Civilingenjör

Midroc

”Korta beslutsvägar och familjär stämning”

2019-12-03

Text: Elsa Sjögren

Foto: Kristofer Hedlund/Julia Sjöberg

Portättfotografier på Erik och Nahid, anställda på Midroc.

Ett snabbfotat företag och omväxlande uppdrag gör att du aldrig kommer att ha tråkigt på Midroc. Nahid Mirzajee och Erik Almblad kickar igång karriären på samhälls- och industriutvecklaren.

Möjligheter till ett varierat arbete, korta beslutsvägar och en familjär stämning lockade Erik Almblad och Nahid Mirzajee till Midroc. De är båda i början av sin karriär, Erik tog examen från Chalmers tidigare i år och går nu ett 18 månader långt traineeprogram på Midroc Automation. Tre månader in i programmet jobbar han med ett stort infrastrukturprojekt i Göteborgsområdet.

Erik Almblad

Titel: Trainee

Utbildning: Civilingenjör inom automation och mekatronik, Chalmers, examen 2019.

Vad gillar du att göra på fritiden? Jag är intresserad av dykning och gillar att klättra och fotografera.

Nahid jobbar som konsult inom Asset Management på Midrocs konsultbolag. 50 procent av tiden tillägnar hon åt sitt exjobb, som görs på plats hos en kund. Hon hörde talas om Midroc redan under tiden som kårordförande på KTH då hon kom i kontakt med en av företagets enhetschefer. – När jag skulle söka mitt exjobb var Midroc ett självklart val för min del, säger hon och fortsätter:

– För mig var det viktigt med ett tydligt och kommunikativt ledarskap vilket jag har fått uppleva under min tid på Midroc. Men även att man som konsult får möjligheten att prova på olika uppdrag.

Nahid Mirzajee

Titel: Asset Managementkonsult

Utbildning: Högskoleingenjör inom maskinteknik, KTH, tar examen i december 2019.

Vad gillar du att göra på fritiden? Jag är väldigt familjekär och brukar umgås mycket med familjen och vänner.

Nahid beskriver företaget som familjärt med ett liggande organisationsschema som fungerar även i praktiken. Erik instämmer och tillägger:

– Det är högt i tak och korta beslutsvägar. Det är väldigt roligt att jobba på ett företag där det finns förutsättningar för att ta snabba beslut.

 

Flexibiliteten i Midrocs traineeprogram i kombination med stor möjlighet att påverka sin egen utveckling fick Erik att söka sig till Midroc Automation. Dessutom är det en av få aktörer på marknaden som får ta ett helhetsansvar i stora automationsprojekt. Det skapar bra förutsättningar för ett varierat arbete.

– För mig var det viktigt att hamna på ett företag där man kan påverka och där arbetet är varierat. En tydlig arbetsbeskrivning och möjligheten att få prova på olika roller under ett traineeprogram gjorde att det kändes som en klockren match för mig. Jag värdesätter också möjligheter att på sikt kunna arbeta utomlands, där öppnar företaget flera dörrar eftersom de har projekt i andra länder där man kan få in en fot.

”Jag känner mig som en del i familjen, det är som att jag alltid har varit här.”

För alla medarbetare finns goda möjligheter till utbildning, både intern och extern. Företagets egna Midroc Business School har varit viktig i byggandet av företagskulturen och ger alla medarbetare en gemensam grund att stå på. Som nyanställd skickas man också tidigt på internutbildning. Det finns en tydlig plan för hur man ska komma in i arbetet på ett snabbt och enkelt sätt och Erik beskriver företagets introduktion som ”väldigt hands on”. Och trots att både Erik och Nahid är relativt nya på Midroc har de snabbt kommit in i gemenskapen.

– Jag känner mig som en del i familjen, det är som att jag alltid har varit här, säger Nahid.

Midroc

Midroc Europe utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi 11,4 miljarder kronor och sysselsatte 4 200 medarbetare.

Antal medarbetare: 4 200.
Medarbetarnas bakgrund: Bland akademiker främst ingenjörer, både högskoleingenjörer och civilingenjörer inom bland annat automation, bygg, väg och vatten, lantmäteri, industri, energi och samhällsbyggnad.
Karriärvägar: Medarbetaren ansvarar tillsammas med sin chef för sin utveckling genom att både en systematiskt och kontinuerlig dialog. Intern rörlighet uppmuntras och det finns möjligheter till utlandsarbete.
Rekrytering: Sker löpande, nya tjänster annonseras på hemsidan.

Läs mer: midroc.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Midroc
Midroc är nytänkande och har många intressanta projekt
Läs mer
Trafikverket
”Att få utveckla Norrland där jag bor är bara så häftigt”
Läs mer
Mai Bui står i ett labb tillsammans med en kollega.
RISE
”Vårt arbete handlar om att skapa nytta för samhället”
Läs mer
Sigma Technology Group
”Man är transparent om hur bolaget går och det gör att jag känner mig mer delaktig i företagets utveckling”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Det här förväntar sig professionals i lön

Trots att mjuka värden såsom t ex hållbarhet och work life balance prioriteras högt hos professionals så är en hög framtida lön fortfarande nog så viktigt.

Läs mer
Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer