Data IT

Tietoevry

”Man levererar som bäst om man får göra det man tycker är kul”

2019-05-23

Text: Fridah Jönsson

Foto: Kristofer Hedlund

Linda Klamer, projektledare och RPA-utvecklare på EVRY, står på ett kontor och ler mot kameran. Bakgrunden är suddig och taket gnistrar lite i en lila ton.

Förutsättningarna för nätverkande och kunskapsutbyte gör EVRY till en unik arbetsplats.

Vardagliga tekniska lösningar, som att boka tågbiljetter online eller ta ut pengar ur en bankomat, är EVRYs specialitet. En av medarbetarna är Linda Klamer som gick ett graduateprogram på företaget 2017 och nu är projektledare och RPAutvecklare. Det senare står för Robotic Process Automation vilket innebär att man låter digitala robotar utför manuella och repetativa processer, exempelvis att kopiera och klistra data från ett system till ett annat.

Linda Klamer

Titel: Projektledare och RPA-utvecklare
Utbildning: Kognitionsvetenskap,Linköpings universitet 2017
Favorit-app: “Swish”

Varför ska man söka sig till EVRY?

– Jag tycker att en anledning är att vi aktivt jobbar med att få fler kvinnor till IT-branschen. Vi har ett female-nätverk både i Sverige och i Norge som bland annat jobbar med kompetensdelning, tar in intressanta föreläsare och har nätverksträffar där kvinnor och män på företaget träffas och snackar om relevanta ämnen. Vi försöker även att få fler unga att bli intresserade av teknik, exempelvis genom lägret Hello World där barn får testa att koda. Det är jättekul att jobba på ett företag som är i framkant med de här frågorna.

”Att få prata om ett specifikt ämne med kollegor i samma roll är väldigt nyttigt.”

Inom techscenen finns det ofta en bild av att man jobbar många sena nätter och tidiga morgnar, har ni den kulturen?

– Nej, verkligen inte! Vi förväntas inte jobba övertid utan förespråkar en flexibel vardag. Det är svårt för många att jobba 8-17, och här är det helt okej att jobba en kortare dag och sedan fortsätta på kvällen. Det är absolut inga problem om man vill sitta hemma och koppla upp sig på möten digitalt. Man får arbeta på sina villkor.

Vad finns det för möjligheter för den som vill utvecklas på EVRY?

– På EVRY Academy finns olika onlinekurser man kan gå och ibland tar vi in externa kursledare. Ungefär varannan månad brukar vi projektledare ha nationella nätverksträffar. Alla kopplar upp sig från olika kontor och att få prata om ett specifikt ämne med kollegor i samma roll är väldigt nyttigt. Min resa på EVRY har varit spretig och det tycker jag är positivt – mina chefer har varit väldigt lyhörda för vad jag vill göra. EVRY vill att man ska jobba med det man tycker är kul för då levererar man på bästa sätt.

Tietoevry

Tietoevry skapar digitala fördelar för företag och samhälle. Vi är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Våra nordiska värderingar och vårt nordiska arv styr vår framgång. Tietoevry har sitt huvudkontor i Finland och har omkring 24 000 experter anställda globalt. Bolaget tillhandahåller service åt tusentals företag och organisationer inom privat och offentlig sektor i mer än 90 länder. Tietoevry omsätter årligen cirka 3 miljarder euro och aktierna är noterade på NASDAQ i Helsingfors och Stockholm samt på Oslo Børs.   Läs mer: https://www.tietoevry.com/en/careers/

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Tietoevry
”Det är en dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten”
Läs mer
Tietoevry
”Att vi vågar försöka och misslyckas driver oss framåt”
Läs mer
FRA
Ett uppdrag som kräver de bästa
Läs mer
PostNord
”Vi satsar järnet på nästa generations e-handelstjänster”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
4 tips för online-intervjun

Många företag genomför jobbintervjuer online. En digital intervju kan kännas skrämmande, här är fyra tips som hjälper dig att lyckas.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer