Civilingenjör

Condesign

”Mitt mål är att bidra till en säkrare och tryggare framtid”

2021-09-01

Lästid ca 2min

Cecilia Skalk, Condesign

Foto: Julia Sjöberg

På Condesign får medarbetarna bredda sin kompetens och utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Condesign med dess 150 dedikerade teknikkonsulter arbetar sedan 1984 med flera av Sveriges ledande företag med allt från produktutveckling och design till eftermarknad. Uppdragen är varierande och det är medarbetarnas vilja och mål som styr hur de fördelas. Cecilia Skalk arbetar sedan februari 2020 i ett utvecklingsprojekt inom krocksäkerhet för en kund inom fordonsindustrin.
– Jag fick tidigt ett gott intryck av Condesign och trivs väldigt bra. Vi är ett mindre konsultföretag, som utvecklar morgondagens produkter åt våra kunder, där människan bakom konsulten får ta plats. Min konsultchef och kollegorna ser till att jag trivs på mitt uppdrag och att jag har balans mellan fritid och jobb, säger hon.

Cecilia Skalk

Titel: Group Design Leader.

Utbildning: Civilingenjör i design och produktutveckling. Linköpings universitet, examen 2019.

Har du någon udda favoritapp? ”’Planta’ är en app som hjälper mig att ta hand om mina växter i lägenheten och på balkongen. Det är som en vardagshjälte för mig som gärna vill ha mycket växter men som har en tendens att glömma vattna dem.”

Skräddarsydda uppdrag

Cecilia ingår i ett utvecklingsteam på 25 personer som tillsammans driver utvecklingen av airbag och ratt. Rollen innebär bland annat projektledning, tidsplanering och att säkerställa att
branschlagar och krav följs. Eftersom hon började sin anställning ett par veckor innan coronapandemin bröt ut, har hon framför allt jobbat på distans.

– Jag ser fram emot att träffa och lära känna mina konsultkollegor när vi kan ses fysiskt. Däremot möter jag mitt utvecklingsteam och umgås digitalt med dem varje dag, säger hon.

Utvecklande arbetsuppgifter

Konsultcheferna sållar bland uppdrag som kommer in och hjälper till att hitta passande uppdrag åt konsulterna.
– Condesign är noga med att ge dig ett uppdrag där du kan utvecklas. Eftersom jag berättat att jag drivs av säkerhetsfrågor fick jag ett erbjudande om att bli utvecklingsledare av airbags. Det blev en bra matchning, säger Cecilia.

”Condesign är noga med att ge dig ett uppdrag där du kan utvecklas.”

Människan i fokus

Att arbeta med säkerhetsfrågor ligger högt upp på Cecilias önskelista och det är inom det området hon vill fortsätta utvecklas.
– Säkerhet är ett viktigt och roligt område att jobba med. När jag jobbar med utvecklingen av fordon är det säkerhet jag brinner mest för. Jag vill fortsätta bidra till en säkrare och tryggare framtid för människor.

Text: Tina Lindström Carlsson

Condesign

Condesign är industri- och kommunikationskonsulten som erbjuder ledande industriföretag kvalificerade konsulttjänster och lösningar för hela produktens livscykel – från konstruktion och produktion, marknadsföring och försäljning, installation och användning till service och reparation – i syfte att stärka kundernas konkurrenskraft. Läs mer: www.condesign.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Fotograf: Patrik Lundin
Trafikverket
”Komplexiteten i Förbifart Stockholm är den största utmaningen”
Läs mer
SEB
“Många söker sig till oss då de vill arbeta med den senaste tekniken”
Läs mer
Essity
Att ständigt utvecklas är en viktig del av en hållbar karriär
Läs mer
230707 Markaryd
Mattias nilsson, Product Development Manager på NIBE.
Foto: André de Loisted
NIBE
”Vi är ett svenskägt bolag och har produktion i Sverige”
Läs mer