Samhällsvetare

Stockholms stad

“Möjligheten att göra skillnad är en viktig drivkraft för oss alla”

2019-11-29

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

Sundus Warsame står framför en glasvägg iklädd svart blus.

Strax efter sin examen klev Sundus Warsame in i en chefsroll inom Stockholms stad. Som gruppledare för enheten tillfälliga boenden hjälper hon nyanlända vuxna in i det svenska samhället.

Det var i samband med att Sundus Warsame tog sin examen i beteendevetenskap som hon började sin karriär inom Stockholms stad. Hon jobbade då extra som kontaktperson på ett boende för ensamkommande. Under den perioden fick hon nys om att enheten för tillfälliga boenden letade efter en gruppledare, vilket ledde till att hon sökte rollen – och fick den.

Sundus Warsame

Titel: Gruppledare
Hur ser du på framtiden? Jag vill fortsätta att utvecklas i min roll och i sinom tid även inom Stockholms stad. När du arbetar för en så pass stor kommun finns alla möjligheter i världen.

Berätta om din roll!

– Min enhet tar emot vuxna nyanlända och placerar ut dem på våra olika boenden runt om i Stockholm. Jag leder 18 medarbetare som arbetar med att integrera våra hyresgäster och hjälper dem in i det svenska samhället. Det kan vara alltifrån att hjälpa dem med praktiska saker som att betala hyran, till att hålla i temakvällar om olika relevanta ämnen.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Jag tycker om att jag hela tiden utmanas och utvecklas. Det är roligt att göra förändringar i verksamheten och i personalgruppen, och på så sätt se utveckling hos medarbetarna.

”Mer ansvar leder till ökat engagemang”

Hur arbetar du med att utveckla dina medarbetare?

– Det skiljer sig från person till person. Jag försöker att uppmuntra deras styrkor och om jag ser att någon del behöver förbättras sätter vi upp en plan för det tillsammans. När jag började som gruppledare såg jag till att varje medarbetare blev kontaktperson för ett eget boende. Något som innebär att de har ett övergripande ansvar för allt från fastighetsärenden till att se till att det är god stämning bland hyresgästerna. Jag tror mycket på att delegera ansvar – om de anställda känner att de kan vara med och påverka så tror jag att det bidrar till ökad trivsel på arbetsplatsen. I början var många tveksamma till det här initiativet, men nu märker jag att de uppskattar det och att det skapar engagemang internt.

Vad gör dig stolt över ditt jobb?

– Jag är stolt över att utföra ett så pass viktigt arbete som vi faktiskt gör på min enhet. De nyanlända som kommer till oss går igenom oerhört svåra situationer och vi finns här för att de ska få det så bra som möjligt. Mina medarbetare utför sysslor varje dag som underlättar de boendes vardag, det kan vara allt från att ringa en myndighet till att träna svenska. Möjligheten att göra skillnad tror jag är något som driver alla hos här i vårt arbete.

Stockholms stad

Stockholm är en stad med snart en miljon invånare. Att arbeta i Stockholms stad ger dig möjlighet att växa i en växande stad, där din insats gör skillnad för stockholmarna. Som en av Sveriges största arbetsgivare erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.   Läs mer: www.stockholm.se

Dela det här inlägget

Stockholms stad Placeringar

Ekonomi senior

Lärare

Artiklar du kanske gillar:

Susannah Sjöberg står bland några byggnader varav ett par är målade med grafitti.
Stockholms stad
“Mina chefer har alltid gett mig utrymme att utvecklas”
Läs mer
Sundus Warsame står framför en glasvägg iklädd svart blus.
Stockholms stad
“Möjligheten att göra skillnad är en viktig drivkraft för oss alla”
Läs mer
Sofia på RISE tittar in i kameran med ett leende. I förgrunden skymtar vi en grön växt.
RISE
”Jag har väldigt kompetenta kollegor och alla vill alltid hjälpas åt”
Läs mer
Maria-Therese Brandberg står och lutar sig mot ett brod med en gulmålad vägg och en Michelintavla i bakgrunden.
Michelin
”Vi vill ha en hållbar arbetsmiljö som får människor att växa”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Det här förväntar sig professionals i lön

Trots att mjuka värden såsom t ex hållbarhet och work life balance prioriteras högt hos professionals så är en hög framtida lön fortfarande nog så viktigt.

Läs mer
Din Karriär
Vad är extra viktigt vid val av arbetsgivare?

Topp 3 viktigaste attributen för professionals.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer