COTF

Samsung

”Det är ett modernt bolag med en enorm mångfald av människor”

2020-12-09

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

Tillsammans med sina kollegor på Samsung skriver Seung-Yoon Lee historia på tv-marknaden i Norden.

Seung-Yoon Lee arbetar som Head of PM & SCM för tv- och ljudprodukter på Samsung Electronics Nordics. Hon leder ett team av produktchefer vars uppgift är att översätta kundernas önskemål gällande tittar- och ljudupplevelse till affärsmöjligheter

Berätta om din bakgrund!

– Jag flyttade från Sydkorea till Sverige för 15 år sedan och har under åren arbetat för ett annat stort elektronikföretag. Bland annat inom logistik och kundservice och nu senast i rollen som Senior Sales Manager för tv och soundbars. För ett par år sedan började jag planera för att söka mig till ett annat företag eftersom jag ville jobba för ett större bolag med ännu fler möjligheter. Under den processen fick jag ett samtal från Samsung som letade efter en Head of PM & SCM, och jag insåg direkt att rollen passade mig perfekt. Den kombinerade all den kunskap jag hade samlat på mig.

Nu har du jobbat på Samsung i drygt ett år – blev det som du hade tänkt dig?

– Ja, jag är väldigt glad att vara här! Jag har fantastiska kollegor som är energiska, passionerade och proaktiva – och tillsammans skriver vi historia på tv-marknaden i Norden. Det är oerhört roligt att få arbeta på ett marknadsledande företag som ligger i framkant inom sitt segment och som tillverkar spännande och innovativa produkter.

“Vi blev rankade etta på Forbes lista”

Hur skulle du beskriva företagskulturen?

– Den är transparent och rättfram och tempot är högt. Vi jobbar snabbt och med många olika saker, men man får alltid stöd och hjälp från sina kollegor. Här trivs människor med driv som gillar när det händer mycket hela tiden

Varför tycker du att unga kvinnliga talanger ska söka sig till Samsung?

– Tidigare i år blev Samsung rankad etta på tidskriften Forbes lista över världens bästa arbetsgivare, vilket jag tycker säger mycket om hur det är att arbeta här. I en traditionellt sett mansdominerad bransch tycker jag att Samsung står ut som ett ungt och modernt bolag som har en enorm mångfald av människor – vem du är eller var du kommer ifrån har ingen betydelse när det gäller vilka möjligheter du har inom företaget.

Samsung

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013.

Antal medarbetare: 500 i Norden, varav cirka 350 i Sverige. 286 000 globalt.

Läs mer: www.samsung.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Samsung
”På Samsung får du vara med och sätta framtidens agenda”
Läs mer
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer
Samsung
En öppen och välkomnande arbetsplats
Läs mer
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer