civilingenjör

Högskoleingenjör

Skanska

”I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv”

2021-12-14

Lästid ca 2 min

Embla Jakobsson från Skanska, iförd arbetskläder på arbetsplatsen

#16

Civilingenjör

#14

Högskoleingenjör

Foto: André De Loisted

Embla Jakobsson hade kontakt med Skanska redan under högskoletiden. Nu arbetsleder hon ett av Nordens största byggen.

Embla Jakobsson gick ett studentprogram, hade en praktikplats och gjorde sitt exjobb på Skanska. Sedan juni 2019 arbetsleder hon uppförandet av ett nytt sjukhus i Malmö.
– Det är ett av Nordens största byggen. Vi uppför två vårdbyggnader och jag är produktionsledare för ett av dem. Sjukhuset är för patienter som kommer att behöva vård under en längre tid. Det kommer bland annat att innehålla tunga operationsavdelningar, sterilavdelningar och ett rum som ska strålskyddas. Det är komplext. I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv, säger Embla.

 

Den största utmaningen enligt Embla är att jobba med människor och med problemlösning i olika dimensioner.
– Man har alltid en tidplan och budget att jobba utifrån. Produktion kan låta fyrkantigt när man ska bygga hus med bottenplatta, väggar och tak. Men längs vägen har du möjlighet att vara med och styra hur vi jobbar i lagen och hur arbetet ska utformas, säger hon och fortsätter:
– I stora projekt hjälps vi åt och har möjlighet att anpassa arbetstiderna. Du kan till exempel välja att börja klockan 06 och gå hem klockan 15 om du barn som ska hämtas tidigt.

Jag såg en möjlighet att utvecklas inom ett stort bolag och upptäckte hur många möjligheter det finns. Det var främst därför jag var trygg med att gå tillbaka till Skanska.

Skanska erbjuder introduktionsprogram och uppemot hundra olika internutbildningar som ger medarbetarna förutsättningar att utveckla rätt kompetens.
– Skanska är bra på att vägleda ungdomar som kommer direkt från universiteten. Som produktionsingenjör börjar du ute i produktionen och i ett student- eller utvecklingsprogram möter du unga kollegor i samma situation, du kan bolla olika frågor och höra hur andra tänker kring det. Man tar lärdom av varandra samtidigt som man får utbildningar som ger en bra grund i arbetet.

Embla Jakobsson

Titel: Produktionsledare.

 

Utbildning: Högskoleingenjör inom byggteknik inriktning arkitektur. Lunds tekniska högskola, campus Helsingborg, examen 2017.

 

Drömprojekt: ”Jag har ett av mina drömprojekt just nu. Jag bygger ett sjukhus som kommer att bidra till mycket gott under många år.”

Embla har jobbat som arbetsledare på ett annat bolag innan hon valde Skanska som arbetsgivare.
– Jag lärde känna Skanska och deras värderingar redan under studietiden. Jag såg en möjlighet att utvecklas inom ett stort bolag och upptäckte hur många möjligheter det finns. Det var främst därför jag var trygg med att gå tillbaka till Skanska.

Skanska

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Ekonomi senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Skanska
”Här får jag se projekten utvecklas och komma till liv”
Läs mer
Skanska
”Du kan verkligen skapa förändring på Skanska”
Läs mer
Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.
Skanska
”Chefen såg mitt intresse och jag fick starta ett pilotprojekt”
Läs mer
Billerud
”Det är en innovativ och spännande miljö”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Din Karriär
Vad gör ett företag framgångsrikt?

Finns det någon formel som förklarar vad som gör ett företag framgångsrikt? Vi listar faktorer som tycks vara nyckeln till succé.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer