Civilingenjör

Trafikverket

”Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt”

2022-12-08

Estimerad lästid 2 min

Foto: Julia Sjöberg

Meysam Cordi på Trafikverket är med och planerar hur framtidens järnväg ska se ut – och kortar avstånden mellan människor.

Meysam Cordi började som trainee direkt efter examen och har sedan dess jobbat med ett flertal olika projekt inom järnvägen. I dag är han delprojektledare och planerar för en ny stambana mellan Göteborg och Borås.
– Trafikverket är en bra arbetsgivare där man har stora möjligheter att utvecklas. Det finns många spännande utmaningar att ta sig an.

Meysam Cordi

Titel:

Delprojektledare (Program Göteborg-Borås, Nya Stambanor).

 

Utbildning:

Civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad, Chalmers tekniska högskola, examen 2010.

 

Favoritinnovation:

”BIM är ett fantastiskt bra 3D-verktyg som gör att vi kan visa hur en järnvägsanläggning ser ut innan den byggs.”

Hur började din karriär?

– Jag gick Trafikverkets 18 månader långa traineeprogram. Jag jobbade aktivt i olika projekt inom investering och upprustning av järnvägen samtidigt som jag gick utbildningar, gjorde studiebesök och hade träffar med traineegänget. Därefter blev jag projektledare och tog mig an egna projekt. Under några år bytte jag till att vara entreprenör inom järnvägsbranschen och sökte mig tillbaka till Trafikverket 2019. Den erfarenheten har jag nytta av i min roll som beställare.

Vad jobbar du med i dag?

– Just nu jobbar jag bland annat med att ta fram en järnvägsplan för sträckan Almedal och Mölndal. Att jobba med projekt i tidiga skeden ger större möjlighet att påverka slutprodukten, och det är intressant och kul att vi bygger något som är beständigt över tid. Det är samhällsnytta och vi bidrar till att korta avstånd mellan människor.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Vi har många yrkesroller inom myndigheten. Därför behöver du inte byta arbetsgivare för att prova på en ny roll, vilket är lyxigt. Som projektledare kan du exempelvis välja inköp och logistik eller specialisera dig inom något av våra teknikområden.

"Att jobba med projekt i tidiga skeden ger större möjlighet att påverka slutprodukten."

Hur uppmuntras ni att testa nya idéer?

– Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt. Det pågår ett ständigt utvecklingsarbete inom tekniken och olika specialistområden, exempelvis inom BIM och visualisering, men även kring arbetssätt och processer. Som projektledare får du därför möjlighet att både testa och lära dig nya saker.

Ge exempel på hur Trafikverket är en intressant arbetsgivare för young professionals.

– Vi jobbar med innovation inom många områden och på flera sätt. Ett exempel är att vi tar fram och provar tekniska lösningar i samarbete med universitet och institut. Vi som jobbar med nya stambanor utvecklar ett helt nytt järnvägssystem. Resenärsnyttan och tekniska lösningar är i fokus när vi utformar våra anläggningar. Trafikverket bidrar tillsammans med externa aktörer till samhällsutvecklingen på ett väldigt bra sätt.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.    

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Data/IT Senior

Ekonomi Senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Isak, Trafikverket
Trafikverket
”Vi har en viktig nyckelroll för att järnvägen ska fungera”
Läs mer
Hanna Söderberg Trafikverket HK
Trafikverket
”Att bygga förtroende är extra viktigt i ledarskapet”
Läs mer
Noran på Trafikverket står och lutar sig mot broräcket.
Trafikverket
“Vi bjuder in till samtal för att hitta lösningar tillsammans”
Läs mer
Sheng och Anton på Trafikverket står vid en byggarbetsplats. De har hjälm och gula jackor.
Trafikverket
”Vi knyter ihop landet och gör vägarna säkrare”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Därför ska du slösurfa på jobbet

Det behöver inte vara dåligt för arbetsmoralen eller resultatet att slösurfa på jobbet. Tvärtom kan det sätta fart på kreativiteten.

Läs mer
Din Karriär
8 tips för bästa starten på nya jobbet

Att vara ny på jobbet kan vara en utmaning. För att hjälpa dig genom din första vecka på nya jobbet har vi listat upp 8 tips på hur du får en smidig start!

Läs mer
Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer