Civilingenjör

Consat

”Det bästa är kollegorna och den goda stämningen”

2021-09-01

Lästid ca 2min

Foto: Julia Sjöberg

Framgångarna för Consat bygger på innovation, samarbete och långsiktiga relationer.

Consat är en privatägd koncern som skapar unika tekniska lösningar genom gedigen kunskap och innovation. Jonas Williamsson började som konsult 2005 och är i dag Business Area Manager med ansvar för ett team med drygt 20 personer.
– Att vi är privatägda är en styrka. Ägarna är långsiktiga och vill bygga ett stabilt och hållbart företag som står stadigt även i dåliga tider. Därför jobbar vi medvetet med bra tekniker och en bredd av olika kunder och uppdrag, säger Jonas.

Jonas Williamsson

Titel: Business Area Manager.

Utbildning: Civilingenjör i elektroteknik. Chalmers tekniska högskola, examen 2004.

Har du någon udda favoritapp?”Ja, RPM Calculator. Med den kan jag justera hastigheten på en vinylspelare.”

Ge exempel på vad ni gör!

– Vi är stora inom kollektivtrafik och smarta transporter. Energieffektivisering av fastigheter är en annan del. Ett kul exempel är ledbelysning i växthus som styr hur grödorna växer. Ibland vill man att en tomatplanta växer så mycket som möjligt, eller stannar av i växten för att du inte har någon leverans. Den utvecklingen gör vi åt ett företag som är sprunget ur forskningen.

Berätta om din karriär!

– Först var jag konsult inom mjukvaruutveckling. När jag ville gå mot ledarrollen tog jag upp det med min chef och blev drivningsansvarig för våra projekt. Efter pappaledighet blev jag affärsansvarig. I dag leder jag drygt 20 personer, främst mjukvaruutvecklare och elektronikkonstruktörer. Jag ansvarar för helheten med budget och rekrytering, drar in jobb åt alla och ser till att de mår bra.

Varför valde du Consat som arbetsgivare?

– Att jag blev anställd var en slump. Under en arbetsmarknadsdag mötte jag rätt person från Consat som hade doktorerat i det ämne jag ville jobba med. Då trodde jag inte att jag skulle vara kvar 16 år senare.

”Alla hjälps åt och vill göra något bra tillsammans.”

Vad är det bästa med att jobba på Consat?

– Kollegorna och den goda stämningen – alla hjälps åt och vill göra något bra tillsammans. Åldersmässigt har vi i min grupp personer födda från 1950- till 1990-talet, och snart även de som är födda på 00-talet. Vi har sett att mixen är bra för alla. De yngre tar del av kollegornas erfarenheter och ställer orädda frågor som gör att gruppen får tänka till. Det ger en väldigt bra dynamik.

Text: Tina Lindström Carlsson

Consat

Consat genomför tvärfunktionella projekt och uppdrag inom fordon, industri, IT, energi, life Science och ITS för kollektivtrafik. Consat grundades 1986 och har i dag mer än 200 medarbetare. För nionde året i rad har företaget fått utmärkelsen ”Karriärföretag 2021”, som är en svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har högst kvalitet i sitt employer branding-arbete och som kan erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjlighetertill sina medarbetare.   Läs mer: www.consat.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Anton Larsson och Maeva Badaire, Kollmorgen
Kollmorgen
”Det finns ett starkt driv att testa nya innovationer”
Läs mer
Tobias Elgström står på ett kontor, framför Condesign-logon med en dator i handen.
Condesign
”Jag brukar likna Condesign vid en agent i idrottsvärlden”
Läs mer
Skellefteå Kraft
”Ett företag som driver omställningen i energibranschen”
Läs mer
PRV Patent och registreringsverket
“Det är här det händer, innan det händer”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Din karriär
5 gyllene regler när du skapar ditt personliga varumärke

Ett personligt varumärke är både bra och nödvändigt att ha för att sticka ut när du söker jobb eller startar ditt eget företag.

Läs mer
Din karriär
Åtta misstag som kan kosta dig jobbet

Det finns vissa klaver du inte vill trampa i när du söker jobb. Som att låta som en robot, eller att stalka rekryterarna. Här är åtta misstag och hur du undviker dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer