Civilingenjör

Securitas

“Securitas satsar på innovation, teknik och nya lösningar”

2021-12-13

Lästid ca 2 min

Malmö 211115
Niklas Hjern och Johan Jönsson på Securitas.
Foto: André de Loisted

Foto: André De Loisted

Niklas Hjern och Johan Jönsson har kontakt med hela världen på Securitas.

Niklas Hjern och Johan Jönsson är båda nyanställda på europaavdelningen Global Connected Solutions på Securitas. De har daglig kontakt med sälj- och leveransteam runt om i världen.
– Det gör att vi har ett enormt kontaktnät som vi nyttjar för att lyckas, säger Niklas.

Niklas har tidigare tidigare jobbat med mjukvaru- och produktutveckling, men ville komma närmare kunderna. Nu jobbar han med teknisk sälj- och lösningsdesign på Securitas.
– Jag kommer med den tekniska rådgivningen i säljprocessen. Mitt jobb är att skissa upp och designa själva tekniken, säger Niklas och fortsätter:
– Det är en spännande tjänst och att Securitas satsar enormt mycket på innovation, teknik och nya lösningar lockade mig. Jag gillar att vi jobbar med teknik som har direktkoppling till människan – det som vi utvecklar kommer mina kollegor att jobba med.

Johan Jönsson

Titel: Projektledare.

 

Utbildning: Civilingenjör inom elektroteknik, Lunds tekniska högskola, examen 2007.

 

Favorituppfinning? ”Internet för att det har revolutionerat världen på så många olika sätt.”

Niklas Hjern

Titel: Global Solution Architect.

 

Utbildning: Civilingenjör inom elektroteknik, Lunds tekniska högskola, examen 2014.

 

Favorituppfinning: ”Jag lyssnar mycket på musik och hade enorma problem med sladdhärvor. Trådlösa hörlurar har löst det problemet.”

Johan kommer från telekombranschen och projektleder nätverk- och applikationstekniker för att standardisera utrullningen av tekniska lösningar när Securitas lanserar sina videotjänster i nya länder.
– Vi jobbar som stöd mot Niklas organisation. När de hittar nya kunder stöttar jag upp på tekniksidan och säkerställer att det som sålts levereras, säger Johan och fortsätter:
– Syftet är att vi ska jobba likartat på tekniksidan i de olika länderna. Jag tittar även på förbättringar, nya plattformar och möjligheter att automatisera processer. Securitas säljer säkerhet som tjänst och här kan mina färdigheter inom telekom appliceras i en annan bransch.

För att vara så många anställda har vi en varm, mysig och familjär stämning.

Securitas har 355 000 anställda varav närmare 10 000 i Sverige.
– För att vara så många anställda har vi en varm, mysig och familjär stämning. Och här kan jag verkligen vara med och bygga nytt i en bransch där det inte har varit lika självklart med teknik, säger Niklas.
– Vi gör ett skifte från att sälja 16 kameror och en server till en tekniklösning med abonnemang där dina kameror ska underhållas och bytas ut inom ett visst intervall. Det är en intressant resa att vara med på, säger Johan.

Text: Tina Lindström Carlsson

Securitas

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Utifrån vårt breda utbud av tjänster av specialiserad bevakning, tekniska lösningar och konsult- och utredningstjänster utformar vi skräddarsydda och effektiva säkerhetslösningar som passar den enskilde kundens behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10 000 medarbetare skillnad. Läs mer: www.securitas.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Adrian Spataru står i Xylems ljusa lokaler.
Xylem
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer
Astrid Mehlberg, Essity
Essity
”På Essity finns ett stort samhällsengagemang och inspirerande ledare”
Läs mer
Noran på Trafikverket står och lutar sig mot broräcket.
Trafikverket
“Vi bjuder in till samtal för att hitta lösningar tillsammans”
Läs mer
Skanska
”Du kan verkligen skapa förändring på Skanska”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer