Ekonomi

PostNord

”Här laddar jag och får en energiboost av mina kollegor”

2023-06-15

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Det förändringsdrivna och stabila arbetsklimatet får chefscontroller Pernilla Ahadpour Paulsson att trivas på PostNord.

Pernilla Ahadpour Paulsson är chefscontroller för ett controller-team på PostNord. Hon började på företaget under pandemin och visst var det en utmaning att vara ny på jobbet och inte kunna träffa sina kollegor. Men tack vare en öppen atmosfär och nära dialog med teamet hon började i har hon trivts från första stund.

Varför sökte du dig till PostNord?

– Jag sökte mig hit för att det är ett stort och välkänt bolag som är i förändring. Jag gillar när det händer mycket och det gör det här. Samtidigt finns det också en stabil grund och många bra kollegor som har jobbat här väldigt länge, och därför har stor expertis.

Pernilla Ahadpour Paulsson

Titel: Chefscontroller försäljning och kundsupport.

Utbildning: Magisterexamen ekonomi, Stockholms universitet, examen 2004.

Vilket råd skulle du vilja ge till en nyexaminerad? ”Få inte panik när du kommer till arbetsplatsen och du inser att din utbildning var väldigt teoretisk. Det är något helt annat när du väl kommer ut i arbetslivet. Den upplevelsen är vi många som haft, säger Pernilla Ahadpour Paulsson.”

Varför är PostNord ett framtidsföretag?

– PostNord har örat mot rälsen och blickar hela tiden framåt för att vara relevanta. Visserligen är det ett bolag med lång historia och med mycket traditioner, men tack vare att det händer mycket på marknaden måste vi hela tiden tänka om, ställa om och produktanpassa erbjudandena.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut på PostNord?

– För den som vill och är ambitiös finns det alltid möjlighet att växa och göra karriär, antingen uppåt eller i sidled. Ett tips är att vara tydlig med dina ambitioner, det är först när du har en klar plan själv som chefen kan hjälpa till.

Varför ska du som ung talang söka dig till PostNord?

– PostNord investerar mycket i sina medarbetare, både med ledarskapsutbildningar och interna utbildningar. Man är mån om unga talanger och att behålla dem inom bolaget. Och det finns alltid många människor du kan umgås med, det kan vara svårare på en mindre arbetsplats. Att komma hit känns som att komma hem. Här laddar jag och får en energiboost av mina kollegor.

Vad gör dig stolt som medarbetare på PostNord?

– Det gör mig stolt att vi driver förändringen inom branschen, och sätter agendan. Vi har också stort fokus på hållbarhet. Alla sändningar som har gått iväg till Ukraina under kriget gör mig stolt. Ja, jag är faktiskt så stolt att vi har en lek i familjen, där man får fem poäng när man ser en blå PostNord-bil, skrattar Pernilla Ahadpour Paulsson.

Text: Eva Rydinger

PostNord

PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden och säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige samt Danmark, oavsett var de bor och verkar. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Läs mer: www.postnord.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
”Med all konkurrens måste PostNord ständigt driva innovation”
Läs mer
PostNord
”Vi måste vara snabbfotade och ständigt tänka nytt”
Läs mer
Gideon Selder står utomhus med fönster i bakgrunden.
PostNord
”Det finns en lyhördhet och det är lätt att röra sig inom företaget”
Läs mer
Niki Addibpour står utomhus med grönska i bakgrunden.
PostNord
”Mina chefer har tagit vara på mina styrkor och pushat mig”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Din karriär
4 tips för online-intervjun

Många företag genomför jobbintervjuer online. En digital intervju kan kännas skrämmande, här är fyra tips som hjälper dig att lyckas.

Läs mer
Din karriär
Fem steg till en vinnande LinkedIn-profil

Redo för nytt jobb? Här är fem steg till en vinnande LinkedIn-profil.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer