Civilingenjör

ASSA ABLOY

”Jag har fått inblick i ny cool teknik”

2021-06-01

Lästid ca 2 minuter

Rebeca Homssi, R&D trainee, på ASSA Abloy.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

Som trainee har Rebeca fått nya insikter och testat på livet i Nederländerna.

Rebeca Homssi träffade ASSA ABLOY, det globala lås- och dörrföretaget, genom ett mingel på högskolan och blev nyfiken på jobbmöjligheterna.

– Det lockade mig att de anpassar sina sommarjobb efter våra utbildningar. De frågade mig: ”Vad pluggar du?” och presenterade därefter olika roliga sommarjobb. Mitt mål var att skaffa mig en sneakpeak på arbetslivet.

Rebeca knep ett sommarjobb och gjorde även ex-jobbet i samarbete med företaget. Därefter fick hon möjligheten att gå traineeprogrammet med inriktning dörrar- och öppningssystem.

Varför ville du bli trainee?

– För att utvecklas och verkligen lära känna företaget, men också för att resa. Detta är mitt första riktiga jobb, ett spännande jobb på ett stort, globalt företag – då vill jag passa på att se mig omkring i världen! Kontoret i Landskrona är bara en liten prick om man ser till ASSA ABLOYs spridning över hela världen.

Berätta om något spännande och lärorikt under din traineetid!

– Som trainee får man testa på att jobba ett halvår i två olika länder. Jag valde själv att ställa in min resa till England, landet var ju nedstängt på grund av pandemin. Min chef såg till att jag ändå fick testa nya saker i Sverige. Det blev däremot ett halvår i Nederländerna där jag jobbade på ASSA ABLOYs serviceorganisation. Det var spännande att följa företagets utmaningar under pandemin. De arbetade snabbt fram nya idéer kring hur man kan lösa service på plats och var otroligt effektiva med att implementera nya lösningar.

– En annan spännande sak med min traineetid är den inblick jag fått i IOT, Internet of things, och hur man kan hitta spännande lösningar med ny, cool teknik. Det är väldigt intressant att lära sig hur ASSA ABLOY arbetar för att koppla upp dörrar och följa dem på distans.

Vad har du för karriärmål? – Jag tycker inte om att sätta karriärmål, för mig är det viktigaste att känna mig glad inför att gå till jobbet varje morgon. Min titel spelar ingen roll. Viktigast är att jag får bidra och kan vara stolt över det jag gör.

Rebeca Homssi

Titel: R&D Trainee.

Utbildning: Civilingenjör i teknisk matematik, Lunds tekniska högskola, examen 2019.

Vilken superegenskap skulle du vilja ha?
”Jag skulle alltid vilja vara glad och positiv, oavsett vad som händer. Hela livet blir mycket roligare då.”

ASSA ABLOY

ASSA ABLOY är världsledande inom lås- och dörrlösningar som uppfyller slutanvändarnas krav på trygghet, säkerhet och användarvänlighet. Läs mer: Assaabloy.com/Career

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Susanna Claesson sitter i en fåtölj på sitt kontor.
ASSA ABLOY
”Här får jag möjlighet att driva egna initiativ”
Läs mer
Stora utvecklingsmöjligheter och varierande uppdrag får
traineen Hanna Hartikainen att trivas på ASSA ABLOY.
ASSA ABLOY
”Att jobba med säkerhetslösningar känns spännande”
Läs mer
André More och Emelie Öhrn ståendes tillsammans på Assa abloys ljusa kontor. I bakgrunden sitter inramade bilder på väggarna samt företagets slogan.
ASSA ABLOY
”ASSA ABLOY investerar mycket i personalen”
Läs mer
Vattenfall
”Jobbet blir en möjlighet för att uppnå ett högre syfte”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Sugen på att rädda världen?

Vill du vara en av de som tacklar klimathotet och jobbar mot en grönare framtid? Här är 5 yrken inom hållbarhet.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Din karriär
5 gyllene regler när du skapar ditt personliga varumärke

Ett personligt varumärke är både bra och nödvändigt att ha för att sticka ut när du söker jobb eller startar ditt eget företag.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer