Civilingenjör

Billerud

”Det är verkligen en helt ny industri som växer fram”

2024-01-11

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Patrik Lundin

Frida Jerrå tillträdde en helt ny tjänst på Billerud, som Climate Impact Engineer. Hennes första dag var den 1 mars 2022, dagen då Sverige började öppna upp efter coronapandemin. En symbolisk dag som gjorde att många människor möttes och energin flödade extra mycket.

– Det var verkligen kul att börja just den dagen. Min roll är spännande, jag får jobba med problemlösning och klimatfrågor och har samtidigt helhetsperspektivet med affärsdelen i det, säger hon

Frida Jerrå

Titel: Climate Impact Engineer.

Utbildning: Civilingenjör i energi- och miljömanagement, Linköpings universitet, examen 2019.

Råd till dig som är ny på jobbet: ”Våga prova. Kör på och ha en positiv inställning. Var prestigelös och få ut dina idéer. Du kan mer än vad du tror.”

Att titta på olika tekniska lösningar för att minska koldioxid i atmosfären genom koldioxidinfångning och lagring ingår i Fridas arbetsuppgifter.

 

– Det blir mycket omvärldsbevakning och och jag undersöker exempelvis på vilka tekniker det finns, om de är något för oss och hur vi ska kunna implementera dem. Det ska även gå ihop med politisk styrning och klimatmålen i EU och globalt. Att få vara med på resan i tidigt skede är häftigt för det är verkligen en helt ny industri som växer fram. Koldioxidinfångning är en del av många lösningar som måste till för att uppnå Parisavtalet och klimatmålen.

”Min roll är spännande och jag får jobba med problemlösning och klimatfrågor.”

Fridas tankesätt om att våga pröva nytt och att driva förändring går helt i linje med Billeruds värderingar.

 

– Alla våra värderingar är viktiga, och där ingår också att sätta kunden i fokus och värna om varandra. Den gröna omställningen av industrin är jätteviktig och om vi inte har kundfokus har vi ingen affär.

Innan Frida började på Billerud jobbade hon med logistik och därefter som miljökonsult. Hon valde en projektanställning på Billerud som kort senare blev till en fast tjänst.

 

– Det var inte självklart för mig att plugga till civilingenjör. Men sedan hamnade jag på Tekniksprånget och där insåg jag att man kan göra vad som helst som civilingenjör. Det känns tryggt, säger hon och fortsätter:

 

– Jag har verkligen försökt ta reda på var jag skulle göra bäst nytta, och då hittade jag den här tjänsten på Billerud som jag trivs otroligt bra med.

Billerud

Billerud är en världsledande leverantör av förnybart förpackningsmaterial. Avsikten är att vara det innovativa valet inom förpackningsindustrin och att tillsammans med sina partners skapa smarta förpackningslösningar. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Läs mer: https://www.billerud.com

Dela det här inlägget

Billerud Placeringar

Civilingenjör Senior

Artiklar du kanske gillar:

Billerud
”Billerud har verkligen funnits där på min ledarresa”
Läs mer
Obiora på BillerudKorsnäs tittar in i kameran och ler. Han har skyddsutrustning på sig i form av en vit hjälp, hörselkåpor och skyddsglasögon.
Billerud
”Att arbeta här går helt i linje med mina värderingar”
Läs mer
Billerud
”Det är en innovativ och spännande miljö”
Läs mer
Farzad Feroz står utomhus iklädd vit skjorta och tittar mot solljuset.
Xylem Water Solutions AB
”Jag får arbeta i innovativa vattenprojekt över hela världen”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Här tillverkas framtidens hållbara batterier

Batteritillverkaren Northvolt jobbar mot en grönare framtid och är i år nya på listan över landets mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Din Karriär
Vad gör ett företag framgångsrikt?

Finns det någon formel som förklarar vad som gör ett företag framgångsrikt? Vi listar faktorer som tycks vara nyckeln till succé.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer