Ekonomi

Deloitte

”Tillsammans levererar vi den stora förändringen”

2023-06-16

Lästid ca 2 min

Foto: Patrik Lundin

Deloitte är ett stort företag med cirka 415 000 medarbetare världen över. Kulturen är framåtriktad och det finns en tydlig struktur för hur du når nästa karriärsteg.

Markus Ottosson började som Analyst på revisions- och konsultföretaget Deloitte. Idag är han Senior Consultant och just nu på uppdrag hos en svensk storbank.

 

– Vårt syfte är att göra skillnad för våra klienter och kunder, men Deloitte finns också till för mig som anställd och vårt samhälle i stort. Alla delarna måste finnas där, det gör att mitt arbete känns meningsfullt och är lätt att knyta an till, säger han.

Berätta mer om ditt aktuella uppdrag!

– Vi är en del av en omfattande it-transformation hos en bank och stöttar dem för att implementeringen ska gå så smidig som möjligt. Jag och några kollegor är inblandade på olika sätt, ibland får jag grotta djupt i detaljer samtidigt som vi tillsammans levererar den stora förändringen. Ytterligare ett plus med att jobba i ett stort projekt är att du får jobba med människor med olika kompetenser och erfarenheter.

På vilket sätt sticker Deloitte ut i branschen?

– De problem vi ställs inför löser vi bäst genom vårt samarbete. Dessutom har vi en nära dialog med kunderna och är väl insatta i deras situation. Vi har en stark svensk och nordisk närvaro och är samtidigt en stor global organisation.

Markus Ottosson

Titel:

Senior Consultant.

 

Utbildning:

Master Industrial Engineering and Management, Linköpings universitet, examen 2019.

 

Favoritinnovation:

“Kaffebryggaren – det är en essentiell överlevnadsinnovation.”

Hur tar ni del av varandras erfarenheter?

– Vi pratar om Best Practice och har kunskapsdelning i olika former. I en organisation med runt 415 000 anställda globalt är det ofta någon som redan har erfarenhet av det du jobbar med.

Du valde att komma tillbaka till Deloitte efter en kort vända på ett annat företag, varför?

– Ja, på Deloitte är det självklart att jobba i ett härligt gäng där alla har en hög ambitionsnivå. Det finns en naturlig framåtrörelse när vi gör saker tillsammans, och att lära andra det vi själva gått igenom. När jag lämnade företaget saknade jag den kulturen jättemycket. Här finns också en tydlig struktur för hur man förväntas utvecklas, du vet vad som krävs av dig i olika roller.

”Alla har en hög ambitionsnivå.”

Berätta mer om utvecklingsmöjligheterna!

– Rollerna är tydliga. När du har visat vad du kan kommer ansvaret, och din karriärstrappa byggs baserat på din erfarenhet och dina prestationer. Du behöver inte aktivt söka en ny roll, när du är redo för nästa steg kommer du naturligt till det.

Berätta om ett tillfälle då du var extra stolt över din arbetsgivare!

– Under coronapandemin hade Deloitte en strukturerad och lugn hållning. Vi fick en tydlig bild av hur det gick för företaget och hur ledningsgruppen såg på framtiden. Vi hade seriösa riktlinjer och fick stöd hemma med material och utrustning. Det sköttes snyggt. Efter pandemin kunde vi gasa igen eftersom vi inte hade sagt upp några medarbetare.

Text: Tina Lindström Carlsson

Deloitte

Deloitte är ett av världens ledande revisions- och konsultföretag med uppdrag åt offentliga och privata klienter inom en mängd branscher. Med nätverk i 150 länder erbjuder Deloitte stora globala karriärmöjligheter.

Dela det här inlägget

Deloitte Placeringar

Ekonomi

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

Rebecca Schäder på Deloittes kontor.
Deloitte
”Du blir utmanad väldigt snabbt och får bra stöttning”
Läs mer
Deloitte
“Jag leder ett av våra största globala revisionsuppdrag”
Läs mer
Deloitte
”Jag har fått möjligheten att driva min egen karriär”
Läs mer
Malin Nilsson ståendes i Deloittes stilrena lokaler
Deloitte
”Du utvecklas i en trygg miljö med stöd från både kollegor och ledare”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Din karriär
Så hög blir lönen för färdigbakade studenter

Mycket spelar in när unga ska välja arbetsgivare i dag.

Läs mer
Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer