Civilingenjör

Stora Enso

”Allt vi gör har först och främst hållbarhet i åtanke”

2021-05-28

Lästid ca 2 min

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Patrik Lundin

Tesi Hajzeri använder sin kunskap från exjobbet till sin tjänst som affärsutvecklare på Stora Enso.

Stora Enso är partnerföretag till Female Leader Engineer som verkar för ett jämställt näringsliv. Via programmet lärde Tesi Hajzeri känna företaget och fick möjlighet att göra sitt exjobb hos dem. Ämnet kretsade kring samarbete mellan startups och Stora Enso, och hur de kan dra nytta av varandra. Hon anställdes därefter som affärsutvecklare och hjälper Stora Enso att etablera samarbeten med startups inom intressanta marknader och kundsegment. Till exempel inom kosmetik industrin där vi har varit med och tagit fram både burkar och tuber som kan användas till smink och skönhetsvård.
– Vi har nätverket och kan ge stöd, tips och råd. Det är verkligen kul att det dök upp en position inom området. Det gör att jag kan använda kunskapen jag fick fram i exjobbet, säger hon.

Tesi Hajzeri

Titel: Affärsutvecklare.
Utbildning: Civilingenjör i industriell ekonomi, inriktning produktframtagning. Kungliga Tekniska Högskolan, examen 2020.
Vad gör du helst när du inte jobbar? ”Jag älskar sport och håller igång med badminton. Äventyr får mig att må bra. Jag gillar att prova nya upplevelser som bungy jump, fallskärmshoppning och dykning.”

Kreativt och nytänkande

Tesi såg snabbt att Stora Enso har fokus på innovation och att idéer och förslag tas emot med öppna armar.
– Det är enkelt att prata med alla, kreativiteten flödar och vi har en kultur där nya idéer välkomnas och ofta blir till verklighet, man får stöd att driva sin idé hela vägen i mål, säger hon och fortsätter:
– Det är ett hållbart företag där jag kan göra nytta för samhället och förbättra miljön. Allt vi gör har först och främst hållbarhet i åtanke. Stora Ensos vision är att ersätta allt fossilbaserat material med förnybart material från skogen, träfiber, och det gör mig stolt över att arbeta här.

3 tips till dig som ska välja arbetsgivare

1. Kolla upp företaget så att de passar ditt arbetssätt. Hur ser de på sina anställda? Vilka möjligheter till utveckling finns det?
2. Ta chansen och sök till de företag du vill jobba på även om konkurrensen är hög.
3. Våga vara dig själv! Ta plats och ge förslag på förändringar till det bättre. Arbetsgivaren är nyfiken på dina åsikter och idéer.

Utveckling uppmuntras

Stora Enso, som har cirka 25 000 medarbetare i drygt 30 länder, strävar efter att skapa möjligheter som är utvecklande, inspirerande och motiverande.
– Det är viktigt för mig att ha den stimulansen. Jag kommer från skolan och trivs bra när jag lär mig saker hela tiden, både teoretiskt och praktiskt. Här kan jag delta i seminarier, kurser och utbildningar. Möjligheterna att utvecklas är stora, säger Tesi.

Attraheras av olikheter

Genom mångfald skapas möjligheter att utforska olika perspektiv som bidrar till bättre beslutsfattande. På Stora
Enso arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter.
– Det är ett intressant företag som vill få in människor med olika utbildningsbakgrund. Här finns alla möjligheter och man kan utvecklas inom många olika områden, som exempelvis affärsutveckling, innovation och strategi.

Text: Tina Lindström Carlsson

Stora Enso

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.

Dela det här inlägget

Stora Enso Placeringar

Högskoleingenjör

Norden Ekonomi

Norden Teknik

Artiklar du kanske gillar:

Ebba Mannheimer står inne på Stora Ensos kontor. Bakom henne syns en vägg som är helt täckt av ormbunke. Hon ler stort mot kameran.
Stora Enso
”Skogsindustrin är en nyckel för att lösa klimatfrågan”
Läs mer
Lund 210503
Rohit Kumar på Tetra Pak.
Foto: André de Loisted
Tetra Pak
”Vi har skapat ett starkt band till varandra”
Läs mer
Arvin Bahmani, trainee inom projektutveckling, sitter på ett kontor. Väggarna är klädda med någon slags rostig plåt och bredvid honom står ett litet olivträd. Det ser trendigt ut. Till höger syns ett fönster.
JM
”Att bidra till att det byggs fler bostäder motiverar mig”
Läs mer
Tobias Elgström står på ett kontor, framför Condesign-logon med en dator i handen.
Condesign
”Jag brukar likna Condesign vid en agent i idrottsvärlden”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Google: ”Konstruktiv missnöjdhet är något vi söker”

År efter år toppar Google listorna bland de mest attraktiva arbetsgivarna världen över, så även i årets studentundersökning.

Läs mer
Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer