Data/IT

Sigma

”Jag gillar att kunna göra punktinsatser på olika företag”

2020-09-03

Text: Sara Schedin

Foto: Daniel Silfver

#45

Data/IT

Flexibiliteten och bredden i uppdragen uppskattas av Sigma Technologys konsulter.

På Sigma Technologys kontor i Jönköping möts konsulter från ett brett spektrum av yrkesbakgrunder. Framtidsföretagen ringde upp informationssäkerhetskonsulten Annelie Mannerström och elektronikingenjören Claes Rundqvist för att ta reda på vad som lockade dem till bolaget.

Annelie Mannerström

Titel: Informationssäkerhetskonsult.

Utbildning: Teknikinformation, Studium, examen 2006.

Vilken är din favoritinnovation? ”En innovation som egentligen är onödig, men ändå oerhört användbar är jordgubbssnopparen!”

Hur hamnade ni på Sigma?

Claes: – Efter att ha jobbat på ett och samma företag i åtta år kände jag att det var dags för förändring och då tipsade en vän mig om Sigma. Jag gillade tanken på att kunna göra punktinsatser på olika företag och hjälpa dem med min expertis. Det är spännande att få inblick i olika branscher och industrier.

Annelie: – Jag visste inte så mycket om Sigma när jag sökte mig hit för tre år sedan, men jag är väldigt nöjd med mitt val av arbetsgivare. Det är en platt organisation där man alltid känner sig välkommen. Jag uppskattar att det inte bara är jag som konsult som är flexibel, utan att även Sigma och kunderna är det. För mig innebär det till exempel att jag, för att få familjepusslet att fungera, kan arbeta på distans från Linköping varannan vecka

Claes Rundqvist

Titel: Elektronikingenjör.

Utbildning: Elektronik, Jönköpings tekniska högskola, examen 2010.

Vilken är din favoritinnovation? ” Bryggverken, som bygger på reglerteknik inom ölbryggeri är ett intressant område. Jag har startat ett litet bryggeri tillsammans med mina grannar där vi brygger många olika typer av öl. Vi har till och med fått in en av våra ölsorter på Systembolaget!”

Berätta om era roller!

Annelie: – Som informationssäkerhetskonsult arbetar jag med vår nya satsning Certification by Sigma, där vi hjälper externa företag att certifiera sig mot ISOstandarderna. I närtid ska jag sätta tänderna i ett nytt projekt på Nobeli Business Support, men jag behåller även mitt långtidsprojekt som kravgranskare på Saab vilket gör arbetet varierat och utvecklande.

Claes: – Jag arbetar med en sensor ECU till fordonsindustrin och som kommer sitta ovanför backspegeln i bilar. Den analyserar och omvandlar allt den ser och skickar den informationen vidare till fordonets dator för att sedan fusionera med alla andra sensorer runtom i bilen för att kunna ta beslut gällande exempelvis undvika att köra på objekt (inbromsning) eller bara att följa vägen. Det är roligt och stimulerande med produkter till bilar eftersom alla lätt kan relatera till det jag arbetar med.

”Är du öppen och lyhörd ute hos kunden dyker det alltid upp nya möjligheter till utveckling.”

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

Annelie: – Cheferna på Sigma är bra på att se vår potential och uppmuntrar oss att testa nya saker.

Claes: – Är du öppen och lyhörd ute hos kunden dyker det alltid upp nya möjligheter till utveckling.

Sigma

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder. Läs mer: sigmatechnology.com

Dela det här inlägget

Sigma Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

Malin Hammarberg, Anthony Labbe Sigma sitter bredvid varandra och ler mot kameran.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer
Malin Hammarberg och Anthony Labbe i Sigmas ljusa lokaler.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer
Sigma
”Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer
Lund 190823
Johan Hallberg och Kristina Olsson på Sigma.
Foto: André de Loisted
Sigma
”Vi är entreprenörsdrivna och utvecklar framtidens lösningar”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Din karriär
Går det att ersätta en människa?

Vad händer med våra jobb när robotar på riktigt tar steget in på arbetsmarknaden?

Läs mer
Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer