Civilingenjör

Skanska

”Chefen såg mitt intresse och jag fick starta ett pilotprojekt”

2020-12-03

Text: Fridah Jönsson

Foto: Patrik Lundin

Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.

#11

Civilingenjör

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

My Brännmarks resa på Skanska fick en het start sommaren 2018 då hon jobbade med att lägga asfalt.

I rekordvärmebölja jobbade My med att lägga 180-gradig asfaltsmassa på vägar och hon fastnade för Skanska som arbetsgivare. Efter sin examen 2019 blev hon anställd och jobbar nu som produktionsingenjör. My är en friluftsmänniska som gillar utesporter som mountainbike och vandring, vilket är tur då hennes jobb innebär både kontorsmiljö och att vara ute på fältet.
– Jag är stöd till alla produktionschefer i Stockholm i bergtäkter och på asfaltverk där vi säljer asfaltsmassa, berg och grus internt och externt. Jag hjälper också till med att ha koll på tillstånd, bygglov, formaliteter och riktlinjer och briefar våra produktionschefer så att vi har all dokumentation på plats.

My Brännmark

Titel: Produktionsingenjör.

Utbildning: Civilingenjör i industriell ekonomi i Umeå, examen 2019.

Min favoritbyggnad i hela världen: ”Höga Kusten-bron, det suger till i magen och man blir väldigt imponerad över att vi har lyckats bygga den här!”

My upplever att hon har stort inflytande över sin vardag och har bland annat startat ett så kallat 5S-projekt för struktur på Skanska.

– 5S är en del av lean-metodiken som skapar ordning och reda. Min dåvarande chef såg att jag hade ett intresse för lean och vi startade ett pilotprojekt om det i Upplands Väsby. Istället för att jag som tjänsteman ska förklara för asfaltverken hur något ska gå till har jag ställt frågor till dem om hur vi kan göra saker bättre, vilken som är den smartaste placeringen av ett verktyg för att arbetet ska bli så lätt som möjligt och så vidare. Det har egentligen varit ganska enkla lösningar, men vi har fått en samsyn som inte har funnits tidigare. Det har gett ringar på vattnet, nu ska alla asfaltverk i regionen börja med det här.

”Det gröna arbetet pågår kontinuerligt i vår vardag.”

En av anledningarna till att My valde Skanska var bolagets hållbarhetstänk. Varje höst har man exempelvis konceptet Gröna veckan.
– Det gröna arbetet pågår kontinuerligt i vår vardag, men en vecka varje höst har vi extra fokus på klimatfrågan. Vi pratar om hur vi kan bidra till bättre affärer för klimatet, och har bland annat diskuterat hur man förflyttar material så effektivt som möjligt, för det drar ju koldioxid att ha igång en maskin som ska flytta stora stenar. Vi har även haft onlineföreläsningar om ämnen som grön asfalt, och vi har aktiviteter ute på anläggningarna, som frågesport och tipspromenad om hållbarhet.

Skanska

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Skanska
”Du kan verkligen skapa förändring på Skanska”
Läs mer
Embla Jakobsson från Skanska, iförd arbetskläder på arbetsplatsen
Skanska
”I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv”
Läs mer
Björkdalsgruvan
”En av världens renaste guldgruvor”
Läs mer
Adrian står inomhus och lutar sig mot ett högre bord. Han ler och tittar in i kameran.
Xylem Water Solutions AB
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Din Karriär
8 tips för bästa starten på nya jobbet

Att vara ny på jobbet kan vara en utmaning. För att hjälpa dig genom din första vecka på nya jobbet har vi listat upp 8 tips på hur du får en smidig start!

Läs mer
Din Karriär
”Vi kan se en Greta-effekt”

När vi ser arbetsplatsen som vår ’second family’ är det förstås viktigt att arbetsgivaren erbjuder trygghet – långt bortom terrorhot, Donald Trump och allt som händer i omvärlden.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer