Civilingenjör

BAE Systems Hägglunds

”Här finns alla möjligheter att utvecklas och byta riktning”

2022-06-08

Lästid ca 2 min

2022-05-17 Therese Häggquist BAE Systems foto Jonas Forsberg www.jfp.se

#44

Civilingenjör

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+35

Foto: Jonas Forsberg

Systemingenjören Therese Häggkvist drivs av dagliga utmaningar på BAE Systems Hägglunds.

 Efter några år i södra Sverige flyttade Therese Häggkvist tillbaka till uppväxtstaden Örnsköldsvik. Hon fick jobb som system engineer manager på BAE Systems Hägglunds där hon tidigare sommarjobbat och gjort sitt exjobb. 

– Jag trivdes väldigt bra på företaget så det var enkelt 

Therese Häggkvist

Titel: System Engineer Manager.

Utbildning: Civilingenjör i teknisk design, Luleå tekniska universitet, examen 2015.

 

Vad gör du helst när du är ledig? ”På fritiden umgås jag med min familj och njuter av den norrländska naturen”

Ständig utveckling

 Therese analyserar kundens behov och ansvarar för att systemkraven uppfylls genom hela utvecklingsprocessen. Hon är engagerad i flera olika projekt som löper över flera år. 

– Vi jobbar med bandgående fordon, både militära och civila. Kunderna efterfrågar ständigt mer avancerade fordon vilket gör att utvecklingen ligger i teknisk framkant. Många kommer för att stanna på företaget och är här under hela sin yrkesverksamma karriär. Det finns alla möjligheter att utmanas, utvecklas och byta riktning eftersom vi har en stor bredd med avdelningar inom olika områden, till exempel konstruktion, produktion, kvalité, marknad med mera. Du kan specialisera dig och jobba både nationellt och internationellt. 

”Företaget växer, och chefer och medarbetare tar hand om alla nyanställda på ett bra sätt.”

Utvecklas av dagliga utmaningar

 Utmaningar är en del av Thereses vardag. I sin roll har hon nära samarbete med kollegor runt omkring och fungerar som spindeln i nätet. 

– Allt löser sig med ett bra teamarbete. Man får ett stort kontaktnät då man söker vägar och personer att ta hjälp av för att lösa utmaningar. Min huvudsyssla är problemlösning och fem års studier gav en del av de verktyg som jag använder. Jag lär mig massor av de utmaningar jag stöter på varje dag. 

Löser problem tillsammans

 Therese beskriver kulturen på BAE Systems Hägglunds som öppen, och där det nära samarbetet sticker ut. 

– Det är en bra stämning och vi är ett bra team. Alla i teamet har en lösningsmentalitet och inställningen att det är vi tillsammans som ska lösa olika frågeställningar. Företaget växer, och chefer och medarbetare tar hand om alla nyanställda på ett bra sätt. 

Text: Tina Lindström Carlsson

BAE Systems Hägglunds

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har omkring 90 000 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet. För mer information besök: www.baesystems.com 

Dela det här inlägget

BAE Systems Hägglunds Placeringar

Civilingenjör

Artiklar du kanske gillar:

JM
”Miljö är viktigt för mig – och för världen”
Läs mer
Elise Ekliden, Veidekke Entreprenad
Veidekke
”Vårt involverande arbetssätt gjorde att vi nådde målet”
Läs mer
Tobias Elgström står på ett kontor, framför Condesign-logon med en dator i handen.
Condesign
”Jag brukar likna Condesign vid en agent i idrottsvärlden”
Läs mer
Umeå Kommun
”Många flyttar till Umeå och det vill vi tillgodose”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
”Intraprenörer är doers som aldrig stannar upp”

Entreprenör är ett vedertaget begrepp, men vad är egentligen en intraprenör? Enligt Magnus Klofsten (bilden), professor i entreprenörskap vid Linköpings universitet, rymmer rollen handlingskraft, visioner och en stor dos mod.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer