Ekonomi

Stockholms stad

“Mina chefer har alltid gett mig utrymme att utvecklas”

2019-11-29

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Susannah Sjöberg står bland några byggnader varav ett par är målade med grafitti.

Möjligheten att bidra till förändring för stadens alla invånare – det är vad som sporrar Susannah Sjöberg i jobbet som tillförordnad stabschef inom Stockholms stad.

Ända sedan Susannah Sjöberg, som är statsvetare i grunden, lämnade Skåne för Stockholm har hon tänkt att hon någon gång vill jobba för Stockholms stad. Därför kändes det självklart för henne att söka rollen som verksamhetssekreterare på utbildningsförvaltningen när den blev vakant hösten 2013.
– Det som lockade mig var chansen att få jobba för Sveriges största kommun. Det är en arbetsgivare med mycket kraft och många intressanta saker på gång.

Susannah Sjöberg

Titel: Tillförordnad stabschef
Utbildning: Statsvetenskap, Växjö universitet, examen 2006.
Vilken är din favoritplats i Stockholm? Stadshusparken där jag kan sitta på en bänk, omgiven av Stockholmare som äter lunch och turister som tar bilder på varandra och bröllopspar som sagt ja inne i Stadshuset. Jag kan lyssna på alla språk som talas och titta på Sveriges vackraste utsikt, den över Riddarfjärden. Jag ser Sveriges Kommuner och Landstings hus rakt fram, riksdagen till vänster och bakom mig har jag Stockholms Stadshus. Då känner jag verkligen att jag är i Sveriges mitt!

Berätta om din resa inom Stockholms stad!

– Efter att ha arbetat som verksamhetssekreterare i några år, blev jag kvalitetsansvarig i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Sedan juni i år är jag tillförordnad stabschef på samma förvaltning. Alla möjligheter till att utvecklas vidare inom Stockholm stad är något jag uppskattar mycket. Eftersom Stockholm är en så pass stor arbetsgivare finns det verkligen ett smörgåsbord av olika saker att arbeta med. Då handlar det inte bara om att testa nya roller utan även om att gå olika utbildningar och utvecklingsprogram.

Hur tänker Stockholms stad kring ledarskap?

– Vi pratar mycket om tillitsbaserad ledning och att kunna leda i förändring. Tillit tror jag är oerhört viktigt för att vi ska kunna uppnå resultat för dem vi finns till för. Finns det en kultur som präglas av ett förtroende mellan chefer och medarbetare, öppnar det också upp för kreativitet och innovativa tankar. Jag har till exempel alltid haft chefer som uppmuntrat mig och gett mig utrymme att utvecklas. Det vill jag föra vidare i mitt eget ledarskap.

“Förtroende öppnar upp för kreativitet och innovativa idéer”

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Jag tycker det är spännande att arbeta i Enskede-Årsta-Vantör eftersom det är ett stadsdelsområde där väldigt mycket händer. Till exempel kommer det inom några år se helt annorlunda ut i Slakthusområdet med nya bostäder, förskolor, parker och affärer. Jag trivs också med att arbeta i en stadsdelsförvaltning där stadsdelarna är olika och tillsammans har en mångfald av människor med olika bakgrund. Det gör också jobbet lite mer komplext, vilket jag gillar. Men det som ger mig mest energi i mitt arbete är att jag faktiskt, från min hörna av universum, får vara med och skapa möjligheternas Stockholm för pojkar och flickor, kvinnor och män. Jag ser det som att meningen med vår verksamhet är att förvalta skattemedlen på bästa sätt för stadens invånare, vilket innebär att vi verkligen får bidra till förändring för de vi finns till för. Det är även kul att vår stadsdelsförvaltning har profilerat sig lite extra vad gäller jämställdhet och bland annat varit nominerade till Svenska Jämställdhetspriset.

Stockholms stad

Stockholm är en stad med snart en miljon invånare. Att arbeta i Stockholms stad ger dig möjlighet att växa i en växande stad, där din insats gör skillnad för stockholmarna. Som en av Sveriges största arbetsgivare erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.   Läs mer: www.stockholm.se

Dela det här inlägget

Stockholms stad Placeringar

Ekonomi senior

Lärare

Artiklar du kanske gillar:

Sundus Warsame står framför en glasvägg iklädd svart blus.
Stockholms stad
“Möjligheten att göra skillnad är en viktig drivkraft för oss alla”
Läs mer
Trygghetsrådet
”Här är det mer fokus på människan än på affären”
Läs mer
Malmö 191118
Ewa Holmberg på Cloetta.
Foto: André de Loisted
Cloetta
”Cloetta präglas av en familjär och prestigelös kultur”
Läs mer
Fahimeh Farhadian sitter i en vit soffa med en blå vägg och ett vågformat lysrör i bakgrunden.
E.ON
”Vårt tuffa och tydliga mål är centralt i allt vi gör”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Så här blir du expert på att förhandla

Ibland ska du övertyga sambon om tacos till middag och ibland förhandla dig till en högre lön. Oavsett vilken förhandlingssituation du står inför är det en fördel att känna till några retoriska verktyg. Retorikkonsulten Serena Mon de Vienne delar med sig av effektiva knep att ta till vid nästa förhandling.

Läs mer
Din Karriär
5 leveranser är fler än 4 timmar

I en värld som varje sekund, minut och timme kliver djupare in i digitaliseringen måste företag anpassa sig i samma höga tempo. Ny teknik som möjliggör nya arbetssätt, strukturer och hela affärsmodeller har lett till ett skifte där bakåtsträvarna fortsätter att mäta input, medan de som hänger med fokuserar på output.

Läs mer
Din Karriär
Här är framtidens frilansliv

Gig-ekonomin fortsätter vinna mark och allt fler blir egenanställda. Robin Teigland, professor i digital affärsinnovation, menar att det bara är början. Det är dags att reboota den industriella revolutionen.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer