2020-06-09
Text: Sara Schedin
Foto: Kristofer Hedlund
Graduate-året på IT-tjänstebolaget TietoEVRY ledde till att Rebecca Kullenius bytte inriktning.
När Rebecca Kullenius sökte TietoEVRY:s graduateprogram hade hon precis avslutat sina studier i systemvetenskap vid Göteborgs universitet. Graduateåret var indelat i tre rotationer inom systemutveckling där deltagarna fick testa på att arbeta som kravare, utvecklare och testare.
– Efter programmets slut fick vi välja att kliva in i den roll som vi hade trivts bäst i, vilket i mitt fall – till min egen stora förvåning – visade sig vara utvecklare. Min utbildning var egentligen inriktad på organisation och projektledning, så när jag sökte programmet var jag helt säker på att jag skulle bli kravare.
Rebecka Kullenius
Titel: Utvecklare.
Utbildning: Systemvetenskap, Göteborgs universitet, examen 2018.
Vad var roligast med Graduate-programmet? ”Att träffa alla andra graduates från andra delar av landet. Vi hade olika träffar där vi fick gå kurser tillsammans och lära känna varandra.”
Rebecca berättar att hon är glad att hon inte hade en bestämd roll från början, då hade hon kanske aldrig insett att hon tyckte att det var så kul med programmering.
– Jag har ingen tidigare erfarenhet av programmering, men får mycket stöd av mina kollegor och chefer för att jag ska kunna bygga upp den kompetens som krävs för rollen som utvecklare. Jag gillar verkligen att TietoEVRY är en så pass dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten, säger hon och fortsätter:
– Jag känner att jag har mycket frihet att själv bestämma över utformningen av min roll och mina arbetsuppgifter. Det finns också en stor öppenhet för nya idéer och tankar. En graduate-kollega till mig ville exempelvis dra igång ett rekryteringsevent, vilket man har gett henne en budget till och verkligen uppmuntrat.
”Jag har mycket frihet att själv bestämma över utformningen av min roll och mina arbetsuppgifter.”
Kulturen på TietoEVRY beskriver Rebecca som familjär och välkomnande. Hon sitter inhouse på kontoret i Solna och berättar att hon ofta hittar på aktiviteter tillsammans med sina kollegor.
– Det händer mycket på kontoret hela tiden och vi kör allt från musikquiz till Nintendo Switch-kvällar. För mig som är nyinflyttad från Göteborg känns det extra viktigt att arbeta på ett företag där det är en bra sammanhållning. Här känner jag att mina kollegor även är mina kompisar.
Tietoevry
Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.
Läs merStudentundersökningen 2022 visar att lönerelaterade faktorer som hög grundlön och framtida hög inkomst blir allt viktigare för studenterna.
Läs merHon kom över en gammal dator vid 90 års ålder och slog igenom som bloggare vid 99.
Läs merVill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.
Läs mer