Ekonomi

PostNord

”Att våga testa något nytt gör att du växer som person”

2024-05-13

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Direkt efter PostNord Graduate Program fick Julia Månsson uppdraget som business controller. Nu stöttar hon försäljning och sitter med i ledningsgruppen för ett försäljningsteam.

Julia Månsson började på PostNord Graduate Program direkt efter examen sommaren 2022. Under tio månader jobbade hon i flera projekt i olika delar av verksamheten och gick utbildningar inom ledarskap. Nu är hon business controller inom försäljning.

 

– Programmet har gett mig ett brett kontaktnät och en bra förståelse för verksamheten, vilket jag har stor nytta av i min nya roll. Nu lär jag känna och stöttar nya graduates, säger hon.

Julia Månsson.

Titel: Business controller. 

 

Utbildning: Civilekonom inriktning service management, Umeå universitet, examen 2022. 

 

Fritidsintresse: ”Jag vill lära mig surfa, så till sommaren åker jag på min första resa till ett surf- och yogacamp i Portugal.”

Ge exempel på ett uppdrag som du ansvarade för!

– Min inriktning var affärsutveckling. Jag var ansvarig för ett stort projekt som handlade om att locka fler kunder att köpa förpackningar med porto som säljs via ombud. Ett annat lärorikt uppdrag gick ut på att analysera de kundinsikter som kom in via PostNord-appen genom omdömen och kommentarer. Det är väldigt viktigt att slutkonsumenten har en positiv upplevelse, både av bemötandet från brevbärare och ombudspersonal och att det tekniska fungerar vid paketboxen. Kundinsikterna låg sedan till grund för vidareutveckling av tjänsterna, där jag var med på resan. 

Berätta om din nuvarande roll!

– Min nuvarande roll som business controller innefattar att stötta med analys och uppföljning mot försäljningsteamen samt driva olika projekt och processer framåt. Jag ingår bland annat i ett stort team som jobbar med små och medelstora bolag, där jag är business partner och stöttar försäljningschefen och teamchefer både i siffror och strategiskt arbete. Ett strategiskt projekt just nu är att vi tagit bort en del administrativa uppgifter från säljarna. Det har gjort säljrollen mer intressant och har tagits emot positivt.

”PostNord har en snäll kultur.”

Hur har du utvecklats som person sedan du började på PostNord?

– Jag vågar ta för mig och tror på min förmåga att bidra till verksamheten. Och jag har lärt mig att det är okej att göra fel. Allt behöver inte vara perfekt. Det var jag lite rädd för innan jag började jobba, men PostNord har en mjuk och snäll kultur.

Vad skulle du vilja ge för råd till dem som är på väg ut i yrkeslivet?

– Våga testa! Jag var osäker på om rollen som business controller skulle bli bra för mig, men att våga testa något nytt gör att du utvecklas och växer som person.

PostNord

Vi gör vardagen enklare. PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2022 hade koncernen cirka 26 300 anställda och en omsättning på 40,2 miljarder SEK. Läs mer www.postnord.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
”Med all konkurrens måste PostNord ständigt driva innovation”
Läs mer
PostNord
”Här laddar jag och får en energiboost av mina kollegor”
Läs mer
PostNord
”Vi måste vara snabbfotade och ständigt tänka nytt”
Läs mer
Gideon Selder står utomhus med fönster i bakgrunden.
PostNord
”Det finns en lyhördhet och det är lätt att röra sig inom företaget”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer