Högskoleingenjör

Trafikverket

”Jag är med och påverkar så många människors vardag”

2019-11-29

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Linnea Ljung sitter i en grön soffa Trafikverkets lokaler med folk i bakgrunden.

#18

Högskoleingenjör

Det goda samarbetsklimatet på Trafikverket bidrar till att göra Sverige närmare.

Linnea Ljung började som trafikingenjör på Trafikverket och är i dag projektledare och planerare. Hälften av arbetstiden ägnar hon åt att vara planerare på investeringssidan. Hon har koll på vilka nya projekt som är på gång att bli verklighet.

– Vi kan exempelvis gå in och resurssätta projekten så att det finns en organisation på plats när de väl kommer igång, säger hon

Linnea Ljung

Titel: Projektledare
Utbildning: Civilingenjör väg och vatten, KTH, examen 2002.
Smultronställe: ”Borgafjäll är härligt. Det är en plats uppe i fjällen mitt ute i skogen, och där finns en klippa – Borgahällan – som bjuder på otroligt vacker utsikt över vattnet.

Att det blev Trafikverket för Linnea berodde bland annat på hennes intresse för trafik- och infrastrukturfrågor i samhället. – Här får jag vara med och påverka vardagen för andra människor. Tillsammans med kollegor och konsulter kommer vi fram till smarta lösningar på problem som vi har ute på våra vägar. Det jag tycker är extra kul är att jag får vara med och tycka till, påverka och utveckla verksamheten, säger Linnea.

”Vi bidrar alla till Trafikverkets mål att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.”

150 olika yrkesroller på Trafikverket bidrar till att medarbetarna har stor rörelsefrihet inom myndigheten.

– Vi har stora möjligheter att utvecklas och byta jobb internt för den som vill det. Att prova på olika roller internt gör att man får olika perspektiv på saker och ting, och det gör att man får en större förståelse för verksamheten. Det ger ett helhetsperspektiv, säger Linnea och fortsätter:

– Vi har möjlighet att delta i olika utvecklingsprojekt där man exempelvis kan påverka interna processer och arbetssätt – och även på sikt lagar och regler. Jag har exempelvis varit med i ett projekt kring framtidens investeringar där vi gick igenom hur vi kan förbättra arbetssättet och se till att göra det arbetet mer likriktigt inom Trafikverket.

På Trafikverket finns en mängd kunniga medarbetare, och alla delar med sig av sin kunskap och erfarenhet till sina kollegor.

– Vi har ett bra samarbetsklimat och alla har en gemensam ambition att göra ett så bra jobb som möjligt. Vi bidrar alla till Trafikverkets mål att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt, säger Linnea.

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.    

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Data/IT Senior

Ekonomi senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Beti Cvetovska, Trafikverket
Trafikverket
”Här får jag möjlighet att utvecklas och fördjupa mina kunskaper”
Läs mer
Trafikverket
”De vägar vi bygger har människor nytta av varje dag”
Läs mer
Björn Jansson, Trafikverket
Trafikverket
”Den snabba utvecklingsresan är kul att vara med på”
Läs mer
Isak, Trafikverket
Trafikverket
”Vi har en viktig nyckelroll för att järnvägen ska fungera”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Så här blir du expert på att förhandla

Ibland ska du övertyga sambon om tacos till middag och ibland förhandla dig till en högre lön. Oavsett vilken förhandlingssituation du står inför är det en fördel att känna till några retoriska verktyg. Retorikkonsulten Serena Mon de Vienne delar med sig av effektiva knep att ta till vid nästa förhandling.

Läs mer
Din Karriär
Här tillverkas framtidens hållbara batterier

Batteritillverkaren Northvolt jobbar mot en grönare framtid och är i år nya på listan över landets mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer