Civilingenjör

ASSA ABLOY

”Du får en bra bild av hur utveckling faktiskt bedrivs”

2023-12-11

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Christian Gustavsson

ASSA ABLOY har runt 52 000 medarbetare som är med och skapar en säkrare och smidigare vardag.

ASSA ABLOY är den globala ledaren inom intelligenta accesslösningar. Anders Forslind som började 2015 uppskattar den komplexa och spännande miljön på företaget som står bakom allt från pass till gigantiska hangarportar.

 

– Spannet på våra produkter är enormt stort och innebär helt olika arbetssätt, testlabb och materialval. Att företaget har säkra produkter som människor använder dagligen lockade mig. Många kontor och offentliga byggnader har ofta en dörr från ASSA ABLOY som öppnas för dig

Anders Forslind. 

Titel: Head of Global Product Sustainability & Compliance 

Utbildning: Civilingenjör i maskinteknik, Lunds tekniska högskola, examen 1997.

Fritidsintresse: ”Jag bor i Bjärred nära vattnet och på sommaren utövar jag wingfoil, en kombination av kite- och windsurfing. Då kopplar jag av hjärnan och får ett annat perspektiv på tillvaron.”

 

Processutveckling och implementering av digitala verktyg har under lång tid ingått i Anders arbetsuppgifter. Sedan våren 2023 tillhör han Innovation Management där han bland annat ser till att rätt materialval och rätt beslut utifrån koldioxidavtryck och regelefterlevnad säkerställs.

 

– Mitt uppdrag är att förbättra och skapa nya processer och verktyg för att våra utvecklingsteam ska kunna bedriva sitt arbete på det mest optimala sättet. Det är samtidigt viktigt att inse att det här är en global utmaning vi har framför oss och det kommer krävas en gemensam insats från alla inom företaget för att nå våra mål. Det är ett omfattande förändringsarbete inom hur vi jobbar med utveckling av nya produkter, men det är samtidigt otroligt roligt och givande.

”Alla företag måste bidra med att förbättra den globala miljön. Det större syftet är en enorm drivkraft i mitt jobb.”

ASSA ABLOY är en koncern med verksamhet i över 70 länder och cirka 52 000 anställda världen över. En av företagets strategier är att fortsätta växa genom förvärv.

 

– Vi köper ständigt upp bolag vilket innebär att vi får in både ny teknologi och bolag som har samma produktportfölj som vi. Att det händer mycket gör att du utvecklas hela tiden. Här finns en stark entreprenöriell känsla och du kan verkligen påverka verksamheten, säger Anders.

Innovationsandan och stora möjligheter att prova på olika uppgifter i koncernen attraherar både unga och seniora ingenjörer.

 

– ASSA ABLOY har ett internationellt fokus och vi internrekryterar ofta. Våra produkter innehåller i stort sett alla delar sett ur en ingenjörs synvinkel som mekanik, elektronik och mjukvara. Och man får en väldigt bra insyn i hur utveckling faktiskt bedrivs. Det är en bra kombination, säger Anders.

ASSA ABLOY

ASSA ABLOY är världsledande inom accesslösningar. Varje dag hjälper vi miljarder människor att uppleva en öppnare värld genom innovationer som möjliggör trygga, säkra och bekväma lösningar för såväl fysisk som digital access. Antal medarbetare: Cirka 48 000. Karriärvägar: Med verksamhet i över 70 länder erbjuder ASSA ABLOY spännande möjligheter i en internationell miljö. Läs mer: www.assaabloy.com/career/en

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

ASSA ABLOY
”Vi bidrar till säkerhetskritiska funktioner i samhället”
Läs mer
Post A
Rubrik: Internationell miljö på säkerhetsföretaget
Copy: Innovation och produktutveckling är en del av Åsa Christianders vardag. I en intervju berättar hon om ASSA ABLOY där hon sedan 2015 fått olika roliga uppdrag.

Post B
Rubrik: ”Vi är en brygga mellan affär och teknologi”
Civilingenjören Åsa Christiander trivs på ASSA ABLOY. I en intervju berättar hon mer om det stora säkerhetsföretaget vars vision är att vara ledande inom innovation.

Post C
Rubrik: ASSA ABLOY är verksamma i 70 länder
Copy: ”Vi gör lås- och säkerhetslösningar smarta.” Det säger civilingenjören Åsa Christiander som trivs på det internationella säkerhetsföretaget.
ASSA ABLOY
”Vi fungerar som en brygga mellan affär och teknologi”
Läs mer
Emma Grönlund står framför utomhus med byggnader i bakgrunden.
ASSA ABLOY
”Det är en bra arbetsmiljö och vi har roligt tillsammans”
Läs mer
Essity
”Att tillverka blöjor är mer avancerat än de flesta tror”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
”Det är svårt att bygga bolag – men det ska vara lika svårt för alla”

IT-ansvarig som 19-åring och en av Europas främsta entreprenörer under 30. I dag är Linnéa Kornehed Falck CMO och medgrundare av Einride.

Läs mer
Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer