Ekonomi

PostNord

”Här laddar jag och får en energiboost av mina kollegor”

2023-06-15

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Det förändringsdrivna och stabila arbetsklimatet får chefscontroller Pernilla Ahadpour Paulsson att trivas på PostNord.

Pernilla Ahadpour Paulsson är chefscontroller för ett controller-team på PostNord. Hon började på företaget under pandemin och visst var det en utmaning att vara ny på jobbet och inte kunna träffa sina kollegor. Men tack vare en öppen atmosfär och nära dialog med teamet hon började i har hon trivts från första stund.

Varför sökte du dig till PostNord?

– Jag sökte mig hit för att det är ett stort och välkänt bolag som är i förändring. Jag gillar när det händer mycket och det gör det här. Samtidigt finns det också en stabil grund och många bra kollegor som har jobbat här väldigt länge, och därför har stor expertis.

Pernilla Ahadpour Paulsson

Titel: Chefscontroller försäljning och kundsupport.

Utbildning: Magisterexamen ekonomi, Stockholms universitet, examen 2004.

Vilket råd skulle du vilja ge till en nyexaminerad? ”Få inte panik när du kommer till arbetsplatsen och du inser att din utbildning var väldigt teoretisk. Det är något helt annat när du väl kommer ut i arbetslivet. Den upplevelsen är vi många som haft, säger Pernilla Ahadpour Paulsson.”

Varför är PostNord ett framtidsföretag?

– PostNord har örat mot rälsen och blickar hela tiden framåt för att vara relevanta. Visserligen är det ett bolag med lång historia och med mycket traditioner, men tack vare att det händer mycket på marknaden måste vi hela tiden tänka om, ställa om och produktanpassa erbjudandena.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut på PostNord?

– För den som vill och är ambitiös finns det alltid möjlighet att växa och göra karriär, antingen uppåt eller i sidled. Ett tips är att vara tydlig med dina ambitioner, det är först när du har en klar plan själv som chefen kan hjälpa till.

Varför ska du som ung talang söka dig till PostNord?

– PostNord investerar mycket i sina medarbetare, både med ledarskapsutbildningar och interna utbildningar. Man är mån om unga talanger och att behålla dem inom bolaget. Och det finns alltid många människor du kan umgås med, det kan vara svårare på en mindre arbetsplats. Att komma hit känns som att komma hem. Här laddar jag och får en energiboost av mina kollegor.

Vad gör dig stolt som medarbetare på PostNord?

– Det gör mig stolt att vi driver förändringen inom branschen, och sätter agendan. Vi har också stort fokus på hållbarhet. Alla sändningar som har gått iväg till Ukraina under kriget gör mig stolt. Ja, jag är faktiskt så stolt att vi har en lek i familjen, där man får fem poäng när man ser en blå PostNord-bil, skrattar Pernilla Ahadpour Paulsson.

Text: Eva Rydinger

PostNord

Vi gör vardagen enklare. PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2022 hade koncernen cirka 26 300 anställda och en omsättning på 40,2 miljarder SEK. Läs mer www.postnord.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
”Att våga testa något nytt gör att du växer som person”
Läs mer
PostNord
”Med all konkurrens måste PostNord ständigt driva innovation”
Läs mer
PostNord
”Vi måste vara snabbfotade och ständigt tänka nytt”
Läs mer
Gideon Selder står utomhus med fönster i bakgrunden.
PostNord
”Det finns en lyhördhet och det är lätt att röra sig inom företaget”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så hög blir lönen för färdigbakade studenter

Mycket spelar in när unga ska välja arbetsgivare i dag.

Läs mer
Din karriär
“Hållbarhet och prestige står högt i kurs hos talangerna”

Sveriges studenter har fått säga sitt i Universums årliga undersökning vad gäller attityder till arbetsliv & karriär. En tydlig trend är hållbarhetsfrågan.

Läs mer
Din karriär
Nordens mest attraktiva arbetsgivare

För 11:e året i rad presenterar vi listan över Nordens mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer