Högskoleingenjör

JM

”Jag får vara med i byggproduktionens alla skeenden”

2020-06-09

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

#32

Högskoleingenjör

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+

JM bygger hem som ska stå i minst 100 år. Simon Källström är en av dem som får bostäderna på plats.

Simon Källström fick upp ögonen för JM redan under studietiden och började jobba på byggföretaget dagen efter sin examen.
– JM är ett företag som är ärligt och uppriktigt och de månar om sina anställda. Vi skapar byggnader som kommer att leva längre än vad jag kommer att göra, och det är väldigt häftigt, säger han.

Simon Källström

Titel: Arbetsledare.
Utbildning: Högskoleingenjör i byggteknik, Uppsala universitet, examen 2017.
Favoritbyggnad: ”Vasahuset i Uppsala är en skönhet.”

Beskriv en dag på jobbet!

– Arbetsledaryrket ser väldigt olika ut från dag till dag. Min roll är att skapa förutsättningar för det dagliga arbetet och se till att det blir utfört. Det innebär exempelvis att hålla hantverkare med material, se till att betongen kommer i rätt tid och att lastmaskiner är på plats. Jag samordnar elektriker, rörmokare och ventilationstekniker, och om det skulle visa sig att det är fel på en ritning så behöver jag snabbt ta beslut om hur vi ska lösa det. Allt hänger ihop.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag får vara med i alla skeenden av byggproduktionen. Vi har precis avslutat ett byggprojekt med 53 lägenheter och lämnat över projektet till projektledare och mäklaren som i sin tur lämnar över lägenheten till kunden. Det är spännande att få gå med hela vägen – från att det bara är en stor grop när jag kommer dit, till att det står ett färdigt hus där.

”Vårt slutmål är att våra kunder ska trivas i sina bostäder.”

Vad är det bästa med att jobba på JM?

– Jag och mina kollegor är med och möter upp kunderna dagen innan de flyttar in och visar runt i lägenheten. Det är den största affären många gör under sitt liv och hos oss kan man vara säker på att göra en trygg affär. Vårt slutmål är att våra kunder ska trivas i sina bostäder. JM är bra på att ta hand om kunden hela vägen och det gör mig stolt.

Vilket råd vill du ge dem som är nya på jobbet?

– Jag vill uppmuntra andra att ge arbetsledaryrket en ärlig chans. Jobbet är varierande, varje projekt är unikt och innebär att man får vara mycket ute i verksamheten. Det är fantastiskt roligt, utmanande och lärorikt. Jag har varit arbetsledare i tre år och har mycket kvar att lära.

JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet.

Dela det här inlägget

JM Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

JM
”Miljö är viktigt för mig – och för världen”
Läs mer
Sophia Sandbring ute i projekt i Malmö.
JM
”Jag blir stolt när jag ser att det lyser i kundens ögon”
Läs mer
JM
”Det känns häftigt att få vara en del av våra framtida projekt”
Läs mer
Sara Öberg, JM
JM
”Jag bidrar till att skapa hem där människor ska bo”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
7 tips för det perfekta personliga brevet

Vad bör man ta med i ett personligt brev och hur får man det att sticka ut? Experten delar med sig av de bästa tipsen!

Läs mer
Krönika
”Säkerhet lockar i en stormig omvärld”

Hög framtida lön, säker anställning och goda referenser – de topp tre främsta parametrarna för studenter när de väljer arbetsgivare är samma som de senaste åren. Man vill ha trygghet och säkerhet i en stormig omvärld men också veta att man i framtiden ska kunna få en bra inkomst.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer