Data/IT

Pulsen

”Jämställdhet är viktigt för att få ett dynamiskt team”

2022-06-07

Lästid ca 2 min

Sara Bellini sitter i soffa i Pulsens lokaler.

Data/IT

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Julia Sjöberg

Pulsen Group sponsrar damfotboll på elitnivå och det är ingen slump. Jämställdhet är en stark motor i hela koncernen.

Shibuya är ett av Nordens största bolag inom verksamhetskritisk it och bolaget ingår i Pulsen Group. Sara Bellini, projektledare på Shibuya, vann Årets Pulsar 2021 för hennes ”pepp och driv, präglad av professionalism, energi och ansvar”. Som tidigare fotbollsspelare uppskattar hon att Pulsen sponsrar damfotboll på elitnivå och har fokus på jämlikhet.

Sara Bellini

Titel: Projektledare.

Utbildning: Industriell ekonomi, inriktning arbetsorganisation och ledarskap, Borås högskola, examensår 2020.

Vad har gjort dig extra stolt som medarbetare på Pulsen Group? ”Jag är otroligt stolt över att jag vann priset som Årets Pulsar i december 2021. Detta pris delas ut till en person inom koncernen. Det är det ultimata kvittot för mig – att mitt hårda arbete uppmärksammas och uppskattas och att jag känner mig sedd och hörd.”

Hur hittade du Pulsen Group?

– Som student var jag med på en arbetsmässa där Pulsen ställde ut. Jag hade erfarenhet som supporttekniker och blev matchad med HR-avdelningen på Shibuya. Sedan jobbade jag extra där under studietiden.

Är det något intressant på gång just nu?

– För tillfället är jag delaktig i ett väldigt stort projekt där vi ska implementera ett nytt ärendehanteringssystem. Jag har ramar, men för att komma fram till lösningar och resultat gäller det att utveckla, testa och samla in frågeställningar och idéer från hela organisationen. Det är otroligt kul och sättet att arbeta på kännetecknar hur vi jobbar inom koncernen där samarbete är nyckeln till framgång.

”Jämställdhet är viktigt för att få ett dynamiskt team med olika perspektiv”

Sara väljer:

Förvalta

Utveckla

Elbil

Elcykel

Hallon

Jordgubbar

City

Camping

Podd

Tidning

Varför är Pulsen Group en framtidskoncern?

– Pulsen vill fånga upp kvinnor och visa att det är okej att vara intresserad av it och tech. Exempelvis på Shibuya har vi både en
kvinnlig vd och vice vd och det finns många kvinnliga förebilder. Det brinner jag för – jag vill se fler kvinnor som vågar. Jämställdhet är viktigt för att få ett dynamiskt team med olika perspektiv och för att kunna vara starka i framtiden.

Hur kan man göra karriär inom Pulsen Group?

– Är du intresserad av it och tech finns oändliga möjligheter, oavsett vad du brinner för. Jag är väl ett praktexempel på det. Jag har fått testa tre olika roller inom bolaget på två år, tack vare att jag har visat att jag vill och tack vare bolagets förmåga att skapa
möjligheter för vidareutveckling.

Vilket råd skulle du vilja ge till en nyexaminerad student?

– När jag var ny på jobbet ville jag lära mig allt och göra skillnad på en gång. Jag brann för jobbet och hade svårt att släppa det på kvällen. Det jag insett nu är vikten av att hitta balansen mellan privatliv och arbetsliv. Det var bra med en arbetsgivare som såg mig, fångade upp min stress och hjälpte mig att prioritera. Pulsen fokuserar på ett hållbart arbetsliv, där du som medarbetare ska orka jobba hela livet!

Text: Eva Rydinger

Pulsen

Pulsen Group är en familjeägd bolagskoncern. Vi utvecklar företag baserat på insikterna från snart 60 år av eget, framgångsrikt entreprenörskap. Flera av våra bolag jobbar med IT. Några är verksamma i helt andra branscher. Men vi förenas allihop i vår grundläggande syn på företagande och ledarskap. Vi tycker att goda affärer även måste bidra till en bättre värld. Och vi är övertygade om att hållbar affärsutveckling bara kan komma inifrån, från de människor som faktiskt verkar i bolagen varje dag. Därför fokuserar Pulsen Group framförallt på att ge människor nycklarna till att lyckas själva. Både som ledare och individer. För vi vet att det är så man når långsiktig framgång. Och gör världen lite bättre. Läs mer: pulsen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag är med och driver SEB:s datadrivna utveckling”
Läs mer
Henrik strand ståendes bakom ett träbord på CGIs kontor
CGI
”Man blir en ambassadör för företaget – och det är jag gärna”
Läs mer
Maryan Bouraleh i Vattenfalls ljusa lokaler.
Vattenfall
”Vi är en viktig del av samhällets infrastruktur”
Läs mer
Per Levin sitter på Marginalen Bank, på en blå tygklädd dagbädd. Han tittar in i kameran. Bakom honom skymtar taklampor i mässing och gröna växter.
Marginalen Bank
”Vi vill vara en annorlunda bank med många mervärden”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Din karriär
Trygghet blir allt viktigare i en osäker värld

Det senaste årets pandemi har i hög grad påverkat våra liv, något som reflekteras i Universums årliga studentundersökning.

Läs mer
Din karriär
Mekanismerna bakom personlighetstesten

I dag är personlighetstester snarare regel än undantag vid rekrytering. Varför är de så populära?

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer