Högskoleingenjör

Nibe

”Vi är ett svenskägt bolag och har produktion i Sverige”

2023-12-11

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: André de Loisted

230707 Markaryd
Mattias nilsson, Product Development Manager på NIBE.
Foto: André de Loisted

Den internationella koncernen NIBE Group har huvudkontor i Markaryd. Nu anställer de fler ingenjörer och säkrar framtidens hållbara energilösningar genom NIBE Innovation Center.

Mattias Nilsson började 2005 som tekniskt produktansvarig på NIBE i Markaryd och sedan 2014 är han produktframtagningschef för värmepumpar. Han lyfter fram den prestigelösa atmosfären på NIBE där alla är lika mycket värda.

Mattias Nilsson

Titel: Produktframtagningschef.

Utbildning: Högskoleingenjör, Mälardalens högskola, examen 1997.

Brinner för: ”Att lyfta in ny teknik i värmepumpar som gör dem smartare och mer effektiva, och att finna nya användningsområden för värmepumpstekniken i samhället.”

– Jag trivs väldigt bra med företagskulturen som bygger på sunt förnuft och öppenhet. En av mina viktigaste
uppgifter är att se till att mina kollegor trivs och får möjlighet att utvecklas, då gör de ett riktigt bra jobb, säger han.

Vad innebär uppdraget inom produktframtagning?

– När vi får en produktförfrågan bryter vi ner den till en teknisk specifikation. Därifrån målar vi upp en bild av hur den här produkten kommer att se ut och vilka tekniker den ska innehålla. Efter en grundlig utvärdering, bland annat av resurser, är målet att utveckla en konstruktion som går att producera på ett optimalt sätt och som uppfyller de satta kundkraven.

Berätta om er satsning på NIBE Innovation Center i Markaryd!

– Vi färdigställer nya kontors- och möteslokaler och ett laboratorium som kommer att bli ett av de bästa för värmepumpar i Europa. Det är en verklig framtidssatsning. Vi investerar bland annat i en EMC-­kammare som säkerställer att installationer, värmepumpar och andra produkter fungerar tillsammans. Vi ser eventuellt en ackreditering av labbet. Då vet vi att våra interna tester håller högsta klass och kan användas för bland annat CE-märkning.

”NIBE är ett innovativt svenskt bolag.”

Vad erbjuder ni era medarbetare?

– NIBE, som är en del av NIBE Group, är en av de marknadsledande inom hållbara systemlösningar för värmepumpar. Vi kan lova en stark företagskultur och intressanta arbetsuppgifter där du får växa i din roll och även gå på djupet i det tekniska. Du har dessutom möjlighet att utvecklas i andra roller inom våra bolag. Arbetsmiljön är kreativ och nya produkter utvecklas kontinuerligt, även i samarbete med ledande komponentleverantörer.

Vad präglar NIBE?

– Vi är ett svenskägt bolag och har högeffektiv produktion i Sverige. Funktion, kvalitet och hållbar konstruktion i materialval och minskad miljöpåverkan är viktigt för oss. Vi är ett innovativt bolag och ser våra produkter som en del av lösningen på hållbarhetsfrågan. Och vi behöver fler ingenjörer för att fortsätta utvecklingen av energieffektiva systemlösningar.

Nibe

Dela det här inlägget

Nibe Placeringar

Civilingenjör Senior

Artiklar du kanske gillar:

Coor
”Många av våra tjänster på Coor är tekniskt utmanande”
Läs mer
Alice på Orange Cyberdefence står i profil, tittar in i kameran med ett leende. I bakgrunden ser vi ett träd med gula och löv.
Orange Cyberdefense
”Det är roligt att kunna samarbeta på en global nivå”
Läs mer
Hitachi Energy
”Vi söker 2000 nya kollegor”
Läs mer
Veidekke
”Jag är stolt över vad vi har skapat på så kort tid”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer