Malmö 190619
Odette Nseir på Eon.
Foto: André de Loisted

E.ON

“Vi har en lärande kultur där man uppmuntras att ständigt utvecklas”

2019-08-12

Text: Sara Schedin

Foto: André de Loisted

Det öppna och stöttande arbetsklimatet på E.ON gör att Odette Nseir känner att hon kan nå precis hur långt hon vill inom bolaget.

Odette Nseir började sin resa på E.ON via praktikinitiativet Äntligen Jobb, som är en åtta veckors praktik för utrikesfödda akademiker som har arbetslivserfarenhet från sitt hemland. Idag, tre år senare, arbetar hon som Sourcing Manager på avdelningen BIT Nordics.

Berätta om din första tid på E.ON!

– Min praktik var på avdelningen Distribution Solution där jag arbetade med projekt relaterade till E.ON:s omvandlingsprogram och kulturella förändring. När praktikperioden var över blev jag konsult på samma avdelning, för att några månader senare kliva in i rollen som Sourcing Manager.

Odette Nseir

Titel: Sourcing Manager

Utbildning: BA in Economics, Tishreen University, Syrien, 2002. MSc. Financial Management, The Arab Academy for Banking and Financial Sciences, Syria, 2008. Certified Expert in Microfinance, LinkEd- Frankfurt School of Business, Tyskland, 2013. Masters in Sustainable Urban Management, Malmö University, Sverige, 2015.
Vilket är ditt smultronställe i Skåne? “Stenshuvud nationalpark som ligger nära Kivik på Österlen.”

Vad gillar du mest med din roll?

– Jag har till stor del skapat den här rollen på egen hand, vilket har varit väldigt roligt. I början handlade den mest om projektledning, men nu har den växt till att vara en övergripande roll på BIT Nordics. I mina arbetsuppgifter ingår även att jag sköter relationerna med våra externa leverantörer av IT-konsulter. Något som jag själv tog initiativ till, eftersom jag såg en lucka inom det området. En viktig del av min utveckling har varit all stöttning och uppmuntran som jag fått från min chef.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter på E.ON?

– Vi har en lärande kultur där man uppmuntras att ständigt utvecklas. Känslan inom företaget är att man kan nå precis hur långt man vill – och det finns en stor öppenhet för nya idéer och tankar. Sedan finns det såklart massor av utbildningar man kan gå. Jag har till exempel gått allt från svenskakurser till ledarskapsutbildningar.

Vad gör dig stolt över att jobba för E.ON?

– Jag är väldigt stolt över våra hållbarhetsmål, som bland annat handlar om att vi ska ställa om till 100 procent återvunnen energi senast år 2025. På E.ON arbetar vi fokuserat med hållbarhet på alla plan och jag är själv involverad i ett flertal projekt. Jag var exempelvis initiativtagare till vårt samarbete med organisationen Talents Without Borders, som tar in människor med utländsk bakgrund som har IT-kompetens. Jag är även engagerad i projekt som handlar om att få fler tjejer att välja programmering. För mig känns det viktigt att kunna spela en aktiv roll i vårt hållbarhetsarbete och på så sätt bidra till en bättre värld.

E.ON

E.ON är ett av Europas största privatägda energibolag med cirka 40 000 anställda och bidrar till omställningen av ett hållbart samhälle. E.ON Sverige, där även Danmark ingår, producerar och levererar energi och energilösningar i form av el, gas, värme, kyla samt energirelaterade tjänster till en växande privat- och företagsmarknad. E.ON har mer än 32 miljoner kunder i Europa och Nordamerika och vi har investerat 11 miljarder euro de senaste tio åren i förnybara energikällor.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Malmö 191105 Amanda Möller på Eon. Foto: André de Loisted
E.ON
“Jag vill jobba i ett team där hållbarhet är en självklar del av affären”
Läs mer
Sara Hammoura står vid ett ståbord i ett personalrum med E.ON-loggan på bäggen bakom sig.
E.ON
”Jag är en entreprenör som agerar inom ett storbolag”
Läs mer
Trafikverket
”Vi står inför en spännande resa där vi blir allt mer datadrivna”
Läs mer
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer