Civilingenjör

Boliden

”Det finns en anledning till att jag är kvar – jag stormtrivs”

2023-08-01

Lästid ca 2 min

Linn Arnelöf arbetar på Boliden.

Civilingenjör

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+

Foto: Felicia Yllenius

Linn Arnerlöf är med i utvecklingen av gröna metaller – en viktig förutsättning för att klara elektrifieringen.

Linn Arnerlöf pluggade industriell miljö- och processteknik i Luleå och praktiserade på Boliden Bergsöe under sin studietid. Därefter blev det exjobb på samma plats. I dag har hon rollen som Technology and Strategy Project Manager på Boliden Smelters.

Linn Arnerlöf

Titel: Technology & Strategy Project Manager.

Utbildning: Sustainable Process Engineering, Luleå tekniska universitet, examen 2015.

Var finns ditt smultronställe? ”Raia Ampat, som ligger utanför Papua Nya Guinea och tillhör Indonesien.”

Vilken är din roll i dag?

– Sedan 2019 arbetar jag på huvudkontoret i Stockholm. I dag sitter jag i ett team som heter SATS vilket står för Sustainability, Technology and Strategy. Jag jobbar med projektledning kopplat till de strategiska mål som Boliden har när det kommer till produktivitet och gröna metaller. Det blir en hel del resande mellan våra olika anläggningar – vi har fem smältverk i Sverige, Finland och Norge.

Vad är det bästa med Boliden?

– Boliden motbevisar alla fördomar om metallindustrin! Vi har innovation, nytänk och vi sätter höga och ambitiösa mål när det gäller miljö och produktion – och det är så det ska vara när man är ny på jobbet. Du vill känna att bolaget är mottagligt för dina idéer, att det finns tillit för dina kunskaper och vilja.

Linn väljer:

Guld

Silver

Början

Slutet

Hallon

Jordgubbe

Skymning

Gryning

Norr

Söder

Hur är företagskulturen?

– På Boliden finns otroligt duktiga människor, det är viktigt för mig och min motivation. Det är härligt att vara omringad av kompetenta och ödmjuka kollegor som tar sig tid att lära upp och lära ut. Vi har alla mixade erfarenheter och många är specialiserade med många år i bolaget. Att dela med sig av den kunskapen – utan att det blir ett nej-sägande klimat – är fantastiskt.

Varför är Boliden ett framtidsföretag?

– För att kunna ställa om till ett fossilfritt Europa kommer det att behövas mycket metaller, bland annat koppar och nickel som produceras av oss i dag. Att vi behåller produktionen lokalt och inte importerar är en förutsättning för att detta ska vara hållbart på lång sikt. Dessutom har EU höga krav när det kommer till påverkan på vatten, luft och mark vilka alla är viktiga aspekter när det kommer till hållbar produktion.

Slutligen, varför ska man söka sig till Boliden som nyexad?

– Boliden är ett företag där det finns massor av möjligheter att avancera och bredda sin kompetens. Det är bara du själv som sätter gränserna. Det finns en anledning till att jag är kvar efter så många år – jag stormtrivs!

Text: Eva Rydinger

Boliden

Boliden är ett ledande europeiskt metallföretag som verkar i en spännande bransch. Det finns nästan inga produkter i dagens samhälle som inte innehåller, eller i sin framställning är beroende av metaller. Huvudmetallerna är zink och koppar, men även bly, guld och silver framställs. Boliden behöver människor med spetskunskap och kreativt tänkande och erbjuder omväxlande och spännande arbetsuppgifter.

Läs mer: www.boliden.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Therese Bäckström Zidoni på jobbet på Boliden.
Boliden
”Jag hoppas att jag kan inspirera fler till att börja på Boliden”
Läs mer
Boliden
”Mitt nätverk växer samtidigt som jag utvecklas som projektledare”
Läs mer
Boliden
”Jag kan göra allt jag drömt om och samtidigt bo där jag vill”
Läs mer
Boliden
”Här kan man verkligen vara med och göra skillnad”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Viktigt för unga studenter!

Möjligheten att tjäna bra i framtiden, ha goda referenser och en trygg anställning är viktigast när Sveriges studenter ska välja arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Din karriär
Från praktikant till Data Scientist på iZettle

Många är de tech-startups som drömmer om att revolutionera användarnas vardag och utgöra starten för en ny era i vårt köpbeteende. iZettle är en av aktörerna som lyckats.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer