Högskoleingenjör

Rejlers

Med fokus på nytänkande och lärande

2020-12-01

Text: Monica Nygren, Rejlers

Foto: Fredrik Töyrä, Rejlers

#37

Högskoleingenjör

Adrian Baars sökte många jobb efter sin examen från KTH år 2017 och valde till slut Rejlers, där han idag jobbar som projektledare och kraftledningsingenjör.

 

Kombinationen av långsiktiga projekt och snabb problemlösning under en entreprenad ger arbetsdagarna en bra puls, menar han.

 

Favoritprojektet just nu är ett 400 kV luftledningsprojekt som planeras i södra Stockholm, där Adrian fungerar som uppdragsledare. Projektet är komplext med många olika intressenter och ställer höga krav på nytänkande och innovativa lösningar. Lärande och kunskapsöverföring har ett stort fokus på Rejlers. Adrian menar att han dagligen lär sig nya saker i arbetet och i samarbetet med kollegor och kunder. Nyckeln till lärande för hans del stavas reflektion.

”Lärande genomsyrar allt vi gör. När vi sätter ihop projektorganisationer eller fördelar ut uppgifter i ett projekt funderar jag alltid på hur vi kan skapa synergier och lärande för alla i projektet.”

– Jag försöker avsätta tid varje dag till att reflektera på vad jag gjort under dagen, vad jag lärt mig och vad jag kan göra bättre i framtiden. Bäst reflekterar jag på en promenad hem från jobbet när jag kan tänka ostört, eller i bastun på gymmet.

 

– Lärande genomsyrar allt vi gör. När vi sätter ihop projektorganisationer eller fördelar ut uppgifter i ett projekt funderar jag alltid på hur vi kan skapa synergier och lärande för alla i projektet.

 

För att hålla sig uppdaterad inom sitt område läser Adrian mycket, både dagstidningar, magasin och böcker. Det blir även en hel del podcasts för att vidga perspektiven.

 

– En av mina favoritpodcasts är The Energy Gang som har ett amerikanskt perspektiv på greentech vilket ger mig lite distans till det svenska perspektivet.

Adrian Baars

Titel: Projektledare och kraftledningsingenjör.
Utbildning: Civilingenjör Maskinteknik, KTH.
Bästa karriärrådet: ”Var nyfiken. Lyssna på dina seniora kollegor och var som en tvättsvamp, sug åt dig av allt du kan lära. Våga ställ frågor och komma med förbättringsförslag, ditt perspektiv är värdefullt..”

”Ett utvecklande jobb där man ständigt utmanas”

Carolina Silfverhjelm arbetar på Rejlers sedan drygt fyra år, hennes nuvarande roll är projekt-ledare inom divisionen Buildings. Hos Rejlers uppskattar Carolina den öppna och familjära kulturen i kombination med en framåtanda som verkligen märks.

 

-Jag trivs jättebra på Rejlers och i rollen som konsult. Det är ett utvecklande jobb där man ständigt lär sig nya saker och har mycket frihet under ansvar, säger Carolina Silfverhjelm.

 

Den första tiden på Rejlers jobbade Carolina som konsult inom telekom-området och lärde sig mycket om säkerhet och fiber, något hon har stor nytta av idag i sin roll som projektledare inom Buildings, med inriktning mot just säkerhet. Carolina arbetar mot flera olika kunder, men ägnar mest tid till att hjälpa ett större internationellt företag med säkerheten i deras fastigheter. Det handlar om att analysera kundens behov och säkerställa att det finns ett skalskydd som motsvarar kraven t. ex. vad gäller dörrar, fönster, väggar, inpasseringssystem samt kameraövervakning.
– Det är jättekul att jobba i ett globalt team! Jag har lärt mig mycket om säkerhet ur ett bredare perspektiv och känner också att jag kan bidra med min egen kunskap på ett bra sätt. Som ett exempel har jag varit involverad i arbetet med att ta fram nya standarder inom området.

 

Carolina betonar att hon också lär sig mycket om samhällsbyggnad i andra länder, där man jobbar på olika sätt och har olika lagar och regler att ta hänsyn till. Bästa upplevelsen på Rejlers hittills tycker Carolina var när hon fick möjlighet att arbeta i Singapore och Sydney, där hon ansvarade för projektledningen av säkerheten på kundens nya kontor.
– Det är oerhört lärorikt att driva projekt i andra länder, inte minst att arbeta uteslutande på engelska och med mycket facktermer. Varje projekt är en ny utmaning och gör att man utvecklas, avslutar hon.

Carolina Silfverhjelm

Titel: Projektledare, Bygg och Säkerhet inom divisionen Buildings.
Utbildning: Högskoleingenjör inom Byggnadsteknik, Linköpings universitet.
Bästa karriärrådet: ”Att våga fråga, det finns inga dumma frågor och man lär sig så oerhört mycket av svaren.”

Rejlers

Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för kunder och medarbetare. Hos oss finns 2200 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. År 2019 omsatte Rejlers 2,6 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm. Läs mer: rejlers.com

Dela det här inlägget

Rejlers Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Mai Bui står i ett labb tillsammans med en kollega.
RISE
”Vårt arbete handlar om att skapa nytta för samhället”
Läs mer
Emma Grönlund står framför utomhus med byggnader i bakgrunden.
ASSA ABLOY
”Det är en bra arbetsmiljö och vi har roligt tillsammans”
Läs mer
Anand på Essity står vid entréns stora glasdörrar. Han blickar över vänster axel, ler och har händerna i fickan.
Essity
”Du uppmuntras att bidra inom andra delar av bolaget”
Läs mer
Robin Backebjörk står på ett torg i Malmö.
Trafikverket
”Visar du att du vill kommer du få stort ansvar på Trafikverket”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer