Data/IT

Svenska Spel

”Vi har utvecklat en algoritm som kan upptäcka riskfyllt spelande”

2020-12-03

Text: Sara Schedin

Foto: Patrik Lundin

Framtidens teknik och medarbetarnas välmående i fokus på Svenska Spel.

På Svenska Spel står tekniken i centrum och majoriteten av de rekryteringar som görs inom organisationen är inom it och tech. Bolaget har ett av världens mest avancerade spelsystem och hanterar miljontals transaktioner varje dag. Något som innebär att det finns många nya och intressanta teknologier för medarbetarna att djupdyka i.
– Eftersom många av spelen är live är det också en spännande miljö att arbeta i där man blir tätt sammansvetsad med sin grupp och jobbar mot tajta deadlines, säger Tora Matsson, Talent Acquisition Partner.

Tora Matsson

Titel: Talent Acquisition Partner.

Utbildning: Personal- och arbetslivsprogrammet, Linnéuniversitet i Växjö, examen 2017.

Vad lockade dig till Svenska Spel? ”Om jag ska vara ärlig var jag väldigt tveksam till spelbranschen i stort innan jag började här, men jag tyckte rollen lät spännande och när jag kom hit på intervju fick jag en bra känsla för bolaget. Speciellt när jag förstod hur mycket Svenska Spel arbetar med spelansvar och att man vill vara en förebild för branschen när det kommer till de frågorna.”

Tora berättar att Svenska Spel även driver en hel del roliga tech-projekt. Bland annat har de utvecklat ett system baserat på maskininlärning, där de genom att avläsa sina kunders spelbeteende, kan se om de löper risk att utveckla spelproblem.

– Därför har vi också ett team av omsorgskommunikatörer som jobbar nära våra utvecklare och kontaktar användare som uppvisar ett riskbeteende. Det är en avdelning som vi har lagt mycket energi på att utveckla och är ett sätt för oss att motverka problemspelande genom direktkontakt med kunderna.

”Vi ville göra något extra för våra medarbetare eftersom vi vet att alla behöver extra stöd när det kommer till både den fysiska och psykiska hälsan i dessa tider.”

Svenska Spel lägger inte bara ett stort fokus på att kunderna ska må bra, utan arbetar även aktivt med medarbetarnas hälsa.
– När vi insåg att alla skulle behöva fortsätta jobba hemifrån efter sommaren tog vi ett beslut om att ta in en hälsocoach. Vi ville göra något extra för våra medarbetare eftersom vi vet att alla behöver extra stöd när det kommer till både den fysiska och psykiska hälsan i dessa tider. Det blir ju exempelvis inte samma naturliga motion i vardagen när man jobbar på distans, säger Tora och tillägger:
– Hälsocoachen jobbar med alla våra medarbetare och ger tips och tricks på vad man ska tänka på för att hålla sig aktiv, men också hur man ska fortsätta att ha en bra balans mellan jobb och fritid.

Svenska Spel

Svenska Spel är hela Sveriges spelbolag. Vi vill att spel ska vara till glädje för alla, för våra kunder och gäster, för idrotten, och för samhället i stort. Vi har kontor i Visby, Solna och Göteborg samt tre internationella casinon i Stockholm, Göteborg och Malmö. På Svenska Spel får du möjlighet att växa och utvecklas oavsett om du vill jobba med tech, kommunikation, hållbarhet, försäljning, juridik eller ekonomi.
Läs mer: om.svenskaspel.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Telenor
”Det är en spännande tid – från och med nu kan allt hända”
Läs mer
Emil på Trafikverket står vid ett räcke och tittar in i kameran med ett leende.
Trafikverket
”På Trafikverket jobbar du med den senaste tekniken”
Läs mer
Pulsen
”Vi får vara med och utforma verksamheten”
Läs mer
Samsung
”Vi bidrar till att förbättra människors liv med hjälp av teknik”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Hårdare konkurrens om talangerna post-corona

Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.

Läs mer
Din Karriär
”Kvaliteten på våra relationer avgör kvaliteten på vårt liv”

Erik Fernholm, grundaren av 29K: Jag insåg ganska snart att psykisk hälsa och inre utveckling kan vara en av vår tids viktigaste utmaningar.

Läs mer
Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer