Data/IT

Tele2

”Tele2 är inte rädda att ge medarbetare chansen”

2023-12-18

Lästid ca 2 min

Foto: Christian Gustavsson

Tillsammans med vattnet i kranen är telenätet kanske det vi tar mest för givet i vår vardag. Elin Ovéus jobbar som Head of Networks på Tele2 och ser till att vi har en telekommunikation att lita på.

Att stora delar av våra liv idag ärberoende av våra smarta telefoner ställer höga krav på en fungerande digital infrastruktur. Vare sig vi befinner oss på tåget, i hemmet eller ute i skogen tar vi för givet och förväntar oss att telenätet och tjänsterna vi använder ska fungera. Där kommer Tele2 och Elin Ovéus in i bilden.
– Man ska kunna lita på oss. Att ringa, messa eller använda andra tjänster via sin mobiltelefon är något vi idag tar för givet. Och kunderna ska kunna vara trygga med att våra nät fungerar dag som natt, året om, säger hon.

Om vi spolar tillbaka bandet till Tele2:s grundande får vi inblick i vad som format företaget till vad det är idag: en robust och pålitlig teknisk möjliggörare, samtidigt som man har en stor portion uppstickare i sin DNA-sträng.
– Tele2 var en av de första som utmanade det gamla statliga monopolet och just den utmanarandan är något som sitter i väggarna. Den historien i kombination med tekniskt avancerade lösningar utgör en grund som gör Tele2 till en spännande arbetsgivare. Vi vill utmana, påverka och förbättra samhället i stort genom att erbjuda det bästa och mest stabila nätet. Ju bättre vår teknik är, desto bättre förutsättningar för andra aktörer att utveckla samhället med nya produkter och tjänster – det är väldigt inspirerande, säger Elin Ovéus.

Själv kom Elin Ovéus till Tele2 direkt efter sin examen för ganska exakt ett decennium sedan. Hon deltog i företagets traineeprogram vilket gav en nyttig och mycket värdefull start på sin karriär på företaget.
– Det var en spännande tid. Jag kom direkt från skolan och fick möjligheten att gå bredvid ledningsgruppen i ett år, vilket gav en väldigt bra förståelse för företaget och hur allt hänger ihop. Sedan dess har jag fått prova på flera olika roller som hjälpt min personliga utveckling och karriär, och det är nog den största anledningen att jag blivit kvar så länge, säger hon.

Elin Ovéus

Titel: Head of Networks.
Utbildning: Civilingenjör industriell ekonomi, Linköpings universitet, 2013.
Messa eller ringa? ”Ringa, för den lite mer personliga touchen.”

Är utveckling bland medarbetarna något som står särskilt högt på Tele2:s agenda?

– Absolut. Det går i stort sett inte att undvika att utvecklas på Tele2. Dels tack vare att tekniken aldrig står still – vi måste utvecklas. Dels genom att du uppmuntras att utvecklas inom ditt specialistområde eller att testa nya roller. Utveckling är viktigt för mig, och Tele2 är inte rädda att ge medarbetare chansen att hoppa i på den djupa delen av bassängen om man vill. Det ringar in företaget väldigt bra för mig.

Tele2

Tele2 är ett ledande telekombolag med syfte att möjliggöra ett samhälle med obegränsade möjligheter. Genom våra nätverk och tjänster — som sträcker sig från bredband, datanät, mobil- och fast telefoni till TV, streaming och globala IoT-tjänster — är vi djupt sammankopplade med alla delar av dagens digitala livsstil. Genom att göra vår infrastruktur mer kraftfull, säker och hållbar möjliggör vi samma slags utveckling av samhället. Tele2 grundades 1993 och är noterat på Nasdaq Stockholm. Under 2022 omsatte bolaget 28 miljarder kronor, med en underliggande EBITDAaL på 10 miljarder kronor. För de senaste nyheterna och finansiella definitioner, vänligen se vår hemsida.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Tele2
”Alla kan relatera till våra produkter och tjänster”
Läs mer
Arbetsförmedlingen
”Det är ett spännande jobb – vi gör verkligen häftiga grejer”
Läs mer
Ashima sitter på en mjuk bänk på HPE:s kontor och tittar in i kameran.
Hewlett Packard Enterprise
“Jag är stolt över att HPE är ett humant företag”
Läs mer
Länsförsäkringar AB
”Det är spännande att se hur snabbt förändringstakten ökar”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Vi kan se en Greta-effekt”

När vi ser arbetsplatsen som vår ’second family’ är det förstås viktigt att arbetsgivaren erbjuder trygghet – långt bortom terrorhot, Donald Trump och allt som händer i omvärlden.

Läs mer
Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
”Kvaliteten på våra relationer avgör kvaliteten på vårt liv”

Erik Fernholm, grundaren av 29K: Jag insåg ganska snart att psykisk hälsa och inre utveckling kan vara en av vår tids viktigaste utmaningar.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer