Civilingenjör

Högskoleingenjör

Trafikverket

”Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt”

2022-12-08

Estimerad lästid 2 min

Foto: Julia Sjöberg

Meysam Cordi på Trafikverket är med och planerar hur framtidens järnväg ska se ut – och kortar avstånden mellan människor.

Meysam Cordi började som trainee direkt efter examen och har sedan dess jobbat med ett flertal olika projekt inom järnvägen. I dag är han delprojektledare och planerar för en ny stambana mellan Göteborg och Borås.
– Trafikverket är en bra arbetsgivare där man har stora möjligheter att utvecklas. Det finns många spännande utmaningar att ta sig an.

Meysam Cordi

Titel:

Delprojektledare (Program Göteborg-Borås, Nya Stambanor).

 

Utbildning:

Civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad, Chalmers tekniska högskola, examen 2010.

 

Favoritinnovation:

”BIM är ett fantastiskt bra 3D-verktyg som gör att vi kan visa hur en järnvägsanläggning ser ut innan den byggs.”

Hur började din karriär?

– Jag gick Trafikverkets 18 månader långa traineeprogram. Jag jobbade aktivt i olika projekt inom investering och upprustning av järnvägen samtidigt som jag gick utbildningar, gjorde studiebesök och hade träffar med traineegänget. Därefter blev jag projektledare och tog mig an egna projekt. Under några år bytte jag till att vara entreprenör inom järnvägsbranschen och sökte mig tillbaka till Trafikverket 2019. Den erfarenheten har jag nytta av i min roll som beställare.

Vad jobbar du med i dag?

– Just nu jobbar jag bland annat med att ta fram en järnvägsplan för sträckan Almedal och Mölndal. Att jobba med projekt i tidiga skeden ger större möjlighet att påverka slutprodukten, och det är intressant och kul att vi bygger något som är beständigt över tid. Det är samhällsnytta och vi bidrar till att korta avstånd mellan människor.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Vi har många yrkesroller inom myndigheten. Därför behöver du inte byta arbetsgivare för att prova på en ny roll, vilket är lyxigt. Som projektledare kan du exempelvis välja inköp och logistik eller specialisera dig inom något av våra teknikområden.

"Att jobba med projekt i tidiga skeden ger större möjlighet att påverka slutprodukten."

Hur uppmuntras ni att testa nya idéer?

– Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt. Det pågår ett ständigt utvecklingsarbete inom tekniken och olika specialistområden, exempelvis inom BIM och visualisering, men även kring arbetssätt och processer. Som projektledare får du därför möjlighet att både testa och lära dig nya saker.

Ge exempel på hur Trafikverket är en intressant arbetsgivare för young professionals.

– Vi jobbar med innovation inom många områden och på flera sätt. Ett exempel är att vi tar fram och provar tekniska lösningar i samarbete med universitet och institut. Vi som jobbar med nya stambanor utvecklar ett helt nytt järnvägssystem. Resenärsnyttan och tekniska lösningar är i fokus när vi utformar våra anläggningar. Trafikverket bidrar tillsammans med externa aktörer till samhällsutvecklingen på ett väldigt bra sätt.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.    

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Data/IT Senior

Ekonomi senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Beti Cvetovska, Trafikverket
Trafikverket
”Här får jag möjlighet att utvecklas och fördjupa mina kunskaper”
Läs mer
Trafikverket
”De vägar vi bygger har människor nytta av varje dag”
Läs mer
Björn Jansson, Trafikverket
Trafikverket
”Den snabba utvecklingsresan är kul att vara med på”
Läs mer
Isak, Trafikverket
Trafikverket
”Vi har en viktig nyckelroll för att järnvägen ska fungera”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Så här blir du expert på att förhandla

Ibland ska du övertyga sambon om tacos till middag och ibland förhandla dig till en högre lön. Oavsett vilken förhandlingssituation du står inför är det en fördel att känna till några retoriska verktyg. Retorikkonsulten Serena Mon de Vienne delar med sig av effektiva knep att ta till vid nästa förhandling.

Läs mer
Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer