Högskoleingenjör

Trafikverket

”Vi knyter ihop landet och gör vägarna säkrare”

2021-12-14

Estimerad lästid 2 min

Sheng och Anton på Trafikverket står vid en byggarbetsplats. De har hjälm och gula jackor.

#11

Högskoleingenjör

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Foto: Julia Sjöberg

Anton Djurberg och Sheng Amedi förbättrar framkomligheten på vägarna och bidrar till att människor kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Sedan januari 2020 jobbar Anton Djurberg och Sheng Amedi för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet i Västra Götaland med E20 förbi Vårgårda som öppnar för trafik sommaren 2022.
– Det känns häftigt att vara med och påverka samhället, säger Sheng.
– Vi hjälper till att knyta ihop landet och gör att det blir säkrare. Det är viktiga kommunikationer vi håller på med. Det är kul att vara med och lösa det som i dag upplevs som problem och skapa något för framtiden, säger Anton. 

Anton Djurberg.

Titel: Projektledare.

Utbildning: Industriell ekonomi, inriktning logistik. Högskolan i Skövde, examen 2016.

Drömprojekt: ”Vi bygger mitt drömprojekt, E20 förbi Vårgårda. Jag åker hit med ett leende på läpparna alla dagar i veckan.”

Sheng Amedi

Titel: Projektingenjör.

Utbildning: Kandidatexamen offentlig förvaltning, inriktning ekonomi. Göteborgs universitet, examen2020. Redovisning och revision, Göteborgs universitet. 

Om fem år: ”Då har jag förhoppningsvis kommit upp ett steg inom samma område eller så jobbar jag med något helt annat. I framtiden vill jag gärna ha en ledarposition.”

Hur ser karriärmöjligheterna ut? 

– Jag började på Trafikverket våren 2016 och då som projektingenjör precis som Sheng. Det är som ett snabbspår in. Det är en jättemöjlighet där du får jobba i flera olika projekt och lära känna verksamheten. Jag skrev mitt exjobb samtidigt som jag började på Trafikverket och fick testa att vara biträdande projektledare innan jag blev projektledare på heltid, säger Anton.

Hur är det att jobba i stora infrastrukturprojekt?

– Det är kul att jobba med stora projekt som skapar mycket engagemang. Kontraktssumman är 163 miljoner i E20 förbi Vårgårda och vi får sätta vår prägel på projektet. Samtidigt får vi mycket stöttning när vi behöver. Vi jobbar i gränslandet ekonomi, projektledning och teknik vilket är en charmig kombination, säger Anton.

Trafikverket har en vågafråga-kultur.

Vad utmärker Trafikverket som arbetsgivare? 

– En av många fördelar är att du kan rikta din karriär mot det du är intresserad av. Trafikverket är en stor arbetsgivare med många yrken och utmaningar, så oavsett vad du vill inrikta dig på kan du hitta det här. Ett tips till alla nyexaminerade är att inte vara rädd för att byta inriktning. Se på mig som har en ekonomiexamen, jag är ett bevis för att det går, säger Sheng.

Vad gör dig stolt över ditt arbete? 

– Att göra något riktigt bra och skapa nytta lokalt gör mig stolt. För ett par år sedan byggde vi en vägport under Västra Stambanan som knyter samman två områden i utkanten av Skövde som jag åker förbi minst fem gånger i veckan. Så är det med våra projekt, vi bidrar till att underlätta människors vardagspussel att åka till och från arbetet och skolan, och till att göra det säkert och tryggt, säger Anton.

Hur upplever du kulturen?

– Här finns plats för en variation av människor med olika bakgrunder och kunskaper. Det som är extra bra är att du aldrig är själv, du är omgiven av människor med mycket erfarenheter. Dessutom har vi en vågafråga-kultur vilket jag upplevt sedan min första dag på Trafikverket, säger Sheng. 

– Här möts du av respekt och engagemang, men också en vilja att lära andra. Det finns en lärandekultur och du kan ringa vem som helst och fråga den enklaste frågan, säger Anton.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.    

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Data/IT Senior

Ekonomi Senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Isak, Trafikverket
Trafikverket
”Vi har en viktig nyckelroll för att järnvägen ska fungera”
Läs mer
Hanna Söderberg Trafikverket HK
Trafikverket
”Att bygga förtroende är extra viktigt i ledarskapet”
Läs mer
Trafikverket
”Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt”
Läs mer
Noran på Trafikverket står och lutar sig mot broräcket.
Trafikverket
“Vi bjuder in till samtal för att hitta lösningar tillsammans”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Så återhämtar du dig på arbetstid

Att pausa på arbetstid är inte en självklarhet, och för många kanske det inte heller finns möjlighet till det. Lina Ejlertsson, forskare vid den medicinska fakulteten vid Lunds universitet, menar att återhämtning mitt på dagen är viktigt för att minska stress.

Läs mer
Din Karriär
Jobbkompassen – så tacklar du hinder i karriären

Vägen till framgång är sällan spikrak och oftast måste vi ta oss förbi både ett och två hinder för att nå dit vi vill. Men hur ska du göra när du väl har kört fast? Vi har samlat de vanligaste karriärproblemen – och tipsen på hur du löser dem.

Läs mer
Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer