COTF

Ludvig & Co

“Här är du en kugge i ortens utveckling”

2020-09-28

Text: Sara Schedin

Foto: Patrik Ljungman

Den nära dialogen med medarbetarna och arbetet med att hitta lösningar för att verksamheten ska flyta på är vad Carl Dyrendahl uppskattar mest med sin nya ledarroll.

Strax efter att han tagit sin agronomexamen 2011 började Carl Dyrendahl sin bana på Ludvig & Co i Falkenberg. Efter en vända som rådgivare i Göteborg på ett av bolagets andra kontor, är han nu tillbaka i sina hemtrakter, där han axlat rollen som kontorschef.

– Fördelen med ett större företag som Ludvig & Co, som har 120 kontor runt om i landet, är att du kan flytta runt mellan olika orter och roller. Det innebär att det alltid finns nya utmaningar att ta sig an och områden att utvecklas inom.

Carl Dyrendahl

Titel: Kontorschef

Utbildning: Agronom, Sveriges Lantbruksuniversitet, examen 2010

Vad lockade dig till Ludvig & Co?

– Kunderna! Det är oerhört roligt att jobba med småföretagare och entreprenörskap. Du är en kugge i ortens utveckling, vilket ger en större mening till arbetet. När verksamheten startade för 102 år sedan bestod våra kunder av enbart lantbrukare, idag har vi en bredare kundpalett av allt från hantverkare och artister till evenemangföretag och mindre livsmedelsproducerande företag.

Vilka utmaningar har du ställts inför sedan du tillträdde som chef?

– Pandemin kastade omkull tillvaron för oss alla under våren och här på kontoret har det inneburit att vi har fått köra många digitala lösningar, både med våra kunder och internt. För mig har det varit lite utmanande att även kontakten med min chef har varit digital, men vi har försökt lösa det på bästa sätt. Sedan är det såklart en utmaning att exempelvis sätta löner och göra en budget för första gången, men som tur är finns det bra strukturer och stöttning.

“Det är korta kontaktvägar inom bolaget”

Vilket stöd får du av din arbetsgivare i ditt chefskap?

– På grund av covid-19 har det varit svårt att arrangera organiserade utbildningar, men när frågor har dykt upp har jag kunnat ringa olika experter inom bolaget för att be om råd. Sedan ringer alltid min närmsta chef och stämmer av att jag har det bra. Jag tycker om att det är korta kontaktvägar inom bolaget, det är lätt att lyfta luren och kontakta någon oavsett avdelning eller anledning.

Har du något tips till andra unga chefer?

– Våga prova om en möjlighet dyker upp! Och se till att ha en öppenhet och ödmjukhet, lyssna in dina medarbetare.

Ludvig & Co

Ludvig & Co (f.d. LRF Konsult) är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med över 70 000 kunder. Ludvig & Co erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Med cirka 1 300 medarbetare på drygt 130 orter finns de alltid nära dig. Läs mer: https://ludvig.se/

Dela det här inlägget

Ludvig & Co Placeringar

Karriär

Modernt Ledarskap

Artiklar du kanske gillar:

Ludvig & Co
“Vi är ett konsultföretag som kan göra skillnad för småföretagare i alla branscher”
Läs mer
Simon Thune står, iklädd kostym, på en väg kantad av grönskande träd.
Ludvig & Co
”Du lär dig att se ditt eget värde och vilka möjligheter du har”
Läs mer
marianne hennel ståendes vid kajkanten i soligt väder. Marianne bär en svart kavaj med en mönstrad skjorta.
Ludvig & Co
”Vi vill finnas i hundra år till – och det gör vi genom vårt engagemang”
Läs mer
Trafikverket
”Det var självklart för oss på Trafikverket att ställa upp”
Läs mer