Data/IT

CGI

”Vi får alltid in nya perspektiv från nya personer”

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Malmö 220502
Nils Grönvall på CGI.
Foto: André de Loisted

#32

Data/IT

Foto: André de Loisted

För fem år sedan började Nils Grönvall CGI:s traineeprogram – idag är han ansvarig för hela programmet.

Nils Grönvall delar sin tjänst mellan konsult och nationellt ansvarig för CGI:s traineeprogram CGI Selected. Han är alltså med och utvecklar det program som tog honom in i företaget.

Nils Grönvall

Titel: Ansvarig för CGI:s traineeprogram och konsult på ett bolag med uppdraget att styra den digitala agendan inom klimatavtrycksmätning.

Utbildning: Systemvetenskap, Lunds universitet, examen 2017.

Lärande redan i rekryteringen

Nils fastnade för CGI när han redan i introduktionen fick lära sig mycket.

– Rekryteringsprocessen handlade mycket om lärande redan som kandidat. Det var inte bara snack om att man kunde saker utan man arbetade aktivt med de kunskaperna under processens gång, och det fick mig att fastna. Jag började som junior konsult och var också en del av Selected-programmet.

Deltagarna själva utvecklar programmet

Två av grundprinciperna för Selected-programmet är personlig och professionell utveckling. Varje år finns ett särskilt tema, som ledarskap eller affärsutveckling, men programmet utformas också till stor del av deltagarna själva.

– De som går andra året håller utbildningar för de som går första året. Om vi arrangerar en konferens jobbar man med den, och man har även en stor roll i rekryteringen. Det här innebär att vi hela tiden får in nya perspektiv från nya personer.

Trainee och konsult samtidigt

Som trainee i Selected-programmet arbetar man parallellt med konsultuppdrag, vilket gör att ens kunskaper blir både många, praktiska och olika, säger Nils.

– Jag är självklart något partisk, men det är svårt att hitta bättre konsulter med tre års erfarenhet än de som gått ut det här programmet. Jag har aldrig någon tvekan om att sälja in någon från programmet till konsultuppdrag, jag har alltid full tillit till att det är bra personer – även de jag inte känner personligen.

– Vem hade du själv velat ha som mentor när du var trainee?

Markus Rosenberg som var lagkapten i Malmö FF i många år – en person med stort hjärta och enorm vinnarskalle som drivs av att göra saker så bra det bara går för det egna laget. Jag försöker applicera lite av hans attityd på mitt eget arbete.

Vill skapa utvecklingstillfällen

Nils tid i Selected innebar en stor utvecklingsresa, och det är den han nu vill att andra ska få uppleva.

– Under programmet får man massor av tillfällen att utmana sig själv och känna att man har utnyttjat hela sin potential, och det är asgött att bidra till att andra får en sådan känsla. Jag vill skapa sammanhang där man känner värmen och stoltheten över att ha gjort riktigt bra saker.

Tre bra tips till någon som ska ut på praktik eller börja en traineetjänst:

1) Bygg upp självförtroendet – som ung kommer du in med många nya perspektiv.

2) Utnyttja tiden till att utforska och lära dig saker innan du har specialiserat dig för mycket.

3) Använd också tiden till att bygga ditt nätverk – det kommer att vara viktigt för dig i framtiden.

Text: Fridah Jönsson

CGI

CGI Group Inc grundades 1976 och är en av världens ledande leverantörer av tjänster inom IT och affärsprocesser. Med cirka 77 000 medarbetare globalt erbjuder CGI tusentals globala kunder en heltäckande tjänsteportfölj med avancerade konsulttjänster inom IT och affärsprocesser, systemintegration, applikationsutveckling och underhåll, drift och hantering av infrastruktur samt ett brett sortiment av patenterade lösningar. CGI har en årlig omsättning på över 10 miljarder CAD och en orderstock som överskrider 19 miljarder CAD. CGI:s aktier är noterade på TSX (GIB:A) och NYSE (GIB).   Läs mer: www.cgi.com

Dela det här inlägget

CGI Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

CGI
“Här finns många människor som tror på dig och bygger upp dig”
Läs mer
CGI
”Cheferna är måna om att vi ska ha utmanande uppdrag”
Läs mer
Johanna Enderstein, CGI
CGI
”Här får du allt du behöver för att bli en vass konsult”
Läs mer
CGI
”Det är okej att vara ny, släpp prestationsångesten”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Din karriär
Så sticker du ut ur CV-högen!

Våga vara personlig och skriv inte för långt. Sug åt dig av talangagentens bästa cv-tips – och inspireras av fyra personer som tagit jobbsökandet till en helt ny nivå.

Läs mer
Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer