Civilingenjör

Boliden

”Mitt nätverk växer samtidigt som jag utvecklas som projektledare”

2021-05-28

Lästid ca 2 min

Civilingenjör

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+7

Foto: Peter Lundström

Genom ett Young Professionals-program stärker Oscar Lindfors sin yrkesroll på Boliden.

Efter civilingenjörsstudier i Linköping och ett par års jobb i Södertälje började Oscar Lindfors längta hem till Norrland. En tjänst på metallföretaget Boliden lockade och han valde att flytta tillbaka till Skellefteå. Idag är han projektledare på Rönnskär, Bolidens smältverk.
– Rönnskär är en väldigt spännande anläggning, här finns möjlighet att prova på många olika uppgifter. I min tjänst rör jag mig mellan olika avdelningar på verket.

Oscar Lindfors

Titel: Projektledare på Rönnskär.
Utbildning: Civilingenjör i maskinteknik, Linköping universitet, examen 2013.
Var känner du dig som allra mest hemma? ”I Skellefteå. Jag trivs så bra här. Det är både en vacker och praktisk stad med nära till allt. Tycker man om friluftsaktiviteter finns det ett berg inne i stan där du kan åka skidor eller cykla.”

Just nu driver Oscar ett spännande investeringsprojekt; ett underjordsförvar byggt 330 meter ner i berget där processavfall från smältverket ska lagras.
– Vi behöver ha koll på många saker i det här projektet. Både frågor kring arbetet med förvarsrummen under jord, men även kring att få till bra lösningar ovan jord så att vi kan flytta avfallet på ett säkert sätt. Det är väldigt spännande att jobba med ett så stort projekt med många inblandade.

”På Boliden finns det många duktiga människor att inspireras av.”

Vad skulle du säga är det roligaste med ditt jobb?

– Det är när vi kollegor jobbar mot ett tydligt mål, en utmaning, som vi sedan löser tillsammans. På Boliden finns det många duktiga människor att inspireras av.

Just nu går du även ett Young Professionals- program. Berätta!

– Vi är ett gäng från tre olika länder som går det här programmet som Boliden anordnar. Ett vanligt år gör man fem platsbesök på olika smältverk och gruvor inom Boliden, men på grund av covid har vi istället haft digitala möten. Vi har dessutom gått en utbildning inom ledarskap och självutveckling och avslutningsvis kommer vi att lösa en uppgift tillsammans som vi ska presentera internt.

Antingen eller

PC

Mac

Jobba sent

Jobba tidigt

Restauranglunch

Matlåda

Kaffe

Te

Solsemester

Skidsemester

Vad har programmet lärt dig?

– Med programmet har jag fått verktyg att leda projekt på ett bättre sätt. Det har varit väldigt lärorikt att fundera hur man agerar i olika situationer som projektledare och diskutera med andra kollegor. Men framförallt har programmet bidragit till att mitt nätverk inom Boliden vuxit. Det har varit spännande att samarbeta med anställda från andra länder och att få lära känna företaget mer på djupet.

Text: Camilla Rindås

Boliden

Boliden är ett ledande europeiskt metallföretag som verkar i en spännande bransch. Det finns nästan inga produkter i dagens samhälle som inte innehåller, eller i sin framställning är beroende av metaller. Huvudmetallerna är zink och koppar, men även bly, guld och silver framställs. Boliden behöver människor med spetskunskap och kreativt tänkande och erbjuder omväxlande och spännande arbetsuppgifter.

Läs mer: www.boliden.com

Dela det här inlägget

Boliden Placeringar

Norden Teknik

Artiklar du kanske gillar:

Boliden
”Jag kan göra allt jag drömt om och samtidigt bo där jag vill”
Läs mer
Boliden
”Här kan man verkligen vara med och göra skillnad”
Läs mer
Boliden
”Våra metaller är avgörande för att skapa en hållbar framtid”
Läs mer
Boliden
”Miljöarbetet kring gruvorna är lite av ett detektivarbete”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Din karriär
Hjärnforskaren: Mobilen kan göra dig deprimerad

Mobilen är en digital godisskål som kan få oss att prestera sämre och bli mer stressade. Det menar hjärnforskaren Katarina Gospic – som tycker att vi ska bli bättre på att använda mobilen med en intention.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer