Civilingenjör

Boliden

”Det finns en anledning till att jag är kvar – jag stormtrivs”

2023-08-01

Lästid ca 2 min

Linn Arnelöf arbetar på Boliden.

Foto: Felicia Yllenius

Linn Arnerlöf är med i utvecklingen av gröna metaller – en viktig förutsättning för att klara elektrifieringen.

Linn Arnerlöf pluggade industriell miljö- och processteknik i Luleå och praktiserade på Boliden Bergsöe under sin studietid. Därefter blev det exjobb på samma plats. I dag har hon rollen som Technology and Strategy Project Manager på Boliden Smelters.

Linn Arnerlöf

Titel: Technology & Strategy Project Manager.

Utbildning: Sustainable Process Engineering, Luleå tekniska universitet, examen 2015.

Var finns ditt smultronställe? ”Raia Ampat, som ligger utanför Papua Nya Guinea och tillhör Indonesien.”

Vilken är din roll i dag?

– Sedan 2019 arbetar jag på huvudkontoret i Stockholm. I dag sitter jag i ett team som heter SATS vilket står för Sustainability, Technology and Strategy. Jag jobbar med projektledning kopplat till de strategiska mål som Boliden har när det kommer till produktivitet och gröna metaller. Det blir en hel del resande mellan våra olika anläggningar – vi har fem smältverk i Sverige, Finland och Norge.

Vad är det bästa med Boliden?

– Boliden motbevisar alla fördomar om metallindustrin! Vi har innovation, nytänk och vi sätter höga och ambitiösa mål när det gäller miljö och produktion – och det är så det ska vara när man är ny på jobbet. Du vill känna att bolaget är mottagligt för dina idéer, att det finns tillit för dina kunskaper och vilja.

Linn väljer:

Guld

Silver

Början

Slutet

Hallon

Jordgubbe

Skymning

Gryning

Norr

Söder

Hur är företagskulturen?

– På Boliden finns otroligt duktiga människor, det är viktigt för mig och min motivation. Det är härligt att vara omringad av kompetenta och ödmjuka kollegor som tar sig tid att lära upp och lära ut. Vi har alla mixade erfarenheter och många är specialiserade med många år i bolaget. Att dela med sig av den kunskapen – utan att det blir ett nej-sägande klimat – är fantastiskt.

Varför är Boliden ett framtidsföretag?

– För att kunna ställa om till ett fossilfritt Europa kommer det att behövas mycket metaller, bland annat koppar och nickel som produceras av oss i dag. Att vi behåller produktionen lokalt och inte importerar är en förutsättning för att detta ska vara hållbart på lång sikt. Dessutom har EU höga krav när det kommer till påverkan på vatten, luft och mark vilka alla är viktiga aspekter när det kommer till hållbar produktion.

Slutligen, varför ska man söka sig till Boliden som nyexad?

– Boliden är ett företag där det finns massor av möjligheter att avancera och bredda sin kompetens. Det är bara du själv som sätter gränserna. Det finns en anledning till att jag är kvar efter så många år – jag stormtrivs!

Text: Eva Rydinger

Boliden

Boliden är ett ledande europeiskt metallföretag som verkar i en spännande bransch. Det finns nästan inga produkter i dagens samhälle som inte innehåller, eller i sin framställning är beroende av metaller. Huvudmetallerna är zink och koppar, men även bly, guld och silver framställs. Boliden behöver människor med spetskunskap och kreativt tänkande och erbjuder omväxlande och spännande arbetsuppgifter.

Läs mer: www.boliden.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Therese Bäckström Zidoni på jobbet på Boliden.
Boliden
”Jag hoppas att jag kan inspirera fler till att börja på Boliden”
Läs mer
Boliden
”Mitt nätverk växer samtidigt som jag utvecklas som projektledare”
Läs mer
Boliden
”Jag kan göra allt jag drömt om och samtidigt bo där jag vill”
Läs mer
Boliden
”Här kan man verkligen vara med och göra skillnad”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Äg intervjun med coachens bästa tips

”Hur ska jag framställa mig själv på bästa sätt?” Bästa tipsen inför anställningsintervjun.

Läs mer
Din karriär
Show me the money!

Trygghet i form av pengar väger tungt i en värld präglad av pandemi, krig och inflation. I alla fall om man ska tro dagens unga talanger som sätter framtida hög inkomst allt längre upp på prioriteringslistan.

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer