Lärare/förskolelärare

AcadeMedia

”Jag fick många tips inför framtida ledarskapsroller”

2020-06-01

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Patrik Lundin

Läraren Cherin Talayhan blev antagen till AcadeMedias
talangprogram
för framtida ledare.

Läraren Cherin Talayhan blev antagen till AcadeMedias talangprogram för framtida ledare.

Norra Europas största utbildningsföretag – AcadeMedia – arbetar inom hela kedjan från förskola till vuxenutbildning. Cherin Talayhan började som lärare på Hermods, som ingår i AcadeMedia, direkt efter högskolestudierna. I dag är hon tf. biträdande utbildningschef med personalansvar.

 

Berätta om din första tid i yrkeslivet!

 

– Jag började undervisa på SFI och vuxenutbildningen. Människor med olika språk, kunskaper och erfarenheter möttes i ett och samma klassrum och det var otroligt lärorikt och roligt att bygga upp lektioner utifrån det. Eleverna lärde sig svenska samtidigt som vi diskuterade samhällsfrågor och jämförde olika länder. Det var väldigt intressant.

 

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

 

AcadeMedia erbjuder en mängd olika utbildningar som syftar till att utveckla både medarbetare och chefer. Dessa finns tillgängliga för samtliga på AcadeMedias medarbetarwebb. Viktigast för mig är att ha lyhörda chefer som vågar utmana mig. Jag åkte exempelvis tidigt till skolor i Stockholm för att berätta om vårt arbetssätt, och blev därefter ansvarig för nationella prov hos oss i Uppsala. För ett år sedan blev jag antagen till AcadeMedias talangprogram för blivande ledare. Vi var 24 personer som bland annat studerade omvärlden, grupper och beteenden inom ledarskap. Jag lärde mig massor och fick många tips inför framtida ledarskapsroller.

”Var inte för hård mot dig själv, och ge inte upp hoppet om inte allt går som du vill.”

Hur ser dina framtidsplaner ut?

 

– När jag gick talangprogrammet gjorde jag en individuell utvecklingsplan med styrkor och svagheter samt med vad jag behöver förändra för att nå dit jag vill. Som det ser ut nu skulle jag vilja gå rektorsprogrammet i framtiden.

 

Vad skulle du vilja ge för råd till den som är ny på jobbet?

 

– Var inte för hård mot dig själv, och ge inte upp hoppet om inte allt går som du vill. Jag hade en jättebra handledare som hjälpte mig att se saker ur olika perspektiv. När jag började som SFI-lärare på Hermods hade jag kanske lite för svåra exempel på mina lektioner, men jag lärde mig att anpassa innehållet till gruppen.

Cherin Talayhan

Namn: Cherin Talayhan.

Titel: Tf. biträdande utbildningschef.

Utbildning: Gymnasielärare i svenska som andraspråk och religion, Uppsala universitet, examen 2015.

Vad eller vem inspirerar dig? ”Mina elever, kollegor och chefer inspirerar mig. Jag är ung och behöver se hur andra är och vad de gör för att utvecklas.”

Boktips: ”Boken ”Ensam eller stark: åtta principer för framgångsrika team” av Oskar Henriksson och Habitud.”

AcadeMedia

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag. Vi har runt 500 förskolor, skolor och vuxenutbildningsenheter runt om i Sverige och över 100 förskolor i Norge och Tyskland. I AcadeMedia ingår flera välkända utbildningsverksamheter, som Pysslingen Förskolor, Vittra, NTI Gymnasiet och Hermods. Våra verksamheter är självständiga och har olika inriktningar, men alla omfattas av koncernens gemensamma kvalitetsmodell - AcadeMediamodellen. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Antal medarbetare: Cirka 15 000

Läs mer: www.academedia.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Skolchefen Ellen med kollega sitter i möte med varsin dator på huvudkontoret.
AcadeMedia
”Vi måste leva upp till visionen om att vara framtidens skola”
Läs mer
Läraren Cherin Talayhan blev antagen till AcadeMedias
talangprogram
för framtida ledare.
AcadeMedia
”Jag fick många tips inför framtida ledarskapsroller”
Läs mer
BillerudKorsnäs
”Vi utvecklar olika typer av förnyelsebara förpackningar”
Läs mer
Bilden är ett montage av två olika bilder på Pontus Gard, projekt- och byggledare och Karl Wikholm, programmerare. Båda står utomhus och ler mot kameran.
Midroc
”Midroc investerar väldigt generöst i oss medarbetare”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Din karriär
Kreativa jobbsökare

I jakten på drömjobbet vet fantasin ibland inga gränser.

Läs mer
Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer