2020-06-09

Civilingenjör

Tetra Pak

”Min uppgift är att ta fram framtidens förpackningsmaterial”

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: André De Loisted

Lund 200409
Marcus Malmsjö på Tetra Pak.
Foto: André de Loisted

#26

Civilingenjör

Klimatsmarta innovationer och långsiktighet är avgörande för Tetra Paks framgångar.

Marcus Malmsjö började som trainee på Tetra Pak Future Talent Programme 2018. Nu arbetar han som utvecklingsingenjör och har fokus på att utveckla förpackningsmaterial.
– Tetra Pak är med och leder den hållbara utvecklingen framåt. Vi tar ett stort ansvar för att minska miljöpåverkan vilket gör mig stolt, säger han.

Marcus Malmsjö

Titel: Development Engineer.
Utbildning: Civilingenjör inom kemiteknik, Lunds tekniska högskola, examen 2018.
Vad gör du helst på fritiden? ”Jag spelar fotboll och tennis och vandrar gärna i naturen med min sambo. Söderåsen är ett härligt ställe som passar bra för dagsvandring.”

Beskriv ett hållbarhetsarbete som du arbetar med!

– Vår viktigaste uppgift är att skydda produkter i våra förpackningar och leverera högsta kvalitet. Jag jobbar med struktur och materialdesign. Min uppgift är bland annat att designa strukturen så att vi får en ännu högre halt av förnyelsebart material, men även att förpackningarna ska kunna återvinnas på ett optimalt sätt och på så sätt driva den cirkulära ekonomin framåt.

Vilka förbättringar kommer det leda till?

– Vi har förpackningsmaterial som är baserat på 70 procent FSCTM-certifierade träfibrer och resten bioplaster. Vi vill använda förnyelsebara material som kan återvinnas för att minska miljöpåverkan.

”Tetra Pak är med och leder den hållbara utvecklingen framåt.”

Var ligger den största utmaningen i hållbarhetsfrågor?

– Återvinningsfrågan är en stor utmaning. Där krävs det ett nära samarbete med återvinningsindustrin för att ständigt ta fram hållbara lösningar som kan öka återvinningsgraden.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut globalt?

– Tetra Pak har fabriker runt om i hela världen och vi har daglig kontakt med kollegor från andra länder. Den globala närvaron var en stor anledning till att jag sökte till Tetra Pak. Under min tvååriga traineetid var jag ett halvår i Singapore och tre månader i Italien. I Singapore fick jag lära mig själva processen och teknologin bakom våra förpackningsmaterial. I Italien ligger en av våra centrala utvecklingssajter och jag trivdes väldigt bra där. Att jobba med kollegor från andra kulturer i företaget var intressant, och jag byggde upp ett nätverk som jag har stor nytta av i dag.

Tetra Pak

Tetra Pak är världens ledande leverantör av process- och förpackningslösningar för livsmedelsindustrin. Tillsammans arbetar våra 25 000 medarbetare i nära samarbete med kunder och leverantörer för att kunna erbjuda säkra och innovativa produkter med så låg miljöbelastning som möjligt.

Läs mer: www.tetrapak.com

Dela det här inlägget

Tetra Pak Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Naturvetare

Artiklar du kanske gillar:

Tove Nilsson på Tetra Pak. Tove sitter vid ett högt bord och skriver i ett block.
Tetra Pak
”Det är roligt att arbeta över avdelningsgränserna”
Läs mer
Marknadsdirektör Michael Almqvist Maisor står i en ljus lokal med gröna växter och fönster bakom sig.
Elektroskandia
”Brinner man för hållbarhet är vi ett häftigt bolag”
Läs mer
Lund 200409
Marcus Malmsjö på Tetra Pak.
Foto: André de Loisted
Tetra Pak
”Min uppgift är att ta fram framtidens förpackningsmaterial”
Läs mer
Andrea Cedwall, transaktionschef på Hemsö, står och lutar sig mot en beige sammetssoffa och ler stort mot kameran. I förgrunden syns en fin glaslampa som hänger i taket och sprider ett varmt sken. Bakom Andrea hänger lyxiga bruna sammetsdraperier.
Hemsö
”Värderingsstyrt ledarskap ger flexibla karriärmöjligheter”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Är du redo för nästa kliv i karriären?

Nytt år och kanske har du redan börjat snegla på vad det har att erbjuda. Men skynda inte vidare riktigt än! Utvärdera tiden som har gått och låt årets erfarenheter guida dig framåt – de kommer att vara dina bästa redskap inför 2019.

Läs mer
Din karriär
Nordens mest attraktiva arbetsgivare

För nionde året i rad presenterar vi listan över Nordens mest attraktiva arbetsgivare. Universums nordiska studentundersökningar avslöjar vad 66 964 ekonomi-, teknik- och data/IT-studenter runt om i Norden har för karriär- och arbetslivsförväntningar. Undersökningen visar att studenterna är väl insatta i, och har en klar uppfattning om vad olika arbetsgivare kan erbjuda dem. När de väljer arbetsgivare fokuserar de främst på sig själva och försöker hitta en bra utgångspunkt för sin framtida karriär.

Läs mer
Din karriär
7 tips för det perfekta personliga brevet

Vad bör man ta med i ett personligt brev och hur får man det att sticka ut? Experten delar med sig av de bästa tipsen!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer