2020-12-07

Civilingenjör

Midroc

Midroc är nytänkande och har många intressanta projekt

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: André de Loisted

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Utbildning och vidareutveckling för varje medarbetare står högtupp på agendan hos Midroc. Olikheter tas tillvara och varje individ uppmuntras att tänka annorlunda och nytt.

Midroc utvecklar lösningar för morgon­dagens samhälle och industri. De finns i 13 länder och på 70 orter runt om i Sverige. Malin Kylefors och Kajsa Persson jobbar båda på Midroc Properties i Malmö. Malin leder det strategiska arbetet med förvaltning av kommersiella fastigheter. Och Kajsa samordnar och planerar under produktion av bostadshus i Västra Hamnen i Malmö. Hon löser dagliga problem och frågeställningar för att projektet ska kunna rulla på.

 

– Jag började på heltid under 2020 och blev snabbt en del av Midroc. Här finns en fin team­anda, säger Kajsa.

 


Midroc skapar valmöjligheter
och olika vägar för utveckling för sina medarbetare. Via affärsskolan Midroc Business School erbjuds allt från diverse utbildningar till dialog­ och reflektionsverktyg kring kulturen.

 

– Det som tilltalar mig är att Midroc agerar lång­siktigt i kombination med entreprenörsanda och utvecklings möjligheter. I långsiktigheten finns också viljan att ta ansvar. Vi vill inte bara bygga snygga hus, vi tar ett större ansvar genom att bidra till samhällsutvecklingen och det ligger mig extra varmt om hjärtat, säger Malin.

”Det som tilltalar mig är att Midroc agerar långsiktigt
i kombination med entreprenörsanda
och utvecklings-möjligheter.”

Kajsa praktiserade på Midroc under studietiden. Hon berättar att praktiken kompletterade hennes utbildning och hjälpte henne att bli mer motiverad i studierna.

 

– Det var en fantastisk möjlig­het. Jag insåg att de är nytänkande och har många intressanta projekt, och jag kunde se mig bygga en karriär i företaget. Att kunna utvecklas och utmanas inom företaget är viktigt för mig, och det kommer jag att göra på Midroc, säger Kajsa. I rollen som ledare uppmuntrar Malin sina medarbetare att tänka nytt. Det kan exempelvis vara idéer om en ny produkt eller ett förändrat arbetssätt. Grunden är att varje medarbetare på Midroc är värdefull med sina kunskaper, synsätt och egenskaper.

 

– Att vara ansvarstagande och lösningsorienterad är jätteviktigt men det finns även en uppmuntran att tänka annorlunda och nytt. Det finns inget som hindrar en god idé att bli genomförd på Midroc. Det hänger samman med ledarskapet, som är en viktig del i att uppmuntra och tillvarata idéer. Det är tydligt i hela koncernen att ledarna agerar, säger Malin.

 

 

Kulturen är inte något som sitter i väggarna på Midroc, den är något som alla medarbetare skapar tillsammans, menar Malin.

 

– Vi har alla möjligheter att påverka kulturen genom hur vi är gentemot varandra. Du står inte ensam, vi gör saker tillsammans. Vårt motto är ”together to get there”, och det tydliggör vår kultur där samarbete är i fokus. Du har stort ansvar och frihet och får samtidigt alltid stöttning, säger Malin och fortsätter:

 

– Vi är alla olika och varje medarbetare är värdefull, alla bidrar till det vi skapar. Och vår egen affärsskola Midroc Business School fungerar som en katalysator som uppmanar oss att vidareutveckla kulturfrågorna.

Malin Kylefors

Titel: Verksamhetsområdeschef förvaltning.
Utbildning: Civilingenjör i lantmäteri, Lunds tekniska högskola, examen 1997.
Smultronställe: ”Min familjs sommarhus utanför Sundsvall. Den ligger i skogen vid en liten sjö och är en riktig idyll. Där kan man sitta på bryggan och titta på ett flöte som guppar lite lätt.”

Kajsa Persson

Titel: Produktionsledare.
Utbildning: Civilingenjör väg- och vattenbyggnad, Lunds universitet, examen 2020.
Smultronställe: ”Min familjs sommarstuga i Småland, där är det väldigt vackert med både vatten och skog. Det är en avkopplande plats där jag verkligen njuter av att få vara.”

Midroc

Midroc Europe utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi 11,4 miljarder kronor och sysselsatte 4 200 medarbetare.

Antal medarbetare: 4 200.
Medarbetarnas bakgrund: Bland akademiker främst ingenjörer, både högskoleingenjörer och civilingenjörer inom bland annat automation, bygg, väg och vatten, lantmäteri, industri, energi och samhällsbyggnad.
Karriärvägar: Medarbetaren ansvarar tillsammas med sin chef för sin utveckling genom att både en systematiskt och kontinuerlig dialog. Intern rörlighet uppmuntras och det finns möjligheter till utlandsarbete.
Rekrytering: Sker löpande, nya tjänster annonseras på hemsidan.

Läs mer: midroc.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Portättfotografier på Erik och Nahid, anställda på Midroc.
Midroc
”Korta beslutsvägar och familjär stämning”
Läs mer
Elinor Löf-Nilsson står i ett av AkzoNobels labbrum tillsammans med en kollega.
Akzo Nobel Industrial Coatings AB
”Möten med nya människor är det roligaste med mitt jobb”
Läs mer
Hanna Karlsson står bredvid en bil med ena armen lutandes mot bildörren, i Autolivs testrum.
Autoliv
”Det känns fantastiskt att kunna bidra till att rädda liv”
Läs mer
Trafikverket
”Att få utveckla Norrland där jag bor är bara så häftigt”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer