Högskoleingenjör

Orange Cyberdefense

”Det är roligt att kunna samarbeta på en global nivå”

2021-12-09

Estimerad lästid 2 min

Alice på Orange Cyberdefence står i profil, tittar in i kameran med ett leende. I bakgrunden ser vi ett träd med gula och löv.

Foto: Patrik Lundin

Alice Vaudry arbetar med cybersäkerhet i framkant tillsammans med kollegor från världen alla hörn.

När pandemin slog till bestämde sig Alice Vaudry, som kommer från en liten by utanför Oxford i England, för att flytta till Sverige tillsammans med sin svenska partner. Till att börja med arbetade hon kvar på distans på sitt förra jobb som Cyber Security Coordinator, men efter en tid började hon att leta efter en arbetsgivare med basen i Sverige.
– Eftersom jag inte pratar svenska var det viktigt för mig att hamna i en internationell miljö, där jag kan kommunicera med kunderna på mitt modersmål. Orange Cyberdefense är ett av de största namnen inom cybersäkerhet globalt sett, så det kändes naturligt att kontakta dem.

Alice Vaudry

Titel: Konsult.

Utbildning: Forensic Science, University of Kent, examen 2019.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar? ”Jag tycker om att baka. Sedan jag flyttade till Sverige har jag försökt mig på svenska specialiteter som kanelbullar och prinsesstårta. Vi ska faktiskt ha ett kak-event här på jobbet snart där alla kommer att ta med sig något de har bakat.”

I dag jobbar Alice som konsult för Orange Cyber­defense och sitter på deras kontor i Stockholm tillsammans med kollegor från både Sverige och andra länder. Alla har olika fokusområden och hennes är molnsäkerhet.
– Jag blev tillfrågad, när jag började här, vilket område inom cybersäkerhet som jag ville fokusera på och då valde jag molnsäkerhet eftersom det är väldigt aktuellt just nu – och kommer vara det en lång tid framöver.

Alice berättar att hon älskar mångfalden på sin arbetsplats och att alla har olika typer av kunskap och erfarenhet. Det leder till många intressanta samtal och diskussioner.
– Vissa av mina kollegor har jobbat inom det här fältet i flera år, medan andra precis är klara med sin utbildning. Det gör att det blir en bra mix av människor, säger hon och fortsätter:
– I och med att vi har kontor på olika platser i världen, kan jag också alltid ringa en kollega som sitter i ett annat land om jag skulle behöva rådgivning inom ett speci­fikt område. Det är roligt att kunna ha den typen av globalt samarbete.

Det är ett öppet arbetsklimat där jag verkligen känner att min röst blir hörd.

Enligt Alice uppmuntrar Orange Cyberdefense sina medarbetare att hela tiden vara innovativa och testa nya idéer.
– Det är ett öppet arbetsklimat där jag verkligen känner att min röst blir hörd. Vi har inte heller någon strikt hierarki, utan jag kan exempelvis gå och knacka på hos vår vd om jag skulle ha några frågor eller funderingar, avslutar Alice.

Text: Sara Schedin

Orange Cyberdefense

Orange Cyberdefense är expertenheten för cybersäkerhet inom Orange Group. Som en aktör med global förankring och lokal närvaro, strävar de efter att bygga ett säkrare digitalt samhälle. De har mer än 25 års erfarenhet inom informationssäkerhet, 250+ forskare och analytiker, 17 SOC, 11 CyberSOC och 4 CERT distribuerade över hela världen och levererar försäljning, support och andra tjänster i 160 länder.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Veidekke
”Jag är stolt över vad vi har skapat på så kort tid”
Läs mer
Linnea Ljung sitter i en grön soffa Trafikverkets lokaler med folk i bakgrunden.
Trafikverket
”Jag är med och påverkar så många människors vardag”
Läs mer
Robert Arvefalk (t.hö) och Benjamin Hasanbegovic (t.vä) står i Xylems visningslokaler med två vattenglas och en karaff framför sig.
Xylem Water Solutions AB
”Vi på Xylem jobbar med att lösa jordens vattenproblem”
Läs mer
Coor
”Många av våra tjänster på Coor är tekniskt utmanande”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Jobbkompassen – så tacklar du hinder i karriären

Vägen till framgång är sällan spikrak och oftast måste vi ta oss förbi både ett och två hinder för att nå dit vi vill. Men hur ska du göra när du väl har kört fast? Vi har samlat de vanligaste karriärproblemen – och tipsen på hur du löser dem.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer