Högskoleingenjör

Coor

”Många av våra tjänster på Coor är tekniskt utmanande”

2022-12-07

Estimerad lästid 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Som ledare och energispecialist på Coor ser Robin Kairis till att minska kundernas kostnader.

Robin Kairis är energispecialist och ledare på Coor – ett nordiskt serviceföretag som levererar, samordnar och utvecklar facility management-tjänster.
– Vi erbjuder olika tjänster och många av dem är tekniskt utmanande. På Coor får du komma i kontakt med många spännande verksamheter, säger han.

Robin Kairis

Titel:

Sitechef/energispecialist.

 

Utbildning:

Civilingenjör inom maskinteknik, master i energisystem, Linköpings universitet, examen 2013.

 

Fritidsintresse:
”Jag spelar padel och tennis, och lyssnar mycket på svensk musik som Håkan Hellström och Lars Winnerbäck.”

Robin blev headhuntad till Coor och rollen som projektledare. Det var 2015. Sedan dess har han jobbat som energiingenjör och är idag ledare och energispecialist.
– Coor månar om sina anställda. Redan från första dagen får du ta mycket ansvar. Det är utmanande och gör att du växer i din roll och som person. Vi är ett serviceföretag och det speglar också hur vi är mot varandra. Det är prestigelöst. Vi bollar idéer och hjälper varandra framåt, säger han.

Sedan hösten 2022 är Robin chef och driver en grupp med fem energiingenjörer, samtidigt som han fortsätter jobba som energispecialist. Gruppens uppdrag är sätta strategier och utföra åtgärder för att minska kunders energianvändning.

– Det gör vi genom att vi är ute i företagens anläggningar och hittar förbättringsförslag på hur de kan minska energianvändningen. Kunderna finns spridda över hela landet, så det blir en hel del resande, säger Robin och fortsätter:
– Sedan några år tillbaka hjälper jag till exempel en global industrikoncern att minska sin värmeanvändning med fokus på ventilation och värmesystem. Under en treårsperiod har vi på så sätt sparat tio miljoner kronor åt koncernen.

”Coor månar om sina anställda. Redan från första dagen får du ta mycket ansvar.”

Robin sitter på huvudkontoret och agerar ofta som en stöttande part i energiämnet till olika utvecklare och chefer.
– Jag trivs väldigt bra på Coor och som arbetsgivare är de lyhörda. När jag har velat vidare har min chef tagit fram en plan för att ge mig mer utmanande uppgifter. I min roll som ledare får jag exempelvis vara med i ett utvecklingsprojekt om hur företaget ska jobba med fastigheter och energi. Det är ett varierat jobb, med mycket kreativitet i företaget.

Text: Tina Lindström Carlsson

Coor

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer, smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Coor
”Det finns egentligen inga gränser för den som vill utvecklas”
Läs mer
Maria Forssten, Viedekke
Veidekke
”Det är okej att tänka med hjärtat här”
Läs mer
Coor
”Många av våra tjänster på Coor är tekniskt utmanande”
Läs mer
Sheng och Anton på Trafikverket står vid en byggarbetsplats. De har hjälm och gula jackor.
Trafikverket
”Vi knyter ihop landet och gör vägarna säkrare”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Därför ska du slösurfa på jobbet

Det behöver inte vara dåligt för arbetsmoralen eller resultatet att slösurfa på jobbet. Tvärtom kan det sätta fart på kreativiteten.

Läs mer
Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
Vad gör ett företag framgångsrikt?

Finns det någon formel som förklarar vad som gör ett företag framgångsrikt? Vi listar faktorer som tycks vara nyckeln till succé.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer