Högskoleingenjör

Trafikverket

”Vi knyter ihop landet och gör vägarna säkrare”

2021-12-14

Estimerad lästid 2 min

Sheng och Anton på Trafikverket står vid en byggarbetsplats. De har hjälm och gula jackor.

#18

Högskoleingenjör

Foto: Julia Sjöberg

Anton Djurberg och Sheng Amedi förbättrar framkomligheten på vägarna och bidrar till att människor kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Sedan januari 2020 jobbar Anton Djurberg och Sheng Amedi för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet i Västra Götaland med E20 förbi Vårgårda som öppnar för trafik sommaren 2022.
– Det känns häftigt att vara med och påverka samhället, säger Sheng.
– Vi hjälper till att knyta ihop landet och gör att det blir säkrare. Det är viktiga kommunikationer vi håller på med. Det är kul att vara med och lösa det som i dag upplevs som problem och skapa något för framtiden, säger Anton. 

Anton Djurberg.

Titel: Projektledare.

Utbildning: Industriell ekonomi, inriktning logistik. Högskolan i Skövde, examen 2016.

Drömprojekt: ”Vi bygger mitt drömprojekt, E20 förbi Vårgårda. Jag åker hit med ett leende på läpparna alla dagar i veckan.”

Sheng Amedi

Titel: Projektingenjör.

Utbildning: Kandidatexamen offentlig förvaltning, inriktning ekonomi. Göteborgs universitet, examen2020. Redovisning och revision, Göteborgs universitet. 

Om fem år: ”Då har jag förhoppningsvis kommit upp ett steg inom samma område eller så jobbar jag med något helt annat. I framtiden vill jag gärna ha en ledarposition.”

Hur ser karriärmöjligheterna ut? 

– Jag började på Trafikverket våren 2016 och då som projektingenjör precis som Sheng. Det är som ett snabbspår in. Det är en jättemöjlighet där du får jobba i flera olika projekt och lära känna verksamheten. Jag skrev mitt exjobb samtidigt som jag började på Trafikverket och fick testa att vara biträdande projektledare innan jag blev projektledare på heltid, säger Anton.

Hur är det att jobba i stora infrastrukturprojekt?

– Det är kul att jobba med stora projekt som skapar mycket engagemang. Kontraktssumman är 163 miljoner i E20 förbi Vårgårda och vi får sätta vår prägel på projektet. Samtidigt får vi mycket stöttning när vi behöver. Vi jobbar i gränslandet ekonomi, projektledning och teknik vilket är en charmig kombination, säger Anton.

Trafikverket har en vågafråga-kultur.

Vad utmärker Trafikverket som arbetsgivare? 

– En av många fördelar är att du kan rikta din karriär mot det du är intresserad av. Trafikverket är en stor arbetsgivare med många yrken och utmaningar, så oavsett vad du vill inrikta dig på kan du hitta det här. Ett tips till alla nyexaminerade är att inte vara rädd för att byta inriktning. Se på mig som har en ekonomiexamen, jag är ett bevis för att det går, säger Sheng.

Vad gör dig stolt över ditt arbete? 

– Att göra något riktigt bra och skapa nytta lokalt gör mig stolt. För ett par år sedan byggde vi en vägport under Västra Stambanan som knyter samman två områden i utkanten av Skövde som jag åker förbi minst fem gånger i veckan. Så är det med våra projekt, vi bidrar till att underlätta människors vardagspussel att åka till och från arbetet och skolan, och till att göra det säkert och tryggt, säger Anton.

Hur upplever du kulturen?

– Här finns plats för en variation av människor med olika bakgrunder och kunskaper. Det som är extra bra är att du aldrig är själv, du är omgiven av människor med mycket erfarenheter. Dessutom har vi en vågafråga-kultur vilket jag upplevt sedan min första dag på Trafikverket, säger Sheng. 

– Här möts du av respekt och engagemang, men också en vilja att lära andra. Det finns en lärandekultur och du kan ringa vem som helst och fråga den enklaste frågan, säger Anton.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.    

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Data/IT Senior

Ekonomi senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Beti Cvetovska, Trafikverket
Trafikverket
”Här får jag möjlighet att utvecklas och fördjupa mina kunskaper”
Läs mer
Trafikverket
”De vägar vi bygger har människor nytta av varje dag”
Läs mer
Björn Jansson, Trafikverket
Trafikverket
”Den snabba utvecklingsresan är kul att vara med på”
Läs mer
Isak, Trafikverket
Trafikverket
”Vi har en viktig nyckelroll för att järnvägen ska fungera”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Det är svårt att bygga bolag – men det ska vara lika svårt för alla”

IT-ansvarig som 19-åring och en av Europas främsta entreprenörer under 30. I dag är Linnéa Kornehed Falck CMO och medgrundare av Einride.

Läs mer
Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer