Civilingenjör

Billerud

”Det är verkligen en helt ny industri som växer fram”

2024-01-11

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Patrik Lundin

Frida Jerrå tillträdde en helt ny tjänst på Billerud, som Climate Impact Engineer. Hennes första dag var den 1 mars 2022, dagen då Sverige började öppna upp efter coronapandemin. En symbolisk dag som gjorde att många människor möttes och energin flödade extra mycket.

– Det var verkligen kul att börja just den dagen. Min roll är spännande, jag får jobba med problemlösning och klimatfrågor och har samtidigt helhetsperspektivet med affärsdelen i det, säger hon

Frida Jerrå

Titel: Climate Impact Engineer.

Utbildning: Civilingenjör i energi- och miljömanagement, Linköpings universitet, examen 2019.

Råd till dig som är ny på jobbet: ”Våga prova. Kör på och ha en positiv inställning. Var prestigelös och få ut dina idéer. Du kan mer än vad du tror.”

Att titta på olika tekniska lösningar för att minska koldioxid i atmosfären genom koldioxidinfångning och lagring ingår i Fridas arbetsuppgifter.

 

– Det blir mycket omvärldsbevakning och och jag undersöker exempelvis på vilka tekniker det finns, om de är något för oss och hur vi ska kunna implementera dem. Det ska även gå ihop med politisk styrning och klimatmålen i EU och globalt. Att få vara med på resan i tidigt skede är häftigt för det är verkligen en helt ny industri som växer fram. Koldioxidinfångning är en del av många lösningar som måste till för att uppnå Parisavtalet och klimatmålen.

”Min roll är spännande och jag får jobba med problemlösning och klimatfrågor.”

Fridas tankesätt om att våga pröva nytt och att driva förändring går helt i linje med Billeruds värderingar.

 

– Alla våra värderingar är viktiga, och där ingår också att sätta kunden i fokus och värna om varandra. Den gröna omställningen av industrin är jätteviktig och om vi inte har kundfokus har vi ingen affär.

Innan Frida började på Billerud jobbade hon med logistik och därefter som miljökonsult. Hon valde en projektanställning på Billerud som kort senare blev till en fast tjänst.

 

– Det var inte självklart för mig att plugga till civilingenjör. Men sedan hamnade jag på Tekniksprånget och där insåg jag att man kan göra vad som helst som civilingenjör. Det känns tryggt, säger hon och fortsätter:

 

– Jag har verkligen försökt ta reda på var jag skulle göra bäst nytta, och då hittade jag den här tjänsten på Billerud som jag trivs otroligt bra med.

Billerud

Billerud är en världsledande leverantör av förnybart förpackningsmaterial. Avsikten är att vara det innovativa valet inom förpackningsindustrin och att tillsammans med sina partners skapa smarta förpackningslösningar. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Läs mer: https://www.billerud.com

Dela det här inlägget

Billerud Placeringar

Civilingenjör Senior

Artiklar du kanske gillar:

Billerud
”Billerud har verkligen funnits där på min ledarresa”
Läs mer
Obiora på BillerudKorsnäs tittar in i kameran och ler. Han har skyddsutrustning på sig i form av en vit hjälp, hörselkåpor och skyddsglasögon.
Billerud
”Att arbeta här går helt i linje med mina värderingar”
Läs mer
Billerud
”Det är en innovativ och spännande miljö”
Läs mer
Post A
Rubrik: Internationell miljö på säkerhetsföretaget
Copy: Innovation och produktutveckling är en del av Åsa Christianders vardag. I en intervju berättar hon om ASSA ABLOY där hon sedan 2015 fått olika roliga uppdrag.

Post B
Rubrik: ”Vi är en brygga mellan affär och teknologi”
Civilingenjören Åsa Christiander trivs på ASSA ABLOY. I en intervju berättar hon mer om det stora säkerhetsföretaget vars vision är att vara ledande inom innovation.

Post C
Rubrik: ASSA ABLOY är verksamma i 70 länder
Copy: ”Vi gör lås- och säkerhetslösningar smarta.” Det säger civilingenjören Åsa Christiander som trivs på det internationella säkerhetsföretaget.
ASSA ABLOY
”Vi fungerar som en brygga mellan affär och teknologi”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Din Karriär
Vad är extra viktigt vid val av arbetsgivare?

Topp 3 viktigaste attributen för professionals.

Läs mer
Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer