Data IT

Tietoevry

”Det är en dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten”

2020-06-09

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Graduate-året på IT-tjänstebolaget TietoEVRY ledde till att Rebecca Kullenius bytte inriktning.

När Rebecca Kullenius sökte TietoEVRY:s graduateprogram hade hon precis avslutat sina studier i systemvetenskap vid Göteborgs universitet. Graduateåret var indelat i tre rotationer inom systemutveckling där deltagarna fick testa på att arbeta som kravare, utvecklare och testare.
– Efter programmets slut fick vi välja att kliva in i den roll som vi hade trivts bäst i, vilket i mitt fall – till min egen stora förvåning – visade sig vara utvecklare. Min utbildning var egentligen inriktad på organisation och projektledning, så när jag sökte programmet var jag helt säker på att jag skulle bli kravare.

Rebecka Kullenius

Titel: Utvecklare.
Utbildning: Systemvetenskap, Göteborgs universitet, examen 2018.
Vad var roligast med Graduate-programmet? ”Att träffa alla andra graduates från andra delar av landet. Vi hade olika träffar där vi fick gå kurser tillsammans och lära känna varandra.”

Rebecca berättar att hon är glad att hon inte hade en bestämd roll från början, då hade hon kanske aldrig insett att hon tyckte att det var så kul med programmering.
– Jag har ingen tidigare erfarenhet av programmering, men får mycket stöd av mina kollegor och chefer för att jag ska kunna bygga upp den kompetens som krävs för rollen som utvecklare. Jag gillar verkligen att TietoEVRY är en så pass dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten, säger hon och fortsätter:
– Jag känner att jag har mycket frihet att själv bestämma över utformningen av min roll och mina arbetsuppgifter. Det finns också en stor öppenhet för nya idéer och tankar. En graduate-kollega till mig ville exempelvis dra igång ett rekryteringsevent, vilket man har gett henne en budget till och verkligen uppmuntrat.

”Jag har mycket frihet att själv bestämma över utformningen av min roll och mina arbetsuppgifter.”

Kulturen på TietoEVRY beskriver Rebecca som familjär och välkomnande. Hon sitter inhouse på kontoret i Solna och berättar att hon ofta hittar på aktiviteter tillsammans med sina kollegor.
– Det händer mycket på kontoret hela tiden och vi kör allt från musikquiz till Nintendo Switch-kvällar. För mig som är nyinflyttad från Göteborg känns det extra viktigt att arbeta på ett företag där det är en bra sammanhållning. Här känner jag att mina kollegor även är mina kompisar.

Tietoevry

Tietoevry skapar digitala fördelar för företag och samhälle. Vi är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Våra nordiska värderingar och vårt nordiska arv styr vår framgång. Tietoevry har sitt huvudkontor i Finland och har omkring 24 000 experter anställda globalt. Bolaget tillhandahåller service åt tusentals företag och organisationer inom privat och offentlig sektor i mer än 90 länder. Tietoevry omsätter årligen cirka 3 miljarder euro och aktierna är noterade på NASDAQ i Helsingfors och Stockholm samt på Oslo Børs.   Läs mer: https://www.tietoevry.com/en/careers/

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Tietoevry
”Att vi vågar försöka och misslyckas driver oss framåt”
Läs mer
Linda Klamer, projektledare och RPA-utvecklare på EVRY, står på ett kontor och ler mot kameran. Bakgrunden är suddig och taket gnistrar lite i en lila ton.
Tietoevry
”Man levererar som bäst om man får göra det man tycker är kul”
Läs mer
Vattenfall
”Vill man jobba med teknisk innovation är Vattenfall en fantastisk arbetsplats”
Läs mer
Ida Benjaminsson, Trafikverket HK
Trafikverket
”Jag ser dagligen att det vi levererar gör skillnad”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Din karriär
”Svenska innovativa bolag klättrar på listan”

Spännande insikter i årets undersökning.

Läs mer
Din karriär
Fem steg till en vinnande LinkedIn-profil

Redo för nytt jobb? Här är fem steg till en vinnande LinkedIn-profil.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer