Data/IT

Pulsen Group

”Jag drivs av att hela tiden lära mig nya saker”

2023-06-16

Lästid ca 2 min

Niklas Lydén, Pulsen

Foto: Julia Sjöberg

Att utmana och ifrågasätta är en viktig del i Niklas Lydéns roll som Business Controller på Pulsen Group.

Samma dag som han tog sin examen i internationell handel och it gjorde Niklas Lydén sin första arbetsdag som it-ekonom på Pulsen Group. Efter ett år inom koncernen har han tagit nästa steg och arbetar nu som Business Controller på huvudkontoret i Borås.

 

– Jag brinner för att bli lite bättre varje dag och drivs av att hela tiden lära mig nya saker. Det känner jag att jag har möjlighet till här. Pulsen Group är en diversifierad koncern med många typer av verksamheter och affärsområden, så det finns stora utvecklingsmöjligheter.

Hur var det att komma som nyanställd till Pulsen Group?

– Min roll var ny och jag fick ganska fria händer att forma den utifrån mina egenskaper och styrkor. Det var väldigt spännande, men krävde också tålamod. Jag ville känna att jag bidrog med mina kunskaper och mitt driv från första dagen, men det tog tid att förstå verksamheterna, vilka behov som finns och var jag kan tillföra affärsnytta för koncernen. Mottagandet från Pulsen Groups håll var fantastiskt. Jag fick mycket stöttning från start både från mitt team, min chef och HR. När man kommer ny till en arbetsplats har man alltid många frågor och jag fick hjälp att hitta min plats.

Niklas Lydén

Titel:

Business Controller.

 

Utbildning:

Kandidatprogram i internationell handel och IT, Högskolan i Borås, examen 2022.

Berätta om din roll som Business Controller!

– Utöver en business controllers ”vanliga” arbetsuppgifter försöker jag modernisera rollen genom att automatisera och effektivisera de processer vi har och de system vi jobbar med på ekonomiavdelningen. Målet är att vi ska lägga mindre tid på icke-värdeskapande processer och mer på det som skapar värde. Detta gör jag bland annat genom att ifrågasätta och utveckla våra interna it-system.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att jag har så varierande arbetsuppgifter och att jag jobbar med utveckling. Kommer jag med en idé så uppmuntras jag att undersöka den. På så sätt får jag utlopp för mitt driv och en känsla av att jag verkligen gör något som värdesätts.

”Kommer jag med en idé så uppmuntras jag att undersöka den.”

Vad gör dig stolt över att jobba på Pulsen Group?

– Inom Pulsen Group ges möjligheter att utvecklas både på individnivå och som grupp, det tycker jag är utmärkande för en bra arbetsgivare.

Text: Monica Forsberg

Pulsen Group

Pulsen Group är en familjeägd bolagskoncern. Vi utvecklar företag baserat på insikterna från snart 60 år av eget, framgångsrikt entreprenörskap. Flera av våra bolag jobbar med IT. Några är verksamma i helt andra branscher. Men vi förenas allihop i vår grundläggande syn på företagande och ledarskap. Vi tycker att goda affärer även måste bidra till en bättre värld. Och vi är övertygade om att hållbar affärsutveckling bara kan komma inifrån, från de människor som faktiskt verkar i bolagen varje dag. Därför fokuserar Pulsen Group framförallt på att ge människor nycklarna till att lyckas själva. Både som ledare och individer. För vi vet att det är så man når långsiktig framgång. Och gör världen lite bättre. Läs mer: pulsen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Sara Bellini sitter i soffa i Pulsens lokaler.
Pulsen Group
”Jämställdhet är viktigt för att få ett dynamiskt team”
Läs mer
Malmö 220502
Nils Grönvall på CGI.
Foto: André de Loisted
CGI
”Vi får alltid in nya perspektiv från nya personer”
Läs mer
Sandra Smoler Eisenberg, Polisen
Polisen
”Här finns det möjligheter att vara länge utan att bli uttråkad”
Läs mer
Deloitte
”Tillsammans levererar vi den stora förändringen”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Din karriär
Första hjälpen-guide för nya traineer

Hur kommer man in på bästa sätt på en ny avdelning och tar plats som trainee?

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer