Ekonomi

Stockholms stad

“Mina chefer har alltid gett mig utrymme att utvecklas”

2019-11-29

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Susannah Sjöberg står bland några byggnader varav ett par är målade med grafitti.

Möjligheten att bidra till förändring för stadens alla invånare – det är vad som sporrar Susannah Sjöberg i jobbet som tillförordnad stabschef inom Stockholms stad.

Ända sedan Susannah Sjöberg, som är statsvetare i grunden, lämnade Skåne för Stockholm har hon tänkt att hon någon gång vill jobba för Stockholms stad. Därför kändes det självklart för henne att söka rollen som verksamhetssekreterare på utbildningsförvaltningen när den blev vakant hösten 2013.
– Det som lockade mig var chansen att få jobba för Sveriges största kommun. Det är en arbetsgivare med mycket kraft och många intressanta saker på gång.

Susannah Sjöberg

Titel: Tillförordnad stabschef
Utbildning: Statsvetenskap, Växjö universitet, examen 2006.
Vilken är din favoritplats i Stockholm? Stadshusparken där jag kan sitta på en bänk, omgiven av Stockholmare som äter lunch och turister som tar bilder på varandra och bröllopspar som sagt ja inne i Stadshuset. Jag kan lyssna på alla språk som talas och titta på Sveriges vackraste utsikt, den över Riddarfjärden. Jag ser Sveriges Kommuner och Landstings hus rakt fram, riksdagen till vänster och bakom mig har jag Stockholms Stadshus. Då känner jag verkligen att jag är i Sveriges mitt!

Berätta om din resa inom Stockholms stad!

– Efter att ha arbetat som verksamhetssekreterare i några år, blev jag kvalitetsansvarig i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Sedan juni i år är jag tillförordnad stabschef på samma förvaltning. Alla möjligheter till att utvecklas vidare inom Stockholm stad är något jag uppskattar mycket. Eftersom Stockholm är en så pass stor arbetsgivare finns det verkligen ett smörgåsbord av olika saker att arbeta med. Då handlar det inte bara om att testa nya roller utan även om att gå olika utbildningar och utvecklingsprogram.

Hur tänker Stockholms stad kring ledarskap?

– Vi pratar mycket om tillitsbaserad ledning och att kunna leda i förändring. Tillit tror jag är oerhört viktigt för att vi ska kunna uppnå resultat för dem vi finns till för. Finns det en kultur som präglas av ett förtroende mellan chefer och medarbetare, öppnar det också upp för kreativitet och innovativa tankar. Jag har till exempel alltid haft chefer som uppmuntrat mig och gett mig utrymme att utvecklas. Det vill jag föra vidare i mitt eget ledarskap.

“Förtroende öppnar upp för kreativitet och innovativa idéer”

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Jag tycker det är spännande att arbeta i Enskede-Årsta-Vantör eftersom det är ett stadsdelsområde där väldigt mycket händer. Till exempel kommer det inom några år se helt annorlunda ut i Slakthusområdet med nya bostäder, förskolor, parker och affärer. Jag trivs också med att arbeta i en stadsdelsförvaltning där stadsdelarna är olika och tillsammans har en mångfald av människor med olika bakgrund. Det gör också jobbet lite mer komplext, vilket jag gillar. Men det som ger mig mest energi i mitt arbete är att jag faktiskt, från min hörna av universum, får vara med och skapa möjligheternas Stockholm för pojkar och flickor, kvinnor och män. Jag ser det som att meningen med vår verksamhet är att förvalta skattemedlen på bästa sätt för stadens invånare, vilket innebär att vi verkligen får bidra till förändring för de vi finns till för. Det är även kul att vår stadsdelsförvaltning har profilerat sig lite extra vad gäller jämställdhet och bland annat varit nominerade till Svenska Jämställdhetspriset.

Stockholms stad

Stockholm är en stad med snart en miljon invånare. Att arbeta i Stockholms stad ger dig möjlighet att växa i en växande stad, där din insats gör skillnad för stockholmarna. Som en av Sveriges största arbetsgivare erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.   Läs mer: www.stockholm.se

Dela det här inlägget

Stockholms stad Placeringar

Civilingenjör

Data/IT Senior

Lärare

Socionom

Artiklar du kanske gillar:

Sundus Warsame står framför en glasvägg iklädd svart blus.
Stockholms stad
“Möjligheten att göra skillnad är en viktig drivkraft för oss alla”
Läs mer
Jennie på Systembolaget står framför byggnaden. På fastigheten syns en skylt med skriften Systembolaget huvudkontor.
Systembolaget
”Det är fantastiskt roligt att arbeta med utveckling”
Läs mer
Fahimeh Farhadian sitter i en vit soffa med en blå vägg och ett vågformat lysrör i bakgrunden.
E.ON
”Vårt tuffa och tydliga mål är centralt i allt vi gör”
Läs mer
Åsa på Samsung står utanför en byggnad och håller en mobiltelefon i handen. Hon ler och blickar till sidan av kameran.
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Din Karriär
8 tips för bästa starten på nya jobbet

Att vara ny på jobbet kan vara en utmaning. För att hjälpa dig genom din första vecka på nya jobbet har vi listat upp 8 tips på hur du får en smidig start!

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer