Data IT

Accigo

”Accigo präglas av en varm kultur där du utvecklas till ditt bästa jag”

2022-06-08

Lästid ca 2 min

Josefin Hasselqvist Haglund och David Asghedom är nya medarbetare på tech- och digitaliseringspartnern Accigo. Båda har fått möjlighet att gå Accigos Konsultprogram.

Den medarbetarägda nätverksorganisationen Accigo är en tech- och digitaliseringspartner med flera olika kompetensområden. Josefin Hasselqvist Haglund började hösten 2021 och jobbar med förändringsledning och projektledning. David Asghedom som började 2022 skräddarsyr IT-lösningar åt kunder i Microsoft 365. Båda går Accigos konsultprogram som är utformat för att ge nyexaminerade studenter en kickstart i karriären och långsiktig kompetensutveckling.
– Jag har redan varit involverad i flera spännande projekt, och man visar samma respekt mot mig som mot en senior kollega. Alla är lika viktiga, och den inställningen är väldigt härlig, säger Josefin.
– Jag har kul på jobbet. Att få höra att en kund är nöjd med en lösning som jag har varit med och byggt gör mig extra stolt, säger David.

Josefin Hasselqvist Haglund

Titel: Projektledare.
Utbildning: Företagsekonomi samt master i Management, kommunikation och it, Uppsala universitet. Examen 2021.
Aktiv i: ”Jag sjunger i Accigos interna band, Bandigo, och vi har vårt första gig på koncernens nästa stora konferens.”

David Asghedom

Titel: Applikationskonsult.
Utbildning: Data och systemvetenskap, Stockholms universitet, pågående studier.
Aktiv i: ”Jag är med i företagets fotbollsgrupp. Jag har inte gjort min premiär än, men det kommer”.

Accigo och Centigo som tillsammans utgör koncernen Business Wellness Group har ett café på företagets kontor för att främja den sociala aspekten på arbetsplatsen.
– Det blir som en mötesplats där vi kan utbyta idéer och erfarenheter med varandra, säger David.

Vad jobbar ni med?

– I dagsläget projektleder jag en migrering på ett bolag som ska börja jobba i molnet, vilket innebär att jag leder kunden i förändringsresan, säger Josefin.
– Jag skräddarsyr IT-lösningar åt kunder och hjälper dem bland annat med att bygga upp intranät. Vi har frihet under ansvar, man växer fort som individ när det är högt i tak på riktigt, säger David.

Hur är det att arbeta på Accigo som nyexad?

– Det är prestigelöst. Accigo präglas av en varm kultur där du får komma med idéer oavsett erfarenhet. Det är fokus på att du utvecklas till ditt bästa jag, säger Josefin.
– Jag valde Accigo för att man ges rätt kompetens och erfarenhet för att kunna driva digital verksamhetsutveckling både tillsammans i teamet och självständigt i kundens verksamhet. Och det känns verkligen som att jag valde rätt – det är en guldarbetsplats, säger David.

”Alla är lika viktiga”

Berätta mer om Accigos konsultprogram!

– Det börjar med fem introduktionsveckor som består av en genomgång av företaget och de produkter och tjänster som vi jobbar med, hur vi arbetar i leverans, interna projekt och hur du blir en bra konsult. Det finns en tydlig stödstruktur för att du ska kunna bli så bra som möjligt och för att inte fokus på prestation ska ta över. En senior kollega coachar dig på dina kunduppdrag och ser till att du känner dig trygg i ditt jobb, säger Josefin.
– Du kommer in som konsult och får lära dig av mer erfarna kollegor samtidigt som du går olika utbildningar. Det är en perfekt mix att både få utveckla min kompetens genom att jobba med den senaste tekniken och samtidigt kunna växa som människa, säger David.

Text: Tina Lindström Carlsson

Accigo

För många handlar digitalisering mest om teknik. För oss är det mycket mer än så. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi tjänster, produkter och affärer. Vi får medarbetare och verksamheter att växa, våga sikta högre och öppna nya dörrar som ingen visste fanns. Accigo är ett nordiskt techbolag utan chefer som hjälper företag med digital affärs- och verksamhetsutveckling med hjälp av Microsofts teknologiplattform samt med skräddarsydda webblösningar.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Sara Bellini sitter i soffa i Pulsens lokaler.
Pulsen Group
”Jämställdhet är viktigt för att få ett dynamiskt team”
Läs mer
Bonnier News
”Du kan vara öppen med vad du tycker och blir lyssnad på”
Läs mer
Accenture
“Vår bredd inom IT innebär många möjligheter till utveckling”
Läs mer
Malin Hammarberg, Anthony Labbe Sigma sitter bredvid varandra och ler mot kameran.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Fem steg till en vinnande LinkedIn-profil

Redo för nytt jobb? Här är fem steg till en vinnande LinkedIn-profil.

Läs mer
Din karriär
Så sticker du ut ur CV-högen!

Våga vara personlig och skriv inte för långt. Sug åt dig av talangagentens bästa cv-tips – och inspireras av fyra personer som tagit jobbsökandet till en helt ny nivå.

Läs mer
Din karriär
6 poddar som boostar dig i vårsolen

Tanka på med energi och ny kunskap! Poddar som kommer lära dig nya saker, få dig att må bättre och göra dig mer framgångsrik.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer