Civilingenjör

ASSA ABLOY

”Vi bidrar till säkerhetskritiska funktioner i samhället”

2022-12-07

Estimerad lästid 2 min

Foto: Patrik Lundin

Martin Englund kom in på Assa Abloy via exjobbet. Sedan dess har nyfikenheten lett honom till att prova flera olika roller och uppdrag i den ledande säkerhetskoncernen.

När Martin Englund skulle göra exjobb på utbildningen till civilingenjör fastnade han för ett förslag från Assa Abloy. Han erbjöds senare anställning och har idag varit på företaget i drygt fyra år. Sedan dess har han fått möjlighet att prova på flera olika roller och uppdrag i säkerhetskoncernen som finns i 70 länder och har drygt 50 000 anställda. 

– Just nu jobbar jag 70 procent på forskningssidan och 30 procent med andra saker relaterade till olika delar i verksamheten. Jag driver exempelvis arbeten i labbmiljöer, tittar på eventuella synergier och hur vi tillsammans kan få ut nya teknologier snabbare, säger han.

Martin Englund

Titel:

HW Platform Architect, Group Technology Team.

 

Utbildning:

Civilingenjör, Kungliga tekniska högskolan, examen 2018.

 

Favoritinnovation:

”Skrivkonsten och text – ett suveränt sätt att förmedla information.”

Berätta om din utvecklingsresa på Assa Abloy!

– Jag jobbade först på en mer forskningsinriktad del inom R&D. Därefter letade jag mig vidare till New Product Innovation där vi utvecklar plattformar för våra bolag att basera sina produkter på. Jag hoppade därefter på ett projekt för att utveckla en konkret produkt, för att sedan gå tillbaka till forskningsdelen där jag är idag.

På vilket sätt har du utvecklats på Assa Abloy?

– Jag har utvecklats mycket ur ett professionellt perspektiv men också som person. Jag har till exempel lärt mig mycket om elektronikkonstruktion, matematik, management och projektledning men också om kommunikation och arbetsrelationer. Din roll på Assa Abloy blir lite till vad du själv vill göra den till.

”Assa Abloy månar om oss medarbetare.”

Vad gör Assa Abloy unikt?

– Det finns många delar i vår verksamhet som är intressanta och som man inte får reda på förrän man kommit in. Vi är världsledande inom accesslösningar och tar fram sådana till företag, banker, sjukhus och skolor med mera. Att få bidra till säkerhetskritiska funktioner i samhället är mycket intressant.

Hur ser möjligheterna ut till balans mellan privat- och arbetsliv?

– Det är en arbetsgivare som har en stor förståelse och som månar om att vi inte överarbetar. Jag trivs jättebra!

Text: Tina Lindström Carlsson

ASSA ABLOY

ASSA ABLOY är världsledande inom accesslösningar. Varje dag hjälper vi miljarder människor att uppleva en öppnare värld genom innovationer som möjliggör trygga, säkra och bekväma lösningar för såväl fysisk som digital access. Antal medarbetare: Cirka 48 000. Karriärvägar: Med verksamhet i över 70 länder erbjuder ASSA ABLOY spännande möjligheter i en internationell miljö. Läs mer: www.assaabloy.com/career/en

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

ASSA ABLOY
”Du får en bra bild av hur utveckling faktiskt bedrivs”
Läs mer
Post A
Rubrik: Internationell miljö på säkerhetsföretaget
Copy: Innovation och produktutveckling är en del av Åsa Christianders vardag. I en intervju berättar hon om ASSA ABLOY där hon sedan 2015 fått olika roliga uppdrag.

Post B
Rubrik: ”Vi är en brygga mellan affär och teknologi”
Civilingenjören Åsa Christiander trivs på ASSA ABLOY. I en intervju berättar hon mer om det stora säkerhetsföretaget vars vision är att vara ledande inom innovation.

Post C
Rubrik: ASSA ABLOY är verksamma i 70 länder
Copy: ”Vi gör lås- och säkerhetslösningar smarta.” Det säger civilingenjören Åsa Christiander som trivs på det internationella säkerhetsföretaget.
ASSA ABLOY
”Vi fungerar som en brygga mellan affär och teknologi”
Läs mer
Emma Grönlund står framför utomhus med byggnader i bakgrunden.
ASSA ABLOY
”Det är en bra arbetsmiljö och vi har roligt tillsammans”
Läs mer
Adrian står inomhus och lutar sig mot ett högre bord. Han ler och tittar in i kameran.
Xylem Water Solutions AB
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Din Karriär
”Vi kan se en Greta-effekt”

När vi ser arbetsplatsen som vår ’second family’ är det förstås viktigt att arbetsgivaren erbjuder trygghet – långt bortom terrorhot, Donald Trump och allt som händer i omvärlden.

Läs mer
Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer