Högskoleingenjör

JM

”Jag får vara med i byggproduktionens alla skeenden”

2020-06-09

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

#40

Högskoleingenjör

JM bygger hem som ska stå i minst 100 år. Simon Källström är en av dem som får bostäderna på plats.

Simon Källström fick upp ögonen för JM redan under studietiden och började jobba på byggföretaget dagen efter sin examen.
– JM är ett företag som är ärligt och uppriktigt och de månar om sina anställda. Vi skapar byggnader som kommer att leva längre än vad jag kommer att göra, och det är väldigt häftigt, säger han.

Simon Källström

Titel: Arbetsledare.
Utbildning: Högskoleingenjör i byggteknik, Uppsala universitet, examen 2017.
Favoritbyggnad: ”Vasahuset i Uppsala är en skönhet.”

Beskriv en dag på jobbet!

– Arbetsledaryrket ser väldigt olika ut från dag till dag. Min roll är att skapa förutsättningar för det dagliga arbetet och se till att det blir utfört. Det innebär exempelvis att hålla hantverkare med material, se till att betongen kommer i rätt tid och att lastmaskiner är på plats. Jag samordnar elektriker, rörmokare och ventilationstekniker, och om det skulle visa sig att det är fel på en ritning så behöver jag snabbt ta beslut om hur vi ska lösa det. Allt hänger ihop.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag får vara med i alla skeenden av byggproduktionen. Vi har precis avslutat ett byggprojekt med 53 lägenheter och lämnat över projektet till projektledare och mäklaren som i sin tur lämnar över lägenheten till kunden. Det är spännande att få gå med hela vägen – från att det bara är en stor grop när jag kommer dit, till att det står ett färdigt hus där.

”Vårt slutmål är att våra kunder ska trivas i sina bostäder.”

Vad är det bästa med att jobba på JM?

– Jag och mina kollegor är med och möter upp kunderna dagen innan de flyttar in och visar runt i lägenheten. Det är den största affären många gör under sitt liv och hos oss kan man vara säker på att göra en trygg affär. Vårt slutmål är att våra kunder ska trivas i sina bostäder. JM är bra på att ta hand om kunden hela vägen och det gör mig stolt.

Vilket råd vill du ge dem som är nya på jobbet?

– Jag vill uppmuntra andra att ge arbetsledaryrket en ärlig chans. Jobbet är varierande, varje projekt är unikt och innebär att man får vara mycket ute i verksamheten. Det är fantastiskt roligt, utmanande och lärorikt. Jag har varit arbetsledare i tre år och har mycket kvar att lära.

JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet.

Dela det här inlägget

JM Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

JM
”Det känns häftigt att få vara en del av våra framtida projekt”
Läs mer
Sara Öberg, JM
JM
”Jag bidrar till att skapa hem där människor ska bo”
Läs mer
JM
”Vi har en fin laganda och löser saker tillsammans”
Läs mer
Civilingenjören och soldaten Agnes Tyrén står lutad mot en vägg som föreställer någon slags ritning. Hon tittar in i kameran. I förgrunden syns en gulorange taklampa.
JM
”Allt som sker innan man börjar bygga är otroligt intressant”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Din karriär
Så viktigt är ditt personliga varumärke

Ett starkt personligt varumärke kan vara vägen till en lyckad ”livskarriär".

Läs mer
Din karriär
Förväntad lön hos nyexade studenter 2021

Studenternas löneförväntan förblev relativt konsekvent 2020 jämfört med 2019. I år ser vi en ökning.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer