Civilingenjör

Sigma

”På Sigma Technology får du möjlighet att utvecklas”

2024-06-19

Kombinationen att både få jobba med inhouse-verksamhet och traditionella konsultuppdrag ute hos kund lockade Jenny Bagge och Martin Frick Lundgren till Sigma Technology.

Lokal närvaro och gemenskap i kombination med global styrka och expertis, så beskriver Jenny Bagge och Martin Frick Lundgren sin arbetsplats på Sigma Technology Tech House i Linköping. De har båda arbetat inhouse, men också som konsulter, och uppskattar möjligheten att få jobba med många olika kunder i olika branscher.

Martin Frick-Lundgren

Titel: Embedded-utvecklare.

Utbildning: Civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik, Linköpings universitet, examen 2023.

Vilket är ditt bästa råd till någon som är ny på jobbet?

”Var nyfiken och ställ alla frågor som dyker upp! Det finns många kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap, ta chansen och lär dig så mycket som möjligt av dem.”

Jenny Bagge

Titel: Produktutvecklingsingenjör inom mekanik och projektledare.

Utbildning: Civilingenjör i design och produktutveckling, Linköpings universitet, examen 2019.

Vilket är ditt bästa råd till någon som är ny på jobbet?

”Du behöver absolut inte kunna allting från början, med ett driv och en positiv inställning kommer du att kunna nå väldigt långt!”

Berätta om Sigma Technologys satsning på inhouse-versamhet!

– Som ett alternativ till traditionell konsultverksamhet där arbetet sker ute hos kund erbjuder Sigma Technology Tech House och flera andra bolag inom koncernen en helhetslösning, där ett inhouse-team kan vara med hela vägen från idé till färdig produkt – eller komma in och hjälpa till med en del av ett projekt. Styrkan med arbetssättet är att samtidigt som vi har ett väldigt nära samarbete med kund, så är vi en liten grupp på Sigma Technology som känner varandra väl och har insikt i och erfarenhet av varandras kompetenser. Vi jobbar som ett team med gemensamma mål och levererar tillsammans och det skapar mycket motivation, säger Jenny.

 

– För mig som kom direkt från universitetet var det en väldigt bra start på karriären att få jobba inhouse. Det var tryggt att kunna sitta på sitt eget kontor, jobba nära kollegorna i teamet och kunna ställa alla frågor som dyker upp – för som ny i branschen handlar allt om att lära sig, säger Martin.

Varför ska man söka sig till Sigma Technology som nyexad?

– Här får du möjlighet att utvecklas. Vi har en väldigt öppen och välkomnande kultur och fokus ligger på dig och dina mål. Ledningen vill att vi som medarbetare ska få ut så mycket som möjligt av vårt arbete. De förstår att det ger mycket tillbaka om alla mår bra, får ihop livspusslet och känner att de utvecklas. För när man hittar en bra balans, då presterar man också mycket bättre på jobbet, säger Jenny

 

– Gemenskapen är viktig, vi har väldigt kul tillsammans med våra kollegor. Om du vill ha ett utmanande jobb, men ändå en trygg grund och ett team som stöttar dig när du behöver det, då är Sigma en väldigt bra arbetsplats, fortsätter Martin.

"Vi får jobba med morgondagens produkter”

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag är ett kunskapsfreak, så för mig är utvecklingsmöjligheterna jätteviktiga, att jag får lära mig något nytt varje dag och samtidigt arbeta kreativt med problemlösning. En annan viktig parameter är känslan av att företaget tror på dig. Det är jätteviktigt att ha den stöttningen och uppbackningen som nyanställd, säger Martin.

Vad gör dig stolt över att jobba på Sigma Technology?

– Att jag får vara en del utav framtidens teknik. Sigma Technology ligger hela tiden i framkant och vi får jobba med morgondagens produkter. Det gör mig stolt! Men också att vi gör det tillsammans, oavsett om du arbetar ute hos kund eller inhouse så är du del av teamet och gemenskapen, avslutar Jenny.

Text: Monica Forsberg

Sigma

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder. Läs mer: sigmatechnology.com

Dela det här inlägget

Sigma Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

Malin Hammarberg, Anthony Labbe Sigma sitter bredvid varandra och ler mot kameran.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer
Malin Hammarberg och Anthony Labbe i Sigmas ljusa lokaler.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer
Sigma
”Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer
Sigma
”Jag gillar att kunna göra punktinsatser på olika företag”
Läs mer

Din karriär:

Krönika
”Säkerhet lockar i en stormig omvärld”

Hög framtida lön, säker anställning och goda referenser – de topp tre främsta parametrarna för studenter när de väljer arbetsgivare är samma som de senaste åren. Man vill ha trygghet och säkerhet i en stormig omvärld men också veta att man i framtiden ska kunna få en bra inkomst.

Läs mer
Din karriär
5 gyllene regler när du skapar ditt personliga varumärke

Ett personligt varumärke är både bra och nödvändigt att ha för att sticka ut när du söker jobb eller startar ditt eget företag.

Läs mer
Din karriär
Sugen på att rädda världen?

Vill du vara en av de som tacklar klimathotet och jobbar mot en grönare framtid? Här är 5 yrken inom hållbarhet.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer