Civilingenjör

Stockholmshem

”Allt vi gör påverkar bostadsmarknaden”

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Federico Fabbro is speaking with a colleague in a bright office

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Patrik Lundin

På Stockholmshem är Federico Fabbro med och utvecklar framtidens samhälle.

Italienaren Federico Fabbro kom till Sverige 2017 för att studera på högskolan och plugga svenska för akademiker. Han presenterade sig för det kommunala bostadsföretaget Stockholmshem och fick en praktikplats i början av 2018.
– Då började jag på enheten för underhållsstrategi där jag gjorde allt från administrativa uppgifter till att vara med i möten med andra bolag.
Ett år senare blev jag anställd som underhållsstrateg.

Federico Fabbro

Titel: Underhållsstrateg.

Utbildning: Kandidatprogram i bygg och teknik. Universitetet i Udine, Italien, examen 2014. Fastigheter och byggande, inriktning fastighetsekonomi, Kungliga tekniska högskolan, examen 2018.

Vad saknar du mest med Italien? ”Min familj och maten. Familjen bor nära byn San Daniele som är känd för sin prosciutto. Privilegiet att vara så nära matproducenterna är något jag saknar.”

Vad innebär din roll?

– Mitt jobb är att ta fram underhållsplaner för våra fastigheter och stötta andra delar av organisationen. Jag och mina kollegor initierar projekt som vi lämnar över till projektledare, skriver inriktningsbeslut och rapporter för att starta underhållsprojekt. Vi är tre kollegor med samma typ av roll, men med olika ansvarsområden.

Berätta om en utmaning ni ställts inför och hur ni löste den.

– En kollega funderade kring vattenskadestatistiken i våra drygt 400 fastigheter. Vi hade
bra koll på vad vattenskadorna kostade oss per år, men inte vilka åtgärder vi skulle planera för. Så vi skapade en mall för att samla in den data vi behövde ha på vattenskador, och tog hjälp av kollegor ute på fältet för att samla in informationen till oss. Det är ett exempel på kulturen, vi delar frågeställningar och har olika input inom gruppen för att få fram bra lösningar.

”Stockholmshem har ett tydligt fokus på ett hållbart arbetsliv.”

Berätta mer om hur du upplever kulturen.

– Alla är öppna och visar omtanke om varandra. En del av svensk kultur är att ha fikarast, det är ett tillfälle då vi exempelvis delar olika erfarenheter eller jobbrelaterade frågor.
Stockholmshem har ett tydligt fokus på ett hållbart arbetsliv – att medarbetarna har en bra balans mellan arbetsuppgifterna och livet, vilket jag också uppskattar.

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Att vi jobbar för alla våra kunder som bor i Stockholm gör mig stolt och motiverad. Allt vi gör
påverkar hela bostadsmarknaden i huvudstaden. Det ger mig möjlighet att göra bra saker för
framtidssamhället här i Stockholm.

Text: Tina Lindström Carlsson

Stockholmshem

Stockholmshem jobbar med något så viktigt som människors hem. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat Stockholm genom att bygga och förvalta bostäder för alla stockholmare, och lokaler där verksamheter kan utvecklas. Som allmännyttigt bolag har vi ett ansvar som sträcker sig långt utanför tak och väggar. Våra bostadsområden ska vara både socialt och ekologiskt hållbara – att utveckla trygga och bra boendemiljöer är en viktig del av vårt arbete.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Stockholmshem
”Vi bygger teknikpiloter där vi testar ny och hållbar teknik”
Läs mer
Alfa Laval
Ständig förnyelse genomsyrar Alfa Laval
Läs mer
Billerud
”Jag blir stolt över att våra produkter gör skillnad i samhället”
Läs mer
Saab
”Jag vill bidra till förändring genom intressanta utmaningar”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Din karriär
6 poddar som boostar dig i vårsolen

Tanka på med energi och ny kunskap! Poddar som kommer lära dig nya saker, få dig att må bättre och göra dig mer framgångsrik.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer