Modernt Ledarskap

Ludvig & Co

”Du lär dig att se ditt eget värde och vilka möjligheter du har”

2019-10-17

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristina Wirén

Simon Thune står, iklädd kostym, på en väg kantad av grönskande träd.

Ett individanpassat ledarskap i kombination med ett långsiktigt fokus på kompetensutveckling bidrar till framgång för LRF Konsult – Sveriges största rådgivningsföretag.

LRF Konsult har över 75 000 kunder, finns på 130 orter och har runt 1 300 medarbetare. Simon Thune är kontorschef på LRF Konsult på Öland sedan juni 2019.
– Företaget i sig är väldigt spännande, det andas tillväxt. Och att få jobba med drivna ledare och medarbetare gör min roll väldigt rolig. LRF Konsult är dessutom det största rådgivningsföretaget i Sverige vilket tilltalar mig.

Simon Thune

Titel: Kontorschef
Utbildning: Ekonomi, Linnéuniversitetet och Högskolan i Kalmar, examen 2017.
Råd till dem som är på väg ut i yrkeslivet: ”Försök att kartlägga vilka utvecklingsmöjligheter som finns på olika företag beroende på vilka ambitioner du har.”

Hur ser er ledarskapsfilosofi ut?

– Den vilar på tre grundpelare som är mod, utveckling och engagemang. Mod genom nytänkande och att våga utmana för att driva en konstant utveckling och lärande. ”Ett engagemang som syns och känns” är en av våra värderingar, och det går hand i hand med hur vi bedriver ledarskap. Samtidigt som du är en del av ett kollektiv så blir du sedd och upplyft. Du lär dig att se ditt eget värde, vägen framför dig och vilka möjligheter du har. Vi har ett stort utbud av interna utbildningar och ett konstant fokus på kompetensutveckling. Som en ledande aktör inom rådgivningsbranschen ser vi vikten av att bibehålla utvecklingskurvan hos våra medarbetare och att alltid hålla det högt upp på agendan. Jag anser att vi genomgående har ett coachande ledarskap, och strävar efter att bygga förtroende vilket i sin tur stimulerar kreativiteten. Medarbetarna har en otroligt viktig roll i att bidra till företagets tillväxt och utveckling, vilket är något som tydligt måste förmedlas för att kunna skapa ett ökat engagemang. Det anser jag att LRF Konsult är väldigt duktiga på.

”Företaget andas tillväxt.”

Beskriv din ledarskapsfilosofi!

– Jag tror på ett inkluderande förhållningssätt och individanpassat ledarskap. Jag leder genom empatiskt coachande, visionsinriktat, med tydlig rättvisa och transparens. Samtidigt finner jag stöd i att det finns ett flertal ledare i min närhet och kollegor som gör att jag kan nyttja den kompetens som de besitter.

Vilken är den största utmaningen med att vara ledare i dag?

– Vi fokuserar på digitalisering, effektivisering och tillväxt. I en värld i konstant förändring, och som verksam i ett företag som driver förändringen i sin bransch, gäller det att anpassa sitt ledarskap till en väldigt volatil vardag. Det är en stor utmaning och ställer höga krav på dig som ledare. Tidsleden vid förändringar blir allt kortare och det kan vara svårt att ta höjd och i god tid förmedla och förbereda personalen. Alla hanterar förändring olika, inte minst när den vänder upp och ner på hur man traditionellt arbetat under en lång period. Ledaren måste vara medveten om hur det påverkar varje individ, och plocka fram specifika verktyg för att hantera förändring för den enskilde medarbetaren.

Ludvig & Co

Ludvig & Co (f.d. LRF Konsult) är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med över 70 000 kunder. Ludvig & Co erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Med cirka 1 300 medarbetare på drygt 130 orter finns de alltid nära dig. Läs mer: https://ludvig.se/

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Ludvig & Co
“Här är du en kugge i ortens utveckling”
Läs mer
Ludvig & Co
“Vi är ett konsultföretag som kan göra skillnad för småföretagare i alla branscher”
Läs mer
marianne hennel ståendes vid kajkanten i soligt väder. Marianne bär en svart kavaj med en mönstrad skjorta.
Ludvig & Co
”Vi vill finnas i hundra år till – och det gör vi genom vårt engagemang”
Läs mer
Assa abloy
Ett globalt företag med stark entreprenöriell kultur
Läs mer