Högskoleingenjör

Trafikverket

”Jag är med och påverkar så många människors vardag”

2019-11-29

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Linnea Ljung sitter i en grön soffa Trafikverkets lokaler med folk i bakgrunden.

#11

Högskoleingenjör

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Det goda samarbetsklimatet på Trafikverket bidrar till att göra Sverige närmare.

Linnea Ljung började som trafikingenjör på Trafikverket och är i dag projektledare och planerare. Hälften av arbetstiden ägnar hon åt att vara planerare på investeringssidan. Hon har koll på vilka nya projekt som är på gång att bli verklighet.

– Vi kan exempelvis gå in och resurssätta projekten så att det finns en organisation på plats när de väl kommer igång, säger hon

Linnea Ljung

Titel: Projektledare
Utbildning: Civilingenjör väg och vatten, KTH, examen 2002.
Smultronställe: ”Borgafjäll är härligt. Det är en plats uppe i fjällen mitt ute i skogen, och där finns en klippa – Borgahällan – som bjuder på otroligt vacker utsikt över vattnet.

Att det blev Trafikverket för Linnea berodde bland annat på hennes intresse för trafik- och infrastrukturfrågor i samhället. – Här får jag vara med och påverka vardagen för andra människor. Tillsammans med kollegor och konsulter kommer vi fram till smarta lösningar på problem som vi har ute på våra vägar. Det jag tycker är extra kul är att jag får vara med och tycka till, påverka och utveckla verksamheten, säger Linnea.

”Vi bidrar alla till Trafikverkets mål att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.”

150 olika yrkesroller på Trafikverket bidrar till att medarbetarna har stor rörelsefrihet inom myndigheten.

– Vi har stora möjligheter att utvecklas och byta jobb internt för den som vill det. Att prova på olika roller internt gör att man får olika perspektiv på saker och ting, och det gör att man får en större förståelse för verksamheten. Det ger ett helhetsperspektiv, säger Linnea och fortsätter:

– Vi har möjlighet att delta i olika utvecklingsprojekt där man exempelvis kan påverka interna processer och arbetssätt – och även på sikt lagar och regler. Jag har exempelvis varit med i ett projekt kring framtidens investeringar där vi gick igenom hur vi kan förbättra arbetssättet och se till att göra det arbetet mer likriktigt inom Trafikverket.

På Trafikverket finns en mängd kunniga medarbetare, och alla delar med sig av sin kunskap och erfarenhet till sina kollegor.

– Vi har ett bra samarbetsklimat och alla har en gemensam ambition att göra ett så bra jobb som möjligt. Vi bidrar alla till Trafikverkets mål att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt, säger Linnea.

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.    

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Data/IT Senior

Ekonomi Senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Isak, Trafikverket
Trafikverket
”Vi har en viktig nyckelroll för att järnvägen ska fungera”
Läs mer
Hanna Söderberg Trafikverket HK
Trafikverket
”Att bygga förtroende är extra viktigt i ledarskapet”
Läs mer
Trafikverket
”Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt”
Läs mer
Noran på Trafikverket står och lutar sig mot broräcket.
Trafikverket
“Vi bjuder in till samtal för att hitta lösningar tillsammans”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
Så återhämtar du dig på arbetstid

Att pausa på arbetstid är inte en självklarhet, och för många kanske det inte heller finns möjlighet till det. Lina Ejlertsson, forskare vid den medicinska fakulteten vid Lunds universitet, menar att återhämtning mitt på dagen är viktigt för att minska stress.

Läs mer
Din Karriär
Så kan du bli av med din talrädsla

Blir du skräckslagen bara av tanken på att prata inför en grupp? Talrädsla är vanligt, men det finns bra hjälp att få. Det menar psykologen Andreas Schill som här berättar mer om fenomenet, och om det faktum att VR-teknik hittat in i terapirummet.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer