Civilingenjör

Skanska

”I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv”

2021-12-14

Lästid ca 2 min

Embla Jakobsson från Skanska, iförd arbetskläder på arbetsplatsen

#12

Civilingenjör

Bygg

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Foto: André De Loisted

Embla Jakobsson hade kontakt med Skanska redan under högskoletiden. Nu arbetsleder hon ett av Nordens största byggen.

Embla Jakobsson gick ett studentprogram, hade en praktikplats och gjorde sitt exjobb på Skanska. Sedan juni 2019 arbetsleder hon uppförandet av ett nytt sjukhus i Malmö.
– Det är ett av Nordens största byggen. Vi uppför två vårdbyggnader och jag är produktionsledare för ett av dem. Sjukhuset är för patienter som kommer att behöva vård under en längre tid. Det kommer bland annat att innehålla tunga operationsavdelningar, sterilavdelningar och ett rum som ska strålskyddas. Det är komplext. I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv, säger Embla.

 

Den största utmaningen enligt Embla är att jobba med människor och med problemlösning i olika dimensioner.
– Man har alltid en tidplan och budget att jobba utifrån. Produktion kan låta fyrkantigt när man ska bygga hus med bottenplatta, väggar och tak. Men längs vägen har du möjlighet att vara med och styra hur vi jobbar i lagen och hur arbetet ska utformas, säger hon och fortsätter:
– I stora projekt hjälps vi åt och har möjlighet att anpassa arbetstiderna. Du kan till exempel välja att börja klockan 06 och gå hem klockan 15 om du barn som ska hämtas tidigt.

Jag såg en möjlighet att utvecklas inom ett stort bolag och upptäckte hur många möjligheter det finns. Det var främst därför jag var trygg med att gå tillbaka till Skanska.

Skanska erbjuder introduktionsprogram och uppemot hundra olika internutbildningar som ger medarbetarna förutsättningar att utveckla rätt kompetens.
– Skanska är bra på att vägleda ungdomar som kommer direkt från universiteten. Som produktionsingenjör börjar du ute i produktionen och i ett student- eller utvecklingsprogram möter du unga kollegor i samma situation, du kan bolla olika frågor och höra hur andra tänker kring det. Man tar lärdom av varandra samtidigt som man får utbildningar som ger en bra grund i arbetet.

Embla Jakobsson

Titel: Produktionsledare.

 

Utbildning: Högskoleingenjör inom byggteknik inriktning arkitektur. Lunds tekniska högskola, campus Helsingborg, examen 2017.

 

Drömprojekt: ”Jag har ett av mina drömprojekt just nu. Jag bygger ett sjukhus som kommer att bidra till mycket gott under många år.”

Embla har jobbat som arbetsledare på ett annat bolag innan hon valde Skanska som arbetsgivare.
– Jag lärde känna Skanska och deras värderingar redan under studietiden. Jag såg en möjlighet att utvecklas inom ett stort bolag och upptäckte hur många möjligheter det finns. Det var främst därför jag var trygg med att gå tillbaka till Skanska.

Skanska

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 32 500 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss! Läs mer: www.skanska.se

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör – Senior

Högskoleingenjör

Högskoleingenjör – Senior

Artiklar du kanske gillar:

Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.
Skanska
”Chefen såg mitt intresse och jag fick starta ett pilotprojekt”
Läs mer
Anand på Essity står vid entréns stora glasdörrar. Han blickar över vänster axel, ler och har händerna i fickan.
Essity
”Du uppmuntras att bidra inom andra delar av bolaget”
Läs mer
Elise Ekliden står utomhus på en väg i skogen med ett pågående grävarbete och en grävmaskin i bakgrunden.
Veidekke
”Vårt involverande arbetssätt gjorde att vi nådde målet”
Läs mer
Kristina Andreasson, Veidekke 2020
Veidekke
Börsnoterad entreprenör som bygger framtiden med hjärna och hjärta
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer