Ekonomi

Deloitte

”Du blir utmanad väldigt snabbt och får bra stöttning”

2022-06-07

Lästid ca 2 min

Rebecca Schäder på Deloittes kontor.

#23

Ekonomi

Foto: Patrik Lundin

Deloitte är världens största konsult- och revisionsnätverk med verksamhet i 150 länder. Rebecca Schäder började 2018 och jobbar i dag som senior konsult.

Rebecca Schäder ingår i en snabbväxande grupp i Stockholm på det globala konsult- och revisionsnätverket Deloitte. Hon började efter examen 2018 och är senior konsult sedan 2020.
– Vi är en avdelning med runt 100 personer. Det är en tajt grupp som är hjälpsamma och trevliga, och vi gör mycket roliga saker tillsammans.

Rebecca Schäder

Titel: Senior Consultant.
Utbildning: Internationell civilekonom inriktning spanska, Linköpings universitet, examen 2018.
Boktips: ”’Där kräftorna sjunger’ av Delia Owens var genuint trevlig att läsa rakt igenom och fick
betyget 5 av 5 i vår bokklubb.”

Hur lägger du upp ditt arbete?

– Jag jobbar väldigt varierat, både i olika projekt och med olika typer av klienter, stora som små. Jag arbetar även mycket över landsgränserna med kollegor från Deloitte i exempelvis Danmark och Norge. Det är en bra mix mellan att vara ute hos klient, att sitta på kontoret med mina kollegor och att jobba hemifrån. Jag gillar flexibiliteten i det. Det gör att jag exempelvis kan träna på lunchen och anpassa arbetssituationen utifrån vad som händer annars i livet.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Det är en brant utvecklingskurva och redan under mitt första år på Deloitte fick jag möjlighet att åka på utbildning i Holland. Du blir utmanad väldigt snabbt och får samtidigt en bra stöttning av dina kollegor. Redan under det första året blir du exponerad mot klienter och får ansvar för att genomföra det som ska levereras.

”Det är en brant utvecklingskurva”

Hur ser möjligheterna ut för att jobba utomlands?

– Deloitte är internationellt och det öppnar många möjliga dörrar mot omvärlden. Du kan söka en utlandstjänst på egen hand. Det är också många som efter några år på Deloitte, i samråd med sina ledare, kommer fram till att en tid utomlands är rätt och nästa steg i den personliga och professionella utvecklingen, och som sedan kommer tillbaka till tjänsten i Sverige.

Vad är det bästa med den interna kulturen?

– Kulturen kretsar kring det sociala. Vi är kollegor men även vänner som umgås efter jobbet och gör roliga aktiviteter tillsammans. Vi har olika titlar men det märks inte, du kan kontakta vem som helst och få hjälp när som helst. Det är några anledningar till att jag fortsätter att jobba på Deloitte.

Berätta om något som gör dig extra stolt över din arbetsgivare.

– Deloitte var snabba med att reagera på det som hände i Ukraina. Vi har skänkt pengar och genomfört en insamling på kontoret där vi kunde lämna in kläder och hygienprodukter till dem som är på flykt. Vi var även på plats utanför Migrationsverket och delade ut frukost som en vänlig gest till de nyanlända flyktingarna.

Text: Tina Lindström Carlsson

Deloitte

Deloitte är ett av världens ledande revisions- och konsultföretag med uppdrag åt offentliga och privata klienter inom en mängd branscher. Med nätverk i 150 länder erbjuder Deloitte stora globala karriärmöjligheter.

Dela det här inlägget

Deloitte Placeringar

Ekonomi

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

Deloitte
“Jag leder ett av våra största globala revisionsuppdrag”
Läs mer
Deloitte
”Jag har fått möjligheten att driva min egen karriär”
Läs mer
Malin Nilsson ståendes i Deloittes stilrena lokaler
Deloitte
”Du utvecklas i en trygg miljö med stöd från både kollegor och ledare”
Läs mer
Albin Pettersson
Ludvig & Co
”Det handlar ofta om att planera över generationer”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Äg intervjun med coachens bästa tips

”Hur ska jag framställa mig själv på bästa sätt?” Bästa tipsen inför anställningsintervjun.

Läs mer
Din karriär
Fem steg till en vinnande LinkedIn-profil

Redo för nytt jobb? Här är fem steg till en vinnande LinkedIn-profil.

Läs mer
Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer