Civilingenjör

Skanska

”Chefen såg mitt intresse och jag fick starta ett pilotprojekt”

2020-12-03

Text: Fridah Jönsson

Foto: Patrik Lundin

Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.

#11

Civilingenjör

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

My Brännmarks resa på Skanska fick en het start sommaren 2018 då hon jobbade med att lägga asfalt.

I rekordvärmebölja jobbade My med att lägga 180-gradig asfaltsmassa på vägar och hon fastnade för Skanska som arbetsgivare. Efter sin examen 2019 blev hon anställd och jobbar nu som produktionsingenjör. My är en friluftsmänniska som gillar utesporter som mountainbike och vandring, vilket är tur då hennes jobb innebär både kontorsmiljö och att vara ute på fältet.
– Jag är stöd till alla produktionschefer i Stockholm i bergtäkter och på asfaltverk där vi säljer asfaltsmassa, berg och grus internt och externt. Jag hjälper också till med att ha koll på tillstånd, bygglov, formaliteter och riktlinjer och briefar våra produktionschefer så att vi har all dokumentation på plats.

My Brännmark

Titel: Produktionsingenjör.

Utbildning: Civilingenjör i industriell ekonomi i Umeå, examen 2019.

Min favoritbyggnad i hela världen: ”Höga Kusten-bron, det suger till i magen och man blir väldigt imponerad över att vi har lyckats bygga den här!”

My upplever att hon har stort inflytande över sin vardag och har bland annat startat ett så kallat 5S-projekt för struktur på Skanska.

– 5S är en del av lean-metodiken som skapar ordning och reda. Min dåvarande chef såg att jag hade ett intresse för lean och vi startade ett pilotprojekt om det i Upplands Väsby. Istället för att jag som tjänsteman ska förklara för asfaltverken hur något ska gå till har jag ställt frågor till dem om hur vi kan göra saker bättre, vilken som är den smartaste placeringen av ett verktyg för att arbetet ska bli så lätt som möjligt och så vidare. Det har egentligen varit ganska enkla lösningar, men vi har fått en samsyn som inte har funnits tidigare. Det har gett ringar på vattnet, nu ska alla asfaltverk i regionen börja med det här.

”Det gröna arbetet pågår kontinuerligt i vår vardag.”

En av anledningarna till att My valde Skanska var bolagets hållbarhetstänk. Varje höst har man exempelvis konceptet Gröna veckan.
– Det gröna arbetet pågår kontinuerligt i vår vardag, men en vecka varje höst har vi extra fokus på klimatfrågan. Vi pratar om hur vi kan bidra till bättre affärer för klimatet, och har bland annat diskuterat hur man förflyttar material så effektivt som möjligt, för det drar ju koldioxid att ha igång en maskin som ska flytta stora stenar. Vi har även haft onlineföreläsningar om ämnen som grön asfalt, och vi har aktiviteter ute på anläggningarna, som frågesport och tipspromenad om hållbarhet.

Skanska

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Skanska
”Du kan verkligen skapa förändring på Skanska”
Läs mer
Embla Jakobsson från Skanska, iförd arbetskläder på arbetsplatsen
Skanska
”I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv”
Läs mer
Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.
Skanska
”Chefen såg mitt intresse och jag fick starta ett pilotprojekt”
Läs mer
Malmö 221123
Christoffer Fransson på PostNord.
Foto: André de Loisted
PostNord
”Det var ett lätt beslut att återvända till PostNord”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Din Karriär
Inflation och krig gör att talangerna tänker om

En alltmer osäker arbetsmarknad, stigande priser och konflikten i Ukraina gör att både young och senior professionals värderar och väljer annorlunda. Universums Nicolas Werle djupdyker i årets undersökning och berättar mer om vilka attribut som talangerna letar efter och vilka företag som klättrat mest i rankingen.

Läs mer
Din Karriär
Så här blir du expert på att förhandla

Ibland ska du övertyga sambon om tacos till middag och ibland förhandla dig till en högre lön. Oavsett vilken förhandlingssituation du står inför är det en fördel att känna till några retoriska verktyg. Retorikkonsulten Serena Mon de Vienne delar med sig av effektiva knep att ta till vid nästa förhandling.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer