2019-11-29

Samhällsvetare

Stockholms stad

“Möjligheten att göra skillnad är en viktig drivkraft för oss alla”

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

Sundus Warsame står framför en glasvägg iklädd svart blus.

#25

Samhällsvetare

Raket logga

+6

Strax efter sin examen klev Sundus Warsame in i en chefsroll inom Stockholms stad. Som gruppledare för enheten tillfälliga boenden hjälper hon nyanlända vuxna in i det svenska samhället.

Det var i samband med att Sundus Warsame tog sin examen i beteendevetenskap som hon började sin karriär inom Stockholms stad. Hon jobbade då extra som kontaktperson på ett boende för ensamkommande. Under den perioden fick hon nys om att enheten för tillfälliga boenden letade efter en gruppledare, vilket ledde till att hon sökte rollen – och fick den.

Sundus Warsame

Titel: Gruppledare
Hur ser du på framtiden? Jag vill fortsätta att utvecklas i min roll och i sinom tid även inom Stockholms stad. När du arbetar för en så pass stor kommun finns alla möjligheter i världen.

Berätta om din roll!

– Min enhet tar emot vuxna nyanlända och placerar ut dem på våra olika boenden runt om i Stockholm. Jag leder 18 medarbetare som arbetar med att integrera våra hyresgäster och hjälper dem in i det svenska samhället. Det kan vara alltifrån att hjälpa dem med praktiska saker som att betala hyran, till att hålla i temakvällar om olika relevanta ämnen.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Jag tycker om att jag hela tiden utmanas och utvecklas. Det är roligt att göra förändringar i verksamheten och i personalgruppen, och på så sätt se utveckling hos medarbetarna.

”Mer ansvar leder till ökat engagemang”

Hur arbetar du med att utveckla dina medarbetare?

– Det skiljer sig från person till person. Jag försöker att uppmuntra deras styrkor och om jag ser att någon del behöver förbättras sätter vi upp en plan för det tillsammans. När jag började som gruppledare såg jag till att varje medarbetare blev kontaktperson för ett eget boende. Något som innebär att de har ett övergripande ansvar för allt från fastighetsärenden till att se till att det är god stämning bland hyresgästerna. Jag tror mycket på att delegera ansvar – om de anställda känner att de kan vara med och påverka så tror jag att det bidrar till ökad trivsel på arbetsplatsen. I början var många tveksamma till det här initiativet, men nu märker jag att de uppskattar det och att det skapar engagemang internt.

Vad gör dig stolt över ditt jobb?

– Jag är stolt över att utföra ett så pass viktigt arbete som vi faktiskt gör på min enhet. De nyanlända som kommer till oss går igenom oerhört svåra situationer och vi finns här för att de ska få det så bra som möjligt. Mina medarbetare utför sysslor varje dag som underlättar de boendes vardag, det kan vara allt från att ringa en myndighet till att träna svenska. Möjligheten att göra skillnad tror jag är något som driver alla hos här i vårt arbete.

Stockholms stad

Stockholm är en stad med snart en miljon invånare. Att arbeta i Stockholms stad ger dig möjlighet att växa i en växande stad, där din insats gör skillnad för stockholmarna. Som en av Sveriges största arbetsgivare erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.   Läs mer: www.stockholm.se

Dela det här inlägget

Stockholms stad Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör – Senior

Data/IT

Ekonomi – Senior

Lärare

Lärare – Senior

Samhällsvetare

Samhällsvetare – Senior

Artiklar du kanske gillar

Rebecca sitter vid ett bord på JM:s kontor mittemot en kollega.
JM
”Jag lärde mig oerhört mycket om byggbranschen som trainee”
Läs mer
Robert Arvefalk (t.hö) och Benjamin Hasanbegovic (t.vä) står i Xylems visningslokaler med två vattenglas och en karaff framför sig.
Xylem Water Solutions AB
”Vi på Xylem jobbar med att lösa jordens vattenproblem”
Läs mer
Elinor Löf-Nilsson står i ett av AkzoNobels labbrum tillsammans med en kollega.
Akzo Nobel Industrial Coatings AB
”Möten med nya människor är det roligaste med mitt jobb”
Läs mer
Robin Gustafsson står på  ett utav Folksams kontor med sittgrupper och kollegor i bakgrunden.
Folksam
”Vi tar ansvar för morgondagens samhälle”
Läs mer