2020-12-03

Civilingenjör

Skanska

”Chefen såg mitt intresse och jag fick starta ett pilotprojekt”

Text: Fridah Jönsson

Foto: Patrik Lundin

Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.

#16

Civilingenjör

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

My Brännmarks resa på Skanska fick en het start sommaren 2018 då hon jobbade med att lägga asfalt.

I rekordvärmebölja jobbade My med att lägga 180-gradig asfaltsmassa på vägar och hon fastnade för Skanska som arbetsgivare. Efter sin examen 2019 blev hon anställd och jobbar nu som produktionsingenjör. My är en friluftsmänniska som gillar utesporter som mountainbike och vandring, vilket är tur då hennes jobb innebär både kontorsmiljö och att vara ute på fältet.
– Jag är stöd till alla produktionschefer i Stockholm i bergtäkter och på asfaltverk där vi säljer asfaltsmassa, berg och grus internt och externt. Jag hjälper också till med att ha koll på tillstånd, bygglov, formaliteter och riktlinjer och briefar våra produktionschefer så att vi har all dokumentation på plats.

My Brännmark

Titel: Produktionsingenjör.

Utbildning: Civilingenjör i industriell ekonomi i Umeå, examen 2019.

Min favoritbyggnad i hela världen: ”Höga Kusten-bron, det suger till i magen och man blir väldigt imponerad över att vi har lyckats bygga den här!”

My upplever att hon har stort inflytande över sin vardag och har bland annat startat ett så kallat 5S-projekt för struktur på Skanska.

– 5S är en del av lean-metodiken som skapar ordning och reda. Min dåvarande chef såg att jag hade ett intresse för lean och vi startade ett pilotprojekt om det i Upplands Väsby. Istället för att jag som tjänsteman ska förklara för asfaltverken hur något ska gå till har jag ställt frågor till dem om hur vi kan göra saker bättre, vilken som är den smartaste placeringen av ett verktyg för att arbetet ska bli så lätt som möjligt och så vidare. Det har egentligen varit ganska enkla lösningar, men vi har fått en samsyn som inte har funnits tidigare. Det har gett ringar på vattnet, nu ska alla asfaltverk i regionen börja med det här.

”Det gröna arbetet pågår kontinuerligt i vår vardag.”

En av anledningarna till att My valde Skanska var bolagets hållbarhetstänk. Varje höst har man exempelvis konceptet Gröna veckan.
– Det gröna arbetet pågår kontinuerligt i vår vardag, men en vecka varje höst har vi extra fokus på klimatfrågan. Vi pratar om hur vi kan bidra till bättre affärer för klimatet, och har bland annat diskuterat hur man förflyttar material så effektivt som möjligt, för det drar ju koldioxid att ha igång en maskin som ska flytta stora stenar. Vi har även haft onlineföreläsningar om ämnen som grön asfalt, och vi har aktiviteter ute på anläggningarna, som frågesport och tipspromenad om hållbarhet.

Skanska

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!
Läs mer: www.skanska.se

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör – Senior

Högskoleingenjör

Högskoleingenjör – Senior

Norden – Ekonomi 2020

Norden – Teknik 2020

Artiklar du kanske gillar:

Elin Wallberg står i en stor, ljus lokal med en telefon i handen.
Samsung
”Vår innovation ska bidra positivt till samhället”
Läs mer
Johanna persson, Xylem
Xylem Water Solutions AB
”Här kan du få en ledande roll redan tidigt i karriären”
Läs mer
Trafikverket
”Att få utveckla Norrland där jag bor är bara så häftigt”
Läs mer
Robin Backebjörk står på ett torg i Malmö.
Trafikverket
”Visar du att du vill kommer du få stort ansvar på Trafikverket”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Jobbkompassen – så tacklar du hinder i karriären

Vägen till framgång är sällan spikrak och oftast måste vi ta oss förbi både ett och två hinder för att nå dit vi vill. Men hur ska du göra när du väl har kört fast? Vi har samlat de vanligaste karriärproblemen – och tipsen på hur du löser dem.

Läs mer
Din Karriär
Så återhämtar du dig på arbetstid

Att pausa på arbetstid är inte en självklarhet, och för många kanske det inte heller finns möjlighet till det. Lina Ejlertsson, forskare vid den medicinska fakulteten vid Lunds universitet, menar att återhämtning mitt på dagen är viktigt för att minska stress.

Läs mer
Din Karriär
5 tips för att klara personlighetstestet

Plötsligt sitter du där som en testkanin i en bur. Vad innebär ett personlighetstest egentligen? Hur klarar man det? Går det att fuska? Här är svaren på dina nervösa frågor.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer