Högskoleingenjör

Rejlers

Med fokus på nytänkande och lärande

2020-12-01

Text: Monica Nygren, Rejlers

Foto: Fredrik Töyrä, Rejlers

#37

Högskoleingenjör

Adrian Baars sökte många jobb efter sin examen från KTH år 2017 och valde till slut Rejlers, där han idag jobbar som projektledare och kraftledningsingenjör.

 

Kombinationen av långsiktiga projekt och snabb problemlösning under en entreprenad ger arbetsdagarna en bra puls, menar han.

 

Favoritprojektet just nu är ett 400 kV luftledningsprojekt som planeras i södra Stockholm, där Adrian fungerar som uppdragsledare. Projektet är komplext med många olika intressenter och ställer höga krav på nytänkande och innovativa lösningar. Lärande och kunskapsöverföring har ett stort fokus på Rejlers. Adrian menar att han dagligen lär sig nya saker i arbetet och i samarbetet med kollegor och kunder. Nyckeln till lärande för hans del stavas reflektion.

”Lärande genomsyrar allt vi gör. När vi sätter ihop projektorganisationer eller fördelar ut uppgifter i ett projekt funderar jag alltid på hur vi kan skapa synergier och lärande för alla i projektet.”

– Jag försöker avsätta tid varje dag till att reflektera på vad jag gjort under dagen, vad jag lärt mig och vad jag kan göra bättre i framtiden. Bäst reflekterar jag på en promenad hem från jobbet när jag kan tänka ostört, eller i bastun på gymmet.

 

– Lärande genomsyrar allt vi gör. När vi sätter ihop projektorganisationer eller fördelar ut uppgifter i ett projekt funderar jag alltid på hur vi kan skapa synergier och lärande för alla i projektet.

 

För att hålla sig uppdaterad inom sitt område läser Adrian mycket, både dagstidningar, magasin och böcker. Det blir även en hel del podcasts för att vidga perspektiven.

 

– En av mina favoritpodcasts är The Energy Gang som har ett amerikanskt perspektiv på greentech vilket ger mig lite distans till det svenska perspektivet.

Adrian Baars

Titel: Projektledare och kraftledningsingenjör.
Utbildning: Civilingenjör Maskinteknik, KTH.
Bästa karriärrådet: ”Var nyfiken. Lyssna på dina seniora kollegor och var som en tvättsvamp, sug åt dig av allt du kan lära. Våga ställ frågor och komma med förbättringsförslag, ditt perspektiv är värdefullt..”

”Ett utvecklande jobb där man ständigt utmanas”

Carolina Silfverhjelm arbetar på Rejlers sedan drygt fyra år, hennes nuvarande roll är projekt-ledare inom divisionen Buildings. Hos Rejlers uppskattar Carolina den öppna och familjära kulturen i kombination med en framåtanda som verkligen märks.

 

-Jag trivs jättebra på Rejlers och i rollen som konsult. Det är ett utvecklande jobb där man ständigt lär sig nya saker och har mycket frihet under ansvar, säger Carolina Silfverhjelm.

 

Den första tiden på Rejlers jobbade Carolina som konsult inom telekom-området och lärde sig mycket om säkerhet och fiber, något hon har stor nytta av idag i sin roll som projektledare inom Buildings, med inriktning mot just säkerhet. Carolina arbetar mot flera olika kunder, men ägnar mest tid till att hjälpa ett större internationellt företag med säkerheten i deras fastigheter. Det handlar om att analysera kundens behov och säkerställa att det finns ett skalskydd som motsvarar kraven t. ex. vad gäller dörrar, fönster, väggar, inpasseringssystem samt kameraövervakning.
– Det är jättekul att jobba i ett globalt team! Jag har lärt mig mycket om säkerhet ur ett bredare perspektiv och känner också att jag kan bidra med min egen kunskap på ett bra sätt. Som ett exempel har jag varit involverad i arbetet med att ta fram nya standarder inom området.

 

Carolina betonar att hon också lär sig mycket om samhällsbyggnad i andra länder, där man jobbar på olika sätt och har olika lagar och regler att ta hänsyn till. Bästa upplevelsen på Rejlers hittills tycker Carolina var när hon fick möjlighet att arbeta i Singapore och Sydney, där hon ansvarade för projektledningen av säkerheten på kundens nya kontor.
– Det är oerhört lärorikt att driva projekt i andra länder, inte minst att arbeta uteslutande på engelska och med mycket facktermer. Varje projekt är en ny utmaning och gör att man utvecklas, avslutar hon.

Carolina Silfverhjelm

Titel: Projektledare, Bygg och Säkerhet inom divisionen Buildings.
Utbildning: Högskoleingenjör inom Byggnadsteknik, Linköpings universitet.
Bästa karriärrådet: ”Att våga fråga, det finns inga dumma frågor och man lär sig så oerhört mycket av svaren.”

Rejlers

Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för kunder och medarbetare. Hos oss finns 2200 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. År 2019 omsatte Rejlers 2,6 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm. Läs mer: rejlers.com

Dela det här inlägget

Rejlers Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Peab
”Lokal närvaro i Norden och vår starka kultur bidrar till framgångarna”
Läs mer
Adrian Spataru står i Xylems ljusa lokaler.
Xylem
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer
Tietoevry
“Att vi vågar försöka och misslyckas driver oss framåt”
Läs mer
Post A
Rubrik: Internationell miljö på säkerhetsföretaget
Copy: Innovation och produktutveckling är en del av Åsa Christianders vardag. I en intervju berättar hon om ASSA ABLOY där hon sedan 2015 fått olika roliga uppdrag.

Post B
Rubrik: ”Vi är en brygga mellan affär och teknologi”
Civilingenjören Åsa Christiander trivs på ASSA ABLOY. I en intervju berättar hon mer om det stora säkerhetsföretaget vars vision är att vara ledande inom innovation.

Post C
Rubrik: ASSA ABLOY är verksamma i 70 länder
Copy: ”Vi gör lås- och säkerhetslösningar smarta.” Det säger civilingenjören Åsa Christiander som trivs på det internationella säkerhetsföretaget.
ASSA ABLOY
”Vi fungerar som en brygga mellan affär och teknologi”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Här är framtidens frilansliv

Gig-ekonomin fortsätter vinna mark och allt fler blir egenanställda. Robin Teigland, professor i digital affärsinnovation, menar att det bara är början. Det är dags att reboota den industriella revolutionen.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Din Karriär
”Det är svårt att bygga bolag – men det ska vara lika svårt för alla”

IT-ansvarig som 19-åring och en av Europas främsta entreprenörer under 30. I dag är Linnéa Kornehed Falck CMO och medgrundare av Einride.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer