2019-05-23

Data/IT

EVRY

”Man levererar som bäst om man får göra det man tycker är kul”

Text: Fridah Jönsson

Foto: Kristofer Hedlund

Linda Klamer, projektledare och RPA-utvecklare på EVRY, står på ett kontor och ler mot kameran. Bakgrunden är suddig och taket gnistrar lite i en lila ton.

Data/IT

Utmanare logga

Förutsättningarna för nätverkande och kunskapsutbyte gör EVRY till en unik arbetsplats.

Vardagliga tekniska lösningar, som att boka tågbiljetter online eller ta ut pengar ur en bankomat, är EVRYs specialitet. En av medarbetarna är Linda Klamer som gick ett graduateprogram på företaget 2017 och nu är projektledare och RPAutvecklare. Det senare står för Robotic Process Automation vilket innebär att man låter digitala robotar utför manuella och repetativa processer, exempelvis att kopiera och klistra data från ett system till ett annat.

Linda Klamer

Titel: Projektledare och RPA-utvecklare
Utbildning: Kognitionsvetenskap,Linköpings universitet 2017
Favorit-app: “Swish”

Varför ska man söka sig till EVRY?

– Jag tycker att en anledning är att vi aktivt jobbar med att få fler kvinnor till IT-branschen. Vi har ett female-nätverk både i Sverige och i Norge som bland annat jobbar med kompetensdelning, tar in intressanta föreläsare och har nätverksträffar där kvinnor och män på företaget träffas och snackar om relevanta ämnen. Vi försöker även att få fler unga att bli intresserade av teknik, exempelvis genom lägret Hello World där barn får testa att koda. Det är jättekul att jobba på ett företag som är i framkant med de här frågorna.

”Att få prata om ett specifikt ämne med kollegor i samma roll är väldigt nyttigt.”

Inom techscenen finns det ofta en bild av att man jobbar många sena nätter och tidiga morgnar, har ni den kulturen?

– Nej, verkligen inte! Vi förväntas inte jobba övertid utan förespråkar en flexibel vardag. Det är svårt för många att jobba 8-17, och här är det helt okej att jobba en kortare dag och sedan fortsätta på kvällen. Det är absolut inga problem om man vill sitta hemma och koppla upp sig på möten digitalt. Man får arbeta på sina villkor.

Vad finns det för möjligheter för den som vill utvecklas på EVRY?

– På EVRY Academy finns olika onlinekurser man kan gå och ibland tar vi in externa kursledare. Ungefär varannan månad brukar vi projektledare ha nationella nätverksträffar. Alla kopplar upp sig från olika kontor och att få prata om ett specifikt ämne med kollegor i samma roll är väldigt nyttigt. Min resa på EVRY har varit spretig och det tycker jag är positivt – mina chefer har varit väldigt lyhörda för vad jag vill göra. EVRY vill att man ska jobba med det man tycker är kul för då levererar man på bästa sätt.

EVRY

EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2016 en omsättning på NOK 12,2 miljarder och cirka 8 500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista.

Läs mer: www.evry.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Accenture
“Vår bredd inom IT innebär många möjligheter till utveckling”
Läs mer
Samsung
”Vi kommer att vara en drivande aktör inom Internet of Things”
Läs mer
SEB
”För mig är SEB synonymt med enorma möjligheter”
Läs mer
Emil Torp sitter i en grön fåtölj med hög rygg på Trafikverket. Han ler mot kameran.
Trafikverket
”Det jag jobbar med är till nytta för hela Sverige”
Läs mer