2019-11-29

Högskoleingenjör

Trafikverket

”Jag är med och påverkar så många människors vardag”

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Linnea Ljung sitter i en grön soffa Trafikverkets lokaler med folk i bakgrunden.

#13

Högskoleingenjör

Raket logga

+13

Det goda samarbetsklimatet på Trafikverket bidrar till att göra Sverige närmare.

Linnea Ljung började som trafikingenjör på Trafikverket och är i dag projektledare och planerare. Hälften av arbetstiden ägnar hon åt att vara planerare på investeringssidan. Hon har koll på vilka nya projekt som är på gång att bli verklighet.

– Vi kan exempelvis gå in och resurssätta projekten så att det finns en organisation på plats när de väl kommer igång, säger hon

Linnea Ljung

Titel: Projektledare
Utbildning: Civilingenjör väg och vatten, KTH, examen 2002.
Smultronställe: ”Borgafjäll är härligt. Det är en plats uppe i fjällen mitt ute i skogen, och där finns en klippa – Borgahällan – som bjuder på otroligt vacker utsikt över vattnet.

Att det blev Trafikverket för Linnea berodde bland annat på hennes intresse för trafik- och infrastrukturfrågor i samhället. – Här får jag vara med och påverka vardagen för andra människor. Tillsammans med kollegor och konsulter kommer vi fram till smarta lösningar på problem som vi har ute på våra vägar. Det jag tycker är extra kul är att jag får vara med och tycka till, påverka och utveckla verksamheten, säger Linnea.

”Vi bidrar alla till Trafikverkets mål att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.”

150 olika yrkesroller på Trafikverket bidrar till att medarbetarna har stor rörelsefrihet inom myndigheten.

– Vi har stora möjligheter att utvecklas och byta jobb internt för den som vill det. Att prova på olika roller internt gör att man får olika perspektiv på saker och ting, och det gör att man får en större förståelse för verksamheten. Det ger ett helhetsperspektiv, säger Linnea och fortsätter:

– Vi har möjlighet att delta i olika utvecklingsprojekt där man exempelvis kan påverka interna processer och arbetssätt – och även på sikt lagar och regler. Jag har exempelvis varit med i ett projekt kring framtidens investeringar där vi gick igenom hur vi kan förbättra arbetssättet och se till att göra det arbetet mer likriktigt inom Trafikverket.

På Trafikverket finns en mängd kunniga medarbetare, och alla delar med sig av sin kunskap och erfarenhet till sina kollegor.

– Vi har ett bra samarbetsklimat och alla har en gemensam ambition att göra ett så bra jobb som möjligt. Vi bidrar alla till Trafikverkets mål att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt, säger Linnea.

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.   Läs mer: www.trafikverket.se

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör – Senior

Data/IT

Data/IT – Senior

Ekonomi – Senior

Högskoleingenjör

Högskoleingenjör – Senior

Samhällsvetare – Senior

Artiklar du kanske gillar

Lena Hägg och Kristofer Södergberg står i en av Trafikverkets lokaler med två stora skärmar i bakgrunden.
Trafikverket
”Vi gör avtryck i samhället som kommer att hålla i generationer”
Läs mer
Robin Backebjörk står på ett torg i Malmö.
Trafikverket
”Visar du att du vill kommer du få stort ansvar på Trafikverket”
Läs mer
Linnea Ljung sitter i en grön soffa Trafikverkets lokaler med folk i bakgrunden.
Trafikverket
”Jag är med och påverkar så många människors vardag”
Läs mer
Robert Arvefalk (t.hö) och Benjamin Hasanbegovic (t.vä) står i Xylems visningslokaler med två vattenglas och en karaff framför sig.
Xylem Water Solutions AB
”Vi på Xylem jobbar med att lösa jordens vattenproblem”
Läs mer