COTF

Ludvig & Co

“Vi är ett konsultföretag som kan göra skillnad för småföretagare i alla branscher”

2020-03-17

Text: Annika Wihlborg

Foto: André de Loisted

På Ludvig & Co arbetar ekonomer, mäklare, affärsrådgivare och jurister för att stärka svenska småföretags konkurrenskraft med ekonomitjänster och kvalificerad affärsrådgivning.

Civilekonomen och rådgivaren Thilda Skog Sturesson har arbetat på Ludvig & Co sedan 2017. Hon trivs på redovisnings- och rådgivningsföretaget och får en kick av att varje dag kunna göra konkret skillnad i småföretagares liv.

Thilda Skog Sturesson

Titel: Rådgivare och auktoriserad redovisningskonsult.

 

Utbildning: Civilekonomprogrammet, Lunds universitet, examen 2013.

 

Favoritpodcast: “Framgångspodden” med Alexander Pärleros.

Berätta om din roll på Ludvig & Co!

– Jag jobbar som företagsrådgivare i alla branscher utom skog och lantbruk. Jag är även auktoriserad redovisningskonsult och hjälper företag med alltifrån ekonomiska avstämningar till proaktiv rådgivning som effektiviserar deras ekonomihantering.

Varför har ni bytt namn från LRF Konsult till Ludvig & Co?

− Vi har vårt ursprung som företagsrådgivare med fokus på skog och lantbruk, men jobbar med småföretag i de allra flesta branscher. Namnbytet tydliggör att vi är ett konsultföretag som kan göra skillnad för småföretagare i alla branscher, och fler än de vi tidigare blivit starkt förknippade med. Vi är stolta över vår hundraåriga historia, därför valde vi namnet Ludvig & Co, som knyter an till vår grundare Ludvig Nannesson. ”& Co” står för alla oss konsulter som jobbar i verksamheten.

Hur har du utvecklats sen du kom till Ludvig & Co?

− Redan dag ett på Ludvig & Co upplevde jag att jag var sedd som medarbetare. Till en början fick jag gå ett introduktionsprogram och sedan har det byggts på med vidareutbildning som stärkt min roll som rådgivare. Jag har även gått Talangprogrammet, ett program som fångar upp förändringsledare i organisationen. Jag är involverad i ett projekt där vi utvecklar digitala verktyg och AI-verktyg som ska effektivisera våra kunders ekonomihantering. Om man är tydlig med vad man vill och har utvecklingsambitioner så ser våra chefer till att möta dem.

”Vi är snabba på att ta till oss och implementera digitala arbetssätt”

Hur jobbar ni med ett digitaliserat arbetssätt i rådgivningsrollen?

− Vi är snabba på att ta till oss och implementera digitala arbetssätt. Våra kunder kan exempelvis rapportera in sin redovisning via en app istället för på papper. Vi använder även AI för att läsa in och tolka underlag i vår redovisningsverksamhet. Det gör att vi kan fokusera på vår rådgivande roll och verkligen fungera som våra kunders affärsstrategiska bollplank.

Hur skulle du beskriva er företagskultur?

− Jag upplever att vi har högt i tak och att vi har en ganska platt organisation. Medarbetarens trivsel är viktig för Ludvig & Co och man eftersträvar att bli den bästa arbetsplatsen.

Ludvig & Co

Ludvig & Co (f.d. LRF Konsult) är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med över 70 000 kunder. Ludvig & Co erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Med cirka 1 300 medarbetare på drygt 130 orter finns de alltid nära dig. Läs mer: https://ludvig.se/

Dela det här inlägget

Ludvig & Co Placeringar

Karriär

Modernt Ledarskap

Artiklar du kanske gillar:

Ludvig & Co
“Här är du en kugge i ortens utveckling”
Läs mer
Simon Thune står, iklädd kostym, på en väg kantad av grönskande träd.
Ludvig & Co
”Du lär dig att se ditt eget värde och vilka möjligheter du har”
Läs mer
marianne hennel ståendes vid kajkanten i soligt väder. Marianne bär en svart kavaj med en mönstrad skjorta.
Ludvig & Co
”Vi vill finnas i hundra år till – och det gör vi genom vårt engagemang”
Läs mer
Atlas Copco
”Mångfald och inkludering är en affärskritisk fråga”
Läs mer